Åpner Geirangervegen

Men vegen kan bli stengt igjen på kort varsel.
Indre

Den vinterstengte Geirangervegen åpner onsdag klokka 14.

Deler av strekningen langs fylkesveg 63 ble åpnet tidligere i vår, men nå åpnes hele vegen fra Geiranger over fjellet til Langvatn og Strynefjellsvegen for fri ferdsel, opplyser senioringeniør Kjell Haukeberg ved Statens vegvesen.

Lite snø
- Det har vært lite snø i fjellet og derfor ingen spesielle utfordringer med brøyting og slikt. Likevel har vi ventet litt for å være sikre på at vi ikke fikk lignende forhold som de har hatt i Nordland med voldsom snøsmelting, forteller Haukeberg til Smp.no.

Snøfonna ved Stavbrekka har ennå ikke løsnet, men er såpass liten at den ikke skal utgjøre noe sikkerhetsrisiko for fri ferdsel.

Det påpekes imidlertid at vegen kan bli stengt på kort varsel ved væromslag eller økende skredfare.

Trollstigen stengt
Når det gjelder åpning av Trollstigen er det fortsatt avhengig av mildere vær.

Seksjonssjef Ivar Hol i Statens vegvesen opplyser at det fortsatt er store mengder med is ved Bispen som må løsne og at strekningen trolig ikke åpnet for et stykke ut i juni måned.

Nylig ble det gjort forsøk på å fjerne isen her med en form for sprengladning og metallkule. Det lyktes imidlertid ikke å få vegen og omgivelsene i forsvarlig stand.

Les også: Vil sprenge løs isen

Relaterte saker:
Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
Indre