Nybygg til 100 mill.

Lyng AS har tegnet kontrakt med rederiet Torbas AS for levering av en større kystbåt.
Nybygget har følgende hoveddata:
Type SC43 Lengde o.a. 43,80 m Bredde 11,00 m Dybde til shelterdekk 7,10 m Bruttotonnasje 700 Brennoljekapasitet 215 m3 Ferskvannskapasitet 70 m3
Indre

M/S Staaløy skal leveres til rederiet Torbas AS fra Raudeberg i Vågsøy kommune. Kontraktsverdien er på rundt 100 millioner kroner. Seacon AS i Måløy har designet skipet

- Det er lagt stor vekt på å bygge et effektivt fartøy med gode fasiliteter for mannskapet, skriver Seacon i en pressemelding.

Skroget blir bygd i Latvia, men skipet skal settes sammen i Vågsøy. Flere lokale underleverandører er engasjert i prosjektet.

- Skroget er i dag under bygging ved Riga Shipyard i Riga, Latvia. Det er forventet å ankomme Måløy i slutten av september, skriver selskapet.

Skipet blir 43,80 meter langt og bredden blir 11 meter. Planlagt leveringsdato for fartøyet er i månedsskiftet februar/mars 2011.

- Fartøyet er rigget for not og i stor grad forberedt for fremtidig tråling, skriver Seacon.

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
Indre