Nye øyboere på ona

Til tross for at navnet Ona betyr «den eneste», kan øya i havgapet skilte med 16 fastboende. En økning på nesten 50 prosent. Blant dem er lille Elliot på tre uker og foreldrene.

Hvilepuls: Da Milla Osa og Kristian Johannessen kom hjem med lille Elliot (3 uker), var det første gang på 22 år at en småbarnsfamilie var fastboende på Ona. Hverdagen er bedagelig.   Foto: Pernille Huseby, Romsdals budstikke

Reportasje

Romsdals budstikke: De er yngst, nest yngst og tredje yngst. Lille Elliot på tre uker, mamma Milla Osa (36) og pappa Kristian Johannessen (40). Før den lille familien flyttet fra blokkleilighet i Molde til lyseblått 80-tallshus på Ona, var den yngste personen på øya 54 år. Gjennomsnittsalderen har gått fra 64 til 57. Innbyggertallet har omtrent doblet seg på kort tid, og er nå oppe i 16.