Se, en hoppbakke (!) på Haramsøya

«Galskap», tenkte initivtakerne da de begynte på prosjektet. Søndag står en heilårs hoppbakke ferdig på Haramsøya.

Snart klar: I løpet av uka skal hoppbakken på Haramsøya ferdigstilles. Det betyr at 1. til 5.-klassingene - her i overrennet på hele 16 meter - kan prikke inn det perfekte nedslaget gjennom hele året.   Foto: Privat

Nordre

Den er riktignok ikke verdens største - K-punktet er bare på åtte meter - men at Sunnmøres foreløpig eneste heilårs hoppbakke skal ligge på Haramsøya, er ganske unaturlig likevel.

– Vi tenkte vel at det var galskap siden her ikke er noe hoppmiljø eller noe som helst her ute. Men vi har vært på jakt etter ting som ikke er her fra før og som kan skape litt entusiamse. Så kom vi over den hoppbakken og fant ut at den passet perfekt. Da var det bare å smekke til, sier Kenneth Ulla ved Folkehelseområdet på Haramsøya.


Slik blir historisk hoppanlegg

Om drøye ti måneder vil det nye hoppanlegget i Spjelkavik stå ferdig.

Der har man i løpet av de siste årene fått på plass alt fra ei 400 meter lang ski/sykkelløype til sandvolleyballbane - og mye mer.

– Målet er å bygge et lokalsamfunn, sier Kenneth Ulla.


Tar sats med hoppbakkar

Eit 16 meter langt ovarenn står ferdig. No skal det fraktast i ein del til Bryne. Simek i Stordal er nemleg blitt hoppbakkeprodusent.

Søndag er det offisiell åpning av hoppbakken. Prosjektet er støttet av Norges Skiforbund og til åpningen stiller Anette Sagen for å kaste glans over prosjektet.

– Jeg har vært litt bråkjekk og sagt at det ikke er noe problem å hoppe i den bakken. Men den er mye større enn jeg trodde. Bare overrennet er 16 meter, sier Kenneth Ulla.

Les flere nyheter fra Nordre på smp.no

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
Nordre