Helgapraten:

Ditta e an Eirik

— De va me å de å bare de, å de som e e for de e du for me, sånne ting.

Hardtarbeidende: Han beskrives som hardtarbeidende, Eirik Havnes. Selv tror han at musikere i dag er flinkere til alt fra skattemelding til beskyttelse av ørene sine enn de var for 20 år siden.   Foto: Odin Jæger.

Reportasje

Eirik beskriver hvordan hans kunstneriske retning som slampoet begynte den gangen på kunstakademiet i Trondheim. Han ga seg selv i oppgave å stokke om på så mange ålesundsstavelser som mulig. I slampoesi bruker forfatteren seg selv på scena, fremfører diktet sitt, som en blanding mellom stand up, rap, skuespill og litteratur. Ulikt annen litteratur er slampoesi ofte gjenstand for konkurranser. Man konkurrerer om den beste opptredenen foran et publikum. Eirik hadde sett noen slike konkurranser, og syntes, sånn i all beskjedenhet, at det var mye som var skikkelig dårlig.