Uenigheten mellom Stranda Hamnevesen og Hurtigruten ASA startet høsten 2011, da Stranda Hamnevesen vedtok å kreve anløpsavgift fra Hurtigruten som fra cruiseskipene.

Fra 2012 ville Stranda Hamnevesen også ha avgift for alle passasjerer som var om bord, ikke bare de som gikk i land.

Dette fikk de ikke medhold for i Sunnmøre tingrett, og retten frikjente Hurtigruten ASA for kravet om å betale passasjeravgift for 2012 og 2013, og anløpsavgift i samme periode.

Tingretten bestemte at Stranda Hamnevesen måtte betale ca. 1,7 millioner kroner til Hurtigruten ASA.

Anker

- Kommunestyret i Stranda bestemte onsdag kveld at dommen fra Sunnmøre tingrett skal ankes, sier advokat Lennart Garnes til Smp.no.

Det var avisa Sunnmøringen som først meldte om at det ankes.

Ifølge Garnes er bakgrunnen for anken at man er uenig i rettens vurdering av både de faktiske og juridiske forhold.

Han vil ikke gå nærmere inn i detaljer for anken, men sier at det er feil av retten og ikke anerkjenne at Stranda kommune har utgifter som en kan kreve anløpsavgift for.

- Vi mener retten gjør en feil juridisk vurdering av havnelovens bestemmelser om anløpsavgift, og vi mener at det er feil av retten og ikke legge til grunn at det er stiftet en betalingsplikt for det såkalte passasjervederlaget, sier Garnes.

Ifølge Garnes arbeides det nå med anken, og ankefristen går ut torsdag 6. februar.

Advokatene Lennart Garnes og Mats E. Sæther representerer henholdsvis Stranda Hamnevesen og Hurtigruten ASA. ARKIV. Foto: Terje Engås