Helgapraten:

Motedronninga

Hun er viden kjent for å selge moteklær. Men selv sier Siri Dale Reichel at det ikke er mote hun lever av å selge, men følelser. I verdens eldste yrke.

I Storgata: Dalegruppens butikker ligger på rekke og rad i Storgata, på begge sider av vegen. I tillegg har de butikker på Moa og én i Molde. Siri er en kjent skikkelse i bybildet, og kjennes blant annet igjen på håret. — Jeg fikk tidlig helt hvitt hår, men syntes jeg var for ung til det. Da kom frisøren på ideen med den mørke fronten og siden har det blitt et kjennemerke. Jeg blir stoppet på gata når vi er på reise på grunn av håret, ler Siri.   Foto: Nils Harald Ånstad.

Reportasje

– Det er en utbredt misforståelse at prostitusjon er verdens eldste yrke. Det er feil. Handel er verdens eldste yrke, slår Siri Dale Reichel selvsikkert fast, der hun sitter bak sitt store, svarte, skrivebord i kontorene til Dalegruppen i Ålesund sentrum. På kontorstolen sin sitter hun litt hevet over gjester som synker ned i komfortable skinnstoler på den andre siden av pulten. Det passer bra, for det trenger ikke å være noen tvil om hvem som er sjefen.