[Helgapraten]

Med havet som arbeidsplass

Siv-Kathrin Toft Remøy-Vangen brenn verkeleg for den maritime næringa. Nyleg vann ho pris for arbeidet ho har via livet sitt til.

Den maritime vegen: Siv-Kathrin Toft Remøy-Vangen visste tidleg kva ho ville jobbe med, nemleg havet. Der er mange vegar til Roma, og etter å mellom anna ha prøvd seg som fabrikkarbeidar om bord i «Hopen», fiskemottak og i verdsfemnande maritime verksemder, har ho funne sin plass som dagleg leiar i Maritime Bergen.  Foto: Marius Simensen

Reportasje

I fjæresteinane, midt i havgapet på Nordvestlandet, står ei sjølvstendig og positiv kvinne, full av energi. Den friske kystvinden leikar i håret medan ho kikar ut mot bøljan blå. I dei same fjæresteinane sat Siv-Kathrin Toft Remøy-Vangen som barn og såg på båtane som kom inn for å leggje til kai.