Det skal ikke stå på kreativiteten når speiderpatruljene velger seg navn. Det fikk man et klart bevis på under årets NM i speiding som ble arrangert i Roagland i helga. Her deltok alt fra elefanter til flåtter.

– Fra Spjelkavik var det tre lag, eller patruljer som det heter i speideren, som hadde kvalifisert seg til NM gjennom regionale uttak; elefanter, fjellrev og lama, sier speiderleder i Spjelkavik, Trude Ødegaard.

I norgesmesterskapet ble speiderne utfordret på praktiske og teoretiske ferdigheter, men fikk også poeng for lagånd, lederskap og samarbeid.

Lærerikt

Lagene oppsummerer NM-deltakelsen som lærerik og sosial. Noen topplassering ble det imidlertid ikke på Spjelkavik-speiderne.

– Elefant tok en 96.-plass, den delte de med Sølvrev fra 5. Ålesund. Lama kom på en flott 16. plass, mens den siste patruljen vår, Fjellrev, havnet på en 104. plass, forteller Ødegaard.

I tillegg deltok Fjellrev fra Sykkylven og Ekorn fra Blindheim. De endte på henholdsvis 57. og 61. plass.

Norgesmester i speiding 2015 ble patruljen Flått fra Mandal KFUK-KFUM-speidere.

Oreokake i friluft

Å vinne eller å komme på 96. plass, det spiller ikke så stor rolle for elefantene fra Spjelkavik skal vi tro patruljefører Andrea Marie Eide Engeseth (15).

– Vi er ikke så opptatt av å vinne. Det beste med å være på mesterskap er at vi har ansvaret for alt sjøl, mener hun.

En av oppgavene speiderne fikk under mesterskapet var å tilberede og presentere en to-retters middag utendørs.

– Vi bestemte selv menyen, som besto av risotto og oreokake. Vi rister fløten til krem i stedet for å piske den, for vi har ikke visp. Og så er det jo praktisk, og det blir mindre søl, sier Andrea.