Vil slå rekorden

Kommer de seg rundt Hjørundfjorden rundt på under 20 timer? Det skal disse guttene finne ut lørdag.
Indre

Det er mange som går rundt Hjørundfjorden, men de fleste bruker gjerne fire-fem dager på turen. Trioen Torstein Lianes (25), Mads Gausdal (25) og Vegard With Stennes (22) har altså mer ambisiøse planer enn som så.

– Hvorfor dette målet?

– Vi er vel en gjeng med idioter, da, ler Torstein Lianes, men utdyper:

– Det begynte med at vi planla å gå turen på en uke, og oppretta ei Facebook-gruppe. Men så begynte folk å kommentere og tøffe seg om at de brukte så og så lang tid. Tre dager, to dager og så videre. Vi blei lei, og bestemte oss for å knuse tida til alle andre.

Se også: Følg de underveis her

Rekord fra 2010

Da var det altså gjort.

– Så gjaldt det jo å finne ut hva i alle dager vi egentlig skulle gjøre da, sier Lianes.

Foreløpig er det Fred Ingar Somby og Trond Haugland som har rekorden. I 2010 gikk/løp de Hjørundfjorden rundt på 23 timer og 41 minutter.

Trioen fra Ålesund legger altså lista en del høyere med målet på 20 timer.

– Ingen av oss orker uansett å løpe i 24 timer, det blir litt vel lenge! skriver de på Facebook-siden for turen.

Depotmann

Den planlagte løypa er om lag 100 kilometer lang og har en stigning på omtrent 5.500 meter. De må bestige fem fjelltopper, den høyeste er Jakta på 1.588 meter.

Lianes, Gausdal og With Stennes har ordnet seg med depotmann og fotograf, som skal stå klar på avtalte møtepunkter med forsyninger underveis.

Av andre forberedelser har de denne uka vært på flere testturer og eller ligget i hardtrening.

– Skal vi klare dette, så må det nesten gå på autopilot. Nå har vi gjort oss kjent med løypa, og det ser bra ut. Vi har troa, sier Lianes.

Snø

Lenge så det ut til at snøen skulle sette en stopper for hele turen, som de egentlig hadde planer om å gjennomføre i juli.

– Det har vært veldig mye snø veldig seint denne sommeren, så vi har ikke kunne gått hele før nå. Ideelt sett skulle vi gått litt tidligere, for nå er det litt gjengrodd på sørsiden av fjella.

Sist helg var de nær ved å bli truffet av en stor snøblokk, men nå forsikrer de oss om at snøen har smelta.

Løper hele lørdag

De satser på å starte i Hundeidvika klokka tre natt til lørdag, og skal da etter planen være framme på Festøya innen klokka elleve lørdag kveld.

Og etter å ha skrytt av planene både på Facebook og i Sunnmørsposten, samt skaffet seg sponsorer i, er det ingen veg tilbake.

– Her blir det ikke noe halvveis forsøk, sier Lianes.

– Det er nok ikke mye igjen av oss når vi når Festøya.

Rapporter underveis får du på smp.no

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
Indre