Lørdag 30. april inviterer Ålesund kommune, i samarbeid med The North West og AaFK, til verkstedsamling for å skape engasjement og utvikling rundt kultur- og idrettslivet i Ålesund. Samlinga finner sted i Arbeideren, og i ei pressemelding heter det at den er åpen både for private og offentlige aktører, men også for enkeltpersoner som har noe på hjertet om potensialet som ligger i synliggjøring av verdier og samarbeid mellom kultur og idrett i kommunen.

– Så langt er det rundt 25 påmeldte, men da har vi ikke talt med dem som fortsatt driver og avklarer hvem de skal sende. Vi regner med det blir en god del flere, for vi har sendt ut invitasjon til omtrent det som er av kultur- og idrettsaktører, sier rådgiver for kultur, Truls Aarøe Løvik i Ålesund kommune.

Det er kommunen som har lagt til rette for arrangementet, og derfra stiller både kultursjef Oskar Skulstad og virksomhetsleder for innbyggertorget, Hege Steinsland.

– Vi tror at kultur og idrett er viktig for å bygge et godt og rikt fellesskap i kommunen. Dette er en unik sjanse for alle som er involvert i kultur og idrett til å styrke og utvikle nye samarbeid, sier Skulstad.

– Verkstedet vil inneholde en kombinasjon av dialogmetoder som blir brukt for å komme fram til framtidas samarbeid mellom kunst, kultur og idrett. Møtemetodikken skal bidra til uhøytidelig idemyldring som skal resultere i konkrete tiltak for både private og offentlige aktører, sier Hege Steinsland.