Ny Ona-ferje på nyåret

Tirsdag blir det skipsdåp i Molde og 1. januar begynner den flunkende nye MF «Kvaløy» å gå i rute på strekningen Ona-Sandøya-Finnøya-Orta-Småge.

  Foto: Staale Wattø

Nordre

Det er tromsøselskapet Torghatten Nord AS som fra nyttår skal drifte denne strekningen. Nå setter de inn ei flunkende ny ferje som nettopp er kommet fra skipsverftet i Gdansk i Polen der den ble bygget.

Minner om en kval

Ferja er 40,69 meter lang, 12,4 meter bredt og kan ta 21 biler og 147 passasjerer.

– Den ser litt ut som en offshorebåt. Da vi hadde navnekonkurranse var det mange som syntes at den så ut som en kval, og derfor navnet «Kvaløy», forklarer markeds- og kommunikasjonssjef Viviann Ekanger.

Les fleire nyheiter frå Nordre Sunnmøre

MF «Kvaløy» er Torghatten Nord sitt fjerde nybygg. Søsterskipet MF «Vengsøy « ble døpt 6. desember og går i sambandet Belvik – Vengsøy i Troms.

Ferjedrift

Det er ikke første gang at tromsøselskapet driver ferjetrafikk i Møre og Romsdal. Ifølge Ekanger, hadde de sambandet Hareid-Sulesund for noen år siden, den gang de var Troms Fylkes Dampskibsselskap.

Etter å ha fusjonert med Ofoten og Vesteraalens Dampskibsselskap i 2006 til Hurtigruten Group. I 2009 overtok Torghatten Nord en rekke båter fra Hurtigruten.

Torghatten Nord AS er 100 prosent eid av Torghatten ASA. Selskapet driver sjøgående kollektivtransport med hurtigbåter og ferjer i Nordland, Troms og Møre og Romsdal.

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
Nordre