Verken Utrykningspolitiet (UP) eller politidistriktene har begynt å skrive ut bøter med de nye satsene. Dette fordi politiets IT-systemer ennå ikke er oppdatert, skriver Aftenposten.

Bøtesatsene for lovbrudd i trafikken ble fra denne måneden økt med 30 prosent. Kjører du for eksempel i 140 km/t i en 100-sone måtte du før ut med 11.600 kroner i bot. Den nye satsen fra 1. februar er på 15.100 kroner for et forenklet forelegg.

For noen år siden la politiet bort gebyrblokken og innførte en egen app som betjentene bruker til å skanne førerkortet og deretter sende forelegget digitalt. Men denne løsningen opererer fortsatt med de gamle satsene og politiet kan ikke endre beløpene selv.

Årsaken er at de nye satsene kom kort tid før de trådte i kraft og politiets IT-enhet har derfor ikke rukket å oppdatere systemene med de nye satsene.

– Vi fikk ikke meddelt dem før 1. februar. Derfor har vi ikke klart å komme i gang med de nye satsene. IT-systemene våre er ikke oppdaterte, forklarer UP-sjef Knut Smedsrud til avisen.

Han sier at han regner med at de nye satsene vil være inne i systemet om rundt en ukes tid.