«Eksportørene»

Vil ha laks på charterfly fra Vigra til USA

Hver uke eksporterer Hofseth 200 tonn med ferske laksefileter til USA. De håper det kan la seg kombinere med turisme.

Oppdrett: Roger Hofseth mener det burde være mulig å leie oppdrettskonsesjoner. Den høye prisen på nye konsesjoner gjør det veldig vanskelig for nye eller mindre aktører å kunne konkurrere, og oppdrettskonsesjonene konsentreres på få hender. Her er han på Hofseth Aqua sitt anlegg ved Vindsnes sør for Valldal i Nordal kommune. Arkivfoto 

Reportasje

– Du hadde ikke orka å ete laks hvis du måtte kjøpe heilfisk på butikken, stå og bakse og grise med den på kjøkkenbenken, kjerringa sur og katten står der, sant? Det er ikke mange år siden det var sånn det var, men i dag vil de fleste forbrukerne ha fisk i ferdige pakker, sier Roger Hofseth, daglig leder og majoritetseier i Hofseth-konsernet.