Kongelig paparazzo-oppdrag i Rauma

I august 1969 var heile det norske og det britiske kongehuset på Vestlandet for å gå i sporene etter Ragnvald Mørejarl, som ifølge Snorre Sturlasson er blant dronning Elisabeth sine forfedre.

KONGELIG I RAUMA: Fra venstre prinsesse Ann og prins Charles, han har tatt pause fra fiskeriet for å hilse på familien. Med ryggen mot kamera sees kong Olav, videre dronning Elisabeth som viser kronprinsesse Sonja hvordan hun skal bruke det kongelige kamera og til høyre lord Walter Bromley-Davenport. I bakgrunnen væpnede politifolk og bodyguard.   Foto: ROGER ENGVIK

Reportasje

De kongelige kom til Bergen 8. august. Dagen etterpå skulle de fiske laks i Rauma og alle norske og internasjonale pressefolk fikk beskjed om at besøket hos lord Walter Bromley-Davenport på Fiva, var ytterst privat. De kongelige skulle ikke forstyrres. Vaktholdet ville være omfattende, ja, det ble skutt med skarpt om noen forsøkte seg, ble det sågar påstått.