Administrerende direktør Karl-Johan Bakken og finansdirektør Olav Haugland får solide bonusbeløp for å styre rederiet fram til en «sunn finansiell løsning», som det het i årsregnskapet for 2016. En erklæring om «retningslinjer for lederlønnsfastsettelse» ble også vedtatt på den ordinære generalforsamlingen etter at fusjonen var vedtatt tirsdag.

For Bakken innebærer det en utbetaling på 3,54 millioner kroner, mens Haugland får hele 7,6 millioner kroner i «suksesshonorar» for arbeidet med å sikre videre drift.

– En stor oppgave

På spørsmål om hvorfor de fortjener pengene, viser de to direktørene til styret som la fram forslaget.

Styreleder Sverre Andreas Farstad forklarer: – Vi var på konkursens rand og skulle refinansiere selskapet. Det har vært en stor oppgave, svarer Farstad.

Finansdirektør Haugland kom inn i stillingen så sent som i fjor vår og får «dobbelt opp», bekrefter styrelederen.

– De har stått på nær sagt døgnet rundt i 14–15 måneder og det har vært en tung prosess for begge selskapene å få til. Men det har de klart, påpeker han.

(saken fortsetter under bildet)

Millionlønninger

Karl-Johan Bakken har i også en fast direktørlønn på 3,5 millioner, i tillegg til pensjonsytelser på 1,3 milioner og andre ytelser på drøyt 600.000 kroner, ifølge årsrapporten.

Det er ikke avklart hvilke av de ulike rederisjefene som blir med videre, men Bakken er også sikret en fallskjerm tilsvarende to årslønner. I tillegg er han innvilget seks måneders etterlønn utover vanlig oppsigelsesperiode.

Siste saker om Farstad her

Det er også lagt opp til en avtale om førtidspensjon for Farstad-direktøren som sikrer ham minimum 1,5 millioner kroner årlig fram til han fyller 67 år.

I regnskapet for 2016 er lønningene til finansdirektør Olav Haugland og forgjengeren Torstein L. Stavseng slått sammen, men sammenlignet med tallene for 2015, ligger fastlønnen til Haugland trolig på rundt to millioner i året. I tillegg har han krav på halv lønn i seks måneder utover vanlig oppsigelsesperiode.