– Vi har hatt til sammen åtte turer der vi har åpnet for at publikum blir med oss på «Stroreggen» ut på torskefiske i Borgundfjorden, forteller skipper Lars Leine.

Og Leine sier at de har fått fisk på hver eneste tur.

– Men det helt store fisket har det ikke vært, det virker som om det har vært lite fisk til nå i år, sier Leine.

Ny rekord

Men for Hans Morten Sundnes fra Folkestad, som var med på sitt første Borgundfjord-fiske tirsdag, ble det full klaff, han hanket inn en rugg på litt over 11 kilo.

– Det er den største fisken jeg har fått, og det var jo ekstra moro at det skjedde i dag, sier Sundnes.

– Dagfinn Ullaland, som er med på turene som mannskap, har ikke holdt stille om at han fikk en torsk på 10,5 kilo her en dag, det er godt at den rekorden nå er slått, sier Leine.

En suksess

Leine vil si at turene «Storeggen» har gjort under Borgundfjordfisket, har vært en suksess.

– Det var litt lite folk i starten, men etter hvert tok det seg kraftig opp, og vi har allerede fått masse spørsmål om vi kommer til å gjenta dette neste år også, sier Leine.

Og det har han absolutt tro på kommer til å skje.

– I år har vært et prøveår for oss. Turene har kanskje kommet litt tidlig i forhold til torskeinnsiget, og vi må se om vi kan utvide sesongen neste år, sier han.

Tirsdag var siste dagen med turer for i år.

– Det har vært en flott måte å vise fram bankskøyta på. Nå blir den opptatt med skoleturer helt fram til ferien, så får vi se om vi får til noen turer i sommerferien også, da gjerne med seil, sier Leine.

Fantastisk

Ekteparet Vigdis Gresdal Naas og Sigmund Naas var strålende fornøyde med turen sin.

– Det er ikke så nøye med fisken, selv om vi fikk en liten torsk på rundt en kilo. Det har uansett vært en fantastisk dag på sjøen, og skuta er jo helt strålende, like strålende som været, sier de to.

Og til og med Dagfinn Ullaland, som mistet rekorden sin på tirsdag, var fornøyd.

– Min torsk ble veid ferdig sløyet, bare så det er notert.