Handlerekord på Black Friday

Elkjøp satte nordisk rekord i netthandel fredag. Årets utgave av Black Friday lå også an til å bli en av dagene med høyest kortbruk noensinne.

Folk samler seg rundt et tilbudsbord. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix 

Innenriks

Tidlig fredag ettermiddag ble det handlet med kort 200 ganger i sekundet. Allerede klokken 14 var det utført 3,9 millioner kortbetalinger, skriver Nettavisen.

Det er rundt 200.000 flere transaksjoner enn på samme tid året før, ifølge tall avisen har hentet inn fra Nets. Selskapet håndtere de fleste kortbetalingene i Norge.

Black Friday i Ålesund:

Moa fristet ikke - dro til byen for å unngå Black Friday-kaoset

Under handledagen Black Friday er det kamp om de beste tilbudene. Når det er for mye folk på Moa, velger noen å dra til byen for å handle i stedet.


– Dagene med mest kortbruk pleier å være de siste dagene før julaften. Forrige rekord ble satt 22. desember i 2016 med mer enn 8,1 millioner kortkjøp og en kortomsetning på nesten 3,6 milliarder kroner, sier pressesjef Stein Arne Tjore i Nets. På Black Friday i fjor ble det også gjennomført 8,1 millioner kortbetalinger, men totalbeløpet var 300 millioner kroner lavere.

Fredagen ble også den største handledagen på nett i Norge noensinne, og Elkjøp satte nordisk rekord i netthandel, skriver bransjenettstedet ehandel.com. I løpet av ett døgn solgte elektronikkgiganten varer for 1,32 milliarder kroner på nett i Norden.

«Ingen handelsbedrift i Norden har omsatt for mer enn én milliard på én dag. Nok en milepæl i vår 55-årige historie», skriver konsernsjef Jaan Ivar Semlitsch påFacebook. Han takker både kunder og ansatte for handelsrekorden.

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
Innenriks