Store deler av Selje Hotel i Selje er gått tapt i brannen i natt. Hotellet er vinterstengt og det var ikke folk i bygingen da det begynte å brenne.

Ved 9.00-tida foregikk det etterslukking. Fjordenes Tidenes journalist på stedet, Christina Cantero, forteller til smp.no. at det har gått verst ut over midtre deler av hotellet.

- Veggene står, men taket er brent ned, sier hun til smp.no.

– Et ikon har gått tapt, sier ordførar Stein Robert Osdal til NRK Sogn og Fjordane.

– Vi holder fortsatt på med slokking, men store deler av hotellet har gått opp i flammer. Nå har vi fått kontroll på situasjonen, og den er mer oversiktlig, sier Frode Eide ved Alarmsentralen.

  • Har du tips eller foto? Kontakt oss på 95400400@smp.no

Nabo slo alarm

Det var en nabo som varslet Alarmsentralen om brannen natt til fredag. Eide sier at det i startfasen var fare for at brannen kunne spre seg til omkringliggende områder, men at brannmannskapet klarte å forhindre det.

Like før klokka 07.30 melder politiet i Sogn og Fjordane at 37 personer i nærområdet er evakuert. Disse er samlet på skolen i Selje og blir ivaretatt der. Etter det smp.no forstår skal det likevel ikke være fare for spredning til nabobygg.

Det ble besluttet evakuering av nærområdet på grunn av røykutvikling og nærhet til et gassanlegg.

Ser ut til at hotellet går tapt

Vaktleder på 110-sentralen, Frode Eide, forteller til smp.no at det ser ut til at hele hotellet vil gå tapt. Det pågår fortsatt brannslukking ved 08-tiden.

– Hele romfløyen er nedbrent. Nå konsentrerer mannskapene seg om å stoppe spredning. Det er mye skader på resten av bygget også, sier Eide til smp.no.

Selje, Vågsøy og Vanylven brannvesen har rykket ut.

Begynner å få kontroll

– Brannvesenet begynner nå å få kontroll på situasjonen. Det er betydelige skader på hotellet, sier Per Rimmen ved Politiets operasjonssentral for Sogn og Fjordane klokka 07.55.

Han sier politiet ikke har noen formening om brannårsaken.

– Vi har nå startet etterforskning for å finne brannårsaken, sier Rimmen.

Fikk svenske eiere i 2014

Ekteparet Gerd Kjellaug og Harald Berge har drevet hotellet siden 1976 og vært eiere siden 1983. De har begge nådd pensjonsalder og i 2014 var nye eiere på plass.

Det er storfamilien Akcay frå Stockholm som har tatt over hotellet, inkludert spa- og thalasso-tilbudet.

Selje hotell er vinterstengt fra 1. november til 1. mars 2017.

Foto: ERIK HOVE
Den midtre rom-avdelinga ved Selje Hotel er totalskadd. Foto: Christina Cantero, Fjordenes Tidende
Selje hotell totalskadd i brann i natt. Foto: Christina Cantero Hammervoll
Selje Hotell er totalskadd etter en brann i natt Foto: Christina Cantero Hammervoll, Fjordenes Tidende