– Valgresultatet er frustrerende. Kristelig Folkeparti har, sammen med Venstre, tatt ansvaret for de forutsigbare løsningene og den gode politikken de siste fire årene som støttepartier til regjeringen. Men vi ser nå at vi tar støyten for de store. Vi blir ikke lønnet for de politiske resultatene vi har oppnådd, sier Reiten.

Utydelige

– En grunn til at dette ikke gikk så bra er kanskje at vi var litt utydelige i regjeringsspørsmålet. Vi skulle tidligere avvist samarbeid med Arbeiderpartiet.

– Tror du at velgerne har straffet dere for å vise ryggen til Frp?

– Nei, det tror jeg ikke. Der opplever vi full støtte fra våre velgere som vi har snakket med. Jeg har respekt for at Frp har større oppslutning enn oss, men for KrF er det rett og slett for stor ideologisk avstand til at vi kan samarbeide med dem.

Støtte sentrumssaker

– I den grad regjeringen vil gå inn for gode sentrumssaker og politikk vi kan være enige i vil vi ikke motarbeide den. Vi vil fortsette og jobbe for god sentrumspolitikk og så lenge Erna fører en sentrumsnær politikk har hun vår støtte.

Har å slekte på

Reiten kommer fra en familie med lange tradisjoner i KrF. Hans bestefar ble valgt inn på tinget for KrF i 1945. Også moren hans satt på tinget i en kort periode.

– Det er litt artig at du nevner det. Jeg har fortsatt lærmappen som bestefar brukte i sin tid på tinget.

Surt

Reiten sikret seg plass med knappest mulig margin, gjennom utjevningsmandat. Også det er en skuffelse.

– Det føles surt at vi mistet det faste mandatet vårt. Men vi skal stå på og jeg håper vi kan vinne det tilbake om fire år.