- Nå blir det penger til  ny respirator, forteller Liv-Tone Ulstein Brunstad og Anette Iren Myklebust Haram som fredag formiddag kom på overraskende besøk til neonatalavdelingen. Der kunne de ansatte glede seg over en ny gave på nesten 400.000 kroner.

God margin

Liv-Tone og Anette ville spre hverdagsglede, og sier at det var en ære å få overrekke gaven selv til avdelingen. Etter jul har damene holdt auksjoner for å samle inn penger til respirator, og de har mottatt flere gaver til prosjektet sitt.

– Det er mannen i gaten og alle de som har bidratt, som har gjort dette mulig.

Vel ei måned før jul satte de to  i gang aksjonen "De små vil også se" som hadde som mål å samle inn 1,1 millioner kroner til et netthinnekamera til neonatalavdelingen på Åse. Målet ble nådd med god margin, men de ga seg ikke med det. Nå har de samlet inn nye 400.000 kroner, og verdien av sjekken skal brukes til en ny respirator.

– I tillegg har vi kjøpt to reoler og to benker for pengegavene. Prosjektet har også fått donert leiker og bøker. Det resterende beløpet skal vi gi til Nidcap-prosjektet på avdelingen, og summen blir offentliggjort i neste uke, sier Anette.

Hold deg oppdatert - følg smp.no på Facebook!

Enorm støtte

- Vi har opplevd enorm støtte fra alle kanter, og i forrige uke fikk vi den fantastiske beskjeden om at Åse helselag ville støtte oss med det beløpet vi manglet for å ha nok til ny respirator. 74.000 kroner kom inn på kontoen vår fra helselaget, og vi er selvsagt utrolig takknemlige for dette, sier Liv-Tone.

Da de startet prosjektet hadde de tvil om de greide å samle inn over en million kroner, men håpet var sterkt og det ble suksess.

For avdelingen er det å ha det beste og mest oppdaterte utstyret avgjørende for behandlingen av de små. Det er viktig for at de skal bli friske når de vokser opp. Elisabeth Siebke forteller at de har lånt en respirator, men nå har de penger til å kjøpe den beste.

– Vi på avdelingen er overveldet av innsatsen til damene, det til tross for sine egne erfaringer. De har gjort en fantastisk jobb, sier avdelingsleder Siebke.

Takker

De to skulle gjerne ha takket hver enkelt som bidrar, men responsen har vært så stor at det har de ikke rukket over.

- Men ingen skal være i tvil om at vi setter veldig stor pris på den støtten vi har fått. Takk til alle, forsikrer Liv-Tone Ulstein Brunstad og Anette Iren Myklebust Haram.

Gjer som 25.000 andre - følg smp.no på Facebook.

Liv-Tone Ulstein Brunstad t.v.med vesle Kristian og Anette Iren Myklebust Haram med tvillingene Emil og Sondre. Bildet ble tatt da de satte i gang innsamlingsaksjonen før jul. Fredag var de på plass på sjukehuset med ny gave. Foto: Staale Wattø