Kan bli vist for 600 millioner tv-seere

BBC var nylig i Sunnmørsalpene for å spille inn en episode til en ny serie. De spektakulære tv-bildene kan nå ut til 600 millioner tv-seere.

  Foto: Brian Cox/Fuglefjellet

  Foto: Brian Cox/Fuglefjellet

  Foto: Brian Cox/Fuglefjellet

Indre

I løpet av våren vil seerne bli presentert for både Dalegubben, Molladalen og andre deler av Sunnmørsalpene i den nye populærvitenskaplige serien « Wonders of the Universe».

Serien som trolig starter i mars, blir ledet av den populære programlederen Brian Cox, og ifølge produksjonsteamet selv har den et seerpotensiale på rundt 600 millioner.

Ble overtalt

Det var takket være filmselskapet Fuglefjellet at produksjonsteamet ble overtalt til å legge innspillingen til Sunnmøre etter at ålesundsfirmaet fikk forespørsel om å bistå med helikopterfilming til serien.

– Egentlig hadde de bestemt seg for å filme på Norefjell i Buskerud, men etter at vi sendte noen klipp fra filmer vi hadde gjort i Sunnmørsalpene, skiftet de mening, forteller Leif Johan Holand i Fuglefjellet.

Resultatet ble at tv-folkene i stedet valgte Strandafjellet som base for innspillingen. Programmet fra Sunnmøre skal dreie seg om gravitasjon og fenomenet bøyd romtid.

Saken fortsetter under filmklippet

Dette er filmen «Norwegian sunrise» fra Fuglefjellet som overbeviste BBC.

Helt på kanten

Holand var en av to fotografer fra Fuglefjellet som var med på innspillingen. Han forteller at jobben og tilbakemeldingene har gjort inntrykk.

– Vi hadde en ekstremt spennende landing med helikopteret på den rundt halvmeter brede eggen på toppen av Dalegubben, forteller Holand.

Han legger ikke skjul på at jobben 1344 meter over havet var risikofylt, men peker på at hver detalj var nøye planlagt.

– Produksjonsteamet var veldig proffe og visste nøyaktig hva de var ute etter, sier Holand.

Programlederen Brian Cox har reist verden rundt under innspillingen av forløperen « Wonders of the Solar System», men skal etter sigende ha uttalt at han aldri har opplevd en mer spektakulær og adrenalinfylt landing.

Imponert

Tilbakemeldingene fra BBC-folkene har vært svært gode. Og etter at den ene produsenten omtalte kvaliteten på filmingen nordmennene hadde levert som «hinsides imponerende», er det ikke rart at Fuglefjellet regner jobben som en fjær i hatten.

– Ja, en slik tilbakemelding skal vi nok lete lenge etter å toppe, medgir Holand.

Kamerasystemet Cineflex er noe av det Fuglefjellet selv trekker fram som sin styrke. Selskapet er alene om å tilby dette i Norge, og skal blant annet stå for filmingen fra lufta under ski-VM i Oslo seinere i vinter.

Se «bakom-filmen» fra «Norwegian sunrise» fra Fuglefjellet under