Skjebnemøte om Nordøyvegen

Vegdirektoratet jobber med å finne et tidspunkt for et møte om Nordøyvegen. Møtet kan besegle skjebnen til milliardprosjektet.

Fortgang: Styreleder i Nordøyvegen og fylkespolitikeren Bjørn Sandnes (H). ARKIVFOTO: Staale Wattø 

Nordre

– Vi er kjent med henvendelsen fra Møre og Romsdal fylkeskommune og vi prøver å finne en dato for møtet, skriver avdelingsdirektør Randi Harnes i en sms til smp.no.

Tror på løsning

Frps Frank Sve og styreleder i Nordøyvegen AS, Bjørn Sandnes, skal delta på møtet. Sandnes tror det finnes løsninger som gjør at de tre tunnelene som prosjektet består av kan bli sikkerhetsgodkjent.

– Jeg håper at vi med mindre, og ikke veldig kostbare justeringer, kan komme til enighet og hvordan prosjektet kan gjennomføres, sier han.

Gjør som flere enn 25.000 andre - lik smp.no på Facebook

Hva de justeringene skal bestå av, har han ikke svaret på.

– Nei, det kan jeg ikke svare på. Vi ønsker at direktoratet i større grad vektlegger at stigningene tross alt er korte. Den lengste stigningen vi har på 10 prosent er på 1350 meter, påpeker Sandnes.

Vil ha rask avklaring

Også Frps parlamentariske leder, Harald T. Nesvik følger, med på utviklingen i denne saken. Han er ikke blitt kontaktet for å bistå, men understreker at det er viktig at en nå får en rask avklaring på framtida til Nordøyvegen.

– Vegdirektoratet og fylkeskommunen må sette seg sammen og fordomsfritt legger på bordet de utfordringene en her står overfor. Jeg forventer at et slikt oppklaringsmøte kommer i stand raskt. Det er det behov for, sier Nesvik, som ikke vil spekulere i hva som blir det endelige utfallet i denne saken.

Les flere nyheter fra Nordre på smp.no

– Innbyggerne i Haram fortjener å få dette prosjektet på plass. Derfor er det viktig at møtet kommer raskt i stand slik at vi får et svar på hva som er mulig, sier Nesvik.


Nordøyvegen:

– Vi har ikke gjort noen feil

Vegdirektoratet avviser at de har gjort saksbehandlingsfeil i forbindelse med avslaget på å gi tunnelene på Nordøyvegen sikkerhetsgodkjennelse.

 

Nordøyvegen: Så bratte tunneler ble forbudt i 2014 

Avdelingsdirektør i Vegdirektoratet, Randi Harnes, stiller seg uforstående til at kravene i tunnelsikkerhetsforskriften for fylkesveg ikke var kjent for vegmyndigheter og politikere i Møre og Romsdal.

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
Nordre