Jensen: – Oljekutt vil koste hver familie 175.000 kroner mer i året

Dersom oljekranene stenges, vil hver familie i Norge måtte skatte 175.000 kroner mer, sier Frp-leder Siv Jensen, som lover å kjempe for oljenæringen.

Partileder Siv Jensen holder åpningstalen på Frp sitt landsmøte 2019  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Innenriks

Frp-lederen hyllet landets oljearbeidere i sin tale til Fremskrittspartiets landsmøte fredag.

– De skal vite at Fremskrittspartiet står skulder ved skulder med dem og vil fortsette å være deres siste skanse, sa Jensen.

Hun advarte mot alvorlige konsekvenser dersom Norge stenger ned olje- og gassvirksomheten:

– De globale utslippene kommer til å øke på grunn av økt forbruk av kull. Det vil svekke Norges muligheter til å satse på nye næringer, fornybar energi, innovasjon, forskning og bedre velferd. Titusenvis av distriktsarbeidsplasser vil forsvinne over hele landet, og hver eneste familie må betale 175.000 kroner mer i skatt hvert eneste år, uttalte Jensen.

Jensen sier hun forstår bekymringen for klimautslipp og klodens ve og vel, men at norsk olje og gass er en del av klimaløsningen, ikke en del av problemet.

– Norsk gass faser ut kull i andre land og vi produserer med betydelig lavere utslipp enn resten av verden, sa hun.

Hun harselerte også med Ap-leder Jonas Gahr Støre som nylig ble avbildet i fjæra og hyllet trøffeltang som en ny stor næring for Norge.

– Jeg heier på dem som finner på nye lønnsomme næringer og nisjeprodukter fra havet, men tang med trøffelsmak kan ikke erstatte oljenæringen, sa Jensen til latter og applaus fra salen.

– Fremtiden skapes ikke av politikere som skammer seg, men av dem som står opp for oljenasjonen Norge, sa Jensen, denne gangen til stående og langvarig applaus fra delegatene.

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
Innenriks