KrF hjalp Frp i valgkampen, mener tidligere Jensen-rådgiver

Fremskrittspartiet fikk løst et problem da KrF utropte Sylvi Listhaug til hovedmotstander i valgkampen, mener tidligere Frp-rådgiver Tor Mikkel Wara.

Fremskrittspartiets strateger ble lettet da KrF angrep innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug i valgkampen, mener tidligere politiker og rådgiver for Frp, Tor Mikkel Wara.   Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Innenriks

Kommunikasjonsrådgiveren i First House med fortid som både politiker og rådgiver for Fremskrittspartiet, sier at Frps valgkampstrateger trakk et lettelsens sukk da KrF hjalp dem med å sette innvandring på dagsorden i valgkampen ved å angripe innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp).

– Når man planlegger en valgkamp, og det har jeg vært med på noen ganger, så var det en utfordring at denne valgkampen så ut til å handle om statsministerduellen mellom Erna og Jonas. Dernest ville valgkampen handle om vippepartiene KrF og Venstre og hvem de ville støtte. I det bildet var det en utfordring for Frp å komme på banen og bli lagt merke til med sine saker, sier Wara til NRK.

Når Erna ommøblerer regjeringen

Klart for flytting av Sylvi?

Blir Sylvi Listhaug flytta bort fra jobben som innvandrings- og integreringsminister for å skape husfred med KrF og Venstre. Flere peker på muligheten.


Temaene Frp ønsket å få fram i valgkampen er innvandring, samferdsel og skatt.

– Man trakk et lettelsens sukk da KrF utropte Listhaug til hovedmotstander. For da løste første del av problemet seg: innvandring ble en sak, og Frp fikk kvittert ut den. Dermed kunne Frp-leder Siv Jensen snakke mer om de andre sakene, sa Wara på Politisk kvarter på NRK fredag.

Frykter KrF kan forsvinne

Redaktør Vebjørn Selbekk i den kristne avisen Dagen omtaler stortingsvalget som en «nær døden-opplevelse» for KrF. Han er redd partiet blir utradert.

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
Innenriks