Historisk dag da Ljøtunnelen ble åpnet

En historisk dag for Stranda kommune lørdag da nye Ljøtunnelen (3.690 meter) ble høytidelig åpnet. Dermed er også rassikkringen av hele strekningen mellom Røyr og Hellesylt fullført og fylkesveg 60 er trygg å ferdes på året rundt.

Tre generasjoner Ringdal (i hvitt) satte sitt preg på åpningen av Ljøtunnelen, her sammen med fra v. regionvegsjef Berit Brendskag Lied, prosjektleder Arne Ola Stavseng, fylkesordfører Jon Aasen, ordfører i Stranda Jan Ove Tryggestad og samferdselssjef Arild Fuglseth.  Foto: Kjell Herskedal

Indre

Vel 1 milliard kroner har rassikringsarbeidet kostet. I tillegg til 7,5 kilometer tunnel er det bygd nye veger, rasvoller, en bru og et påkostet utsiktspunkt på Ljøen.

- Det åpnes en ny, stor E6-parsell i Gudbrandsdalen i dag også, men for oss som bor her er denne vegåpningen en mye større og viktigere begivenhet, sa fylkesordfører Jon Aasen som kuttet snora, for anledningen sammensatt av morrpølser fra Ringdal på Hellesylt.

Tre generasjoner Ringdal deltok også under snorkuttingen, sammen med regionvegsjef Berit Brendskag Lied og prosjektleder Arne Ola Stavseng i Statens vegvesen, fylkesordfører Jon Aasen og samferdselssjef Arild Fuglseth fra vegeieren Møre og Romsdal fylkeskommune samt ordfører Jan Ove Tryggestad i Stranda.

Rassikringsprosjektet Røyr-Hellesylt er den hittil største vegsatsigen Møre og Romsdal fylkeskommune har gjennomført. 500 000 arbeidstimer er brukt til gjennomføringen av prosjektet. Nordøyvegen, som nå står for tur, vil bli fire ganger større målt i investerte kroner.

- For Stranda kommune er dette en av de største dagene på lang, lang tid, sa ordfører Jan Ove Tryggestad. Han inviterte til folkefest i Stranda sentrum etter åpningen.

Under åpningsarrangementet inne i Ljøtunnelen deltok barn fra Sunnylven skolekorps og en samensatt barnesanggruppe fra Stranda og Hellesylt.