«Det jobbes med å skaffe informasjon om hvor denne trusselen stammer fra», melder Møre og Romsdal politidistrikt på Twitter klokka 12.13.

I ei pressemelding klokka 13.27 skriver politiet:

«Uspesifisert trussel delt på sosiale medier:

Politiet mottok i formiddag melding fra en rektor ved en av Ålesunds videregående skoler. En av skolens elever hadde fått delt en melding, som kan oppfattes som en trussel.

Ålesund videregående skole i Fagerlia tirsdag. Foto: Jan Erik Finsæther

Selv om det er en uspesifisert trussel har politiet iverksett nødvendige tiltak for å sikre aktuelle skoler med bevæpnede og uniformerte politipatruljer.

Politiet har god oversikt over situasjonen og har ikke funnet grunn til å iverksette evakuering, og elevene og tilsette kan dra hjem fra skolen som normalt.

Parallelt med operasjonelle tiltak, pågår det intens etterretning og etterforskning fra politiets side.

Politiet har tett dialog med fylkeskommune og Ålesund kommune.»

Rektor la ut melding til elevene

I ei melding rektor Ole Reinlund har lagt ut til alle elevene ved Ålesund videregående skole tirsdag formiddag, skriver han:

«Det pågår akkurat nå en politiaksjon ved de videregående skolene i Ålesund, med utgangspunkt i en uspesifisert trussel. Undervisning går som normalt.»

Politi ved den videregående skolen i Fagerlia tirsdag formiddag. Foto: Nils Harald Ånstad

– Politiet er innom skolen fra tid til annen for å følge opp situasjoner og for å trygge elevene. Jeg kan ikke si noe mer nå, sier rektor Ole Reinlund til Sunnmørsposten klokka 10.20.

– Gjør fortløpende vurderinger

– I samråd med politiet så vurderer vi det som trygt for elevene per nå. Vi gjør fortløpende vurderinger, sier Fagerlia-rektoren til Sunnmørsposten klokka 11.30.

Fagerlia-rektor Ole Reinlund. Foto: Jan Erik Finsæther

Sunnmørsposten har snakka med en gjeng venninner ved Ålesund videregående avdeling Fagerlia.

– Mødrene våre har sagt at vi kan dra hjem om vi føler oss utrygge, sier de.

Jentene har ikke planer om å dra hjem.

– Vi er ikke redde, men bevisste, sier de.

Politiet er også til stede ved Ålesund videregående skole avdeling Volsdalsberga. Foto: Nils Harald Ånstad

Rektor ved Spjelkavik videregående skole, Rune Heggdal, sier politiet var innom skoleområdet i dag, men at de ikke har hatt noen kontakt med rektor.

– Det er ikke så sjelden at de kjører seg en tur forbi. Jeg vet ikke hva de skulle, og jeg oppfatter det slik at det ikke er så mye å ta hensyn til, sa Heggdal klokka 11.10.