Helgapraten med Monica Berstad Mæland:

To verdener, og kjærlighet til reiseliv

Leder for Ålesund Cruisenettverk i koronakrisa, daglig leder for gründerbedrift, hotelldrift i Guatemala, familieliv og lite sommerferie. Monica Berstad Mæland har en historie litt utenom det vanlige.

I år skulle egentlig Monica Berstad Mæland ha forberedt seg på en knallsommer for cruisenæringen. Men kun en måned inn i jobben slo koronapandemien til for fult og det eneste som ligger ved Stornespiren er to hurtigruter og et cruiseskip i opplag.  Foto: Staale Wattø

Reportasje

Da hun tok over som leder for Ålesund Cruisenettverk i februar, hadde Monica Berstad Mæland mange planer og ideer for cruisenæringen. Men etter noen få anløp, sa det stopp for årets cruisesesong. I stedet har hun nettopp fått servert en lang og detaljert rapport fra Folkehelseinstituttet om cruise og korona.