HVO + UiB = sant?

Universitetet i Bergen vil samarbeide tettare med Høgskulen i Volda.

Universitetet i Bergen skisserer eit tettare samarbeid med Høgskulen i Volda.   Foto: Marianne Røsvik/UiB

Tettare samarbeid: Universitetet i Bergen og Høgskulen i Volda vil truleg samarbeide tettare framover. Men det er ikkje snakk om fusjon, ifølgje Volda-rektor Johann Roppen. Arkivfoto: Knut Arne Aarset 

Søre

Regjeringa legg for tida høgskulekartet på nytt – og målet er færre høgskular og universitet. Høgskulen i Volda vil helst køyre solo, men dei er også ein del av fleire allianseplanar som Kunnskapsdepartementet truleg skal seie ja eller nei til på torsdag, melder universitetsavisa Khrono.

Universitetet i Bergen (UiB) er ein av fleire aktuelle samarbeidspartnarar. Volda-rektor Johann Roppen avviser ikkje tanken om at høgskulen på sikt kan komme til å vakse saman som ein del av UiB.

– Men då vil det eventuelt skje organisk og heilt naturleg, ikkje etter press, seier Roppen til Khrono.


Høgskulen i Volda:

Universitetet i Bergen vil ha Volda på laget

– Det er ei fjør i hatten for fagmiljøet vårt at dei tek kontakt om eit slikt sam-arbeid.


 I eit brev datert 5. januar skryt UiB-rektor Dag Rune Olsen av Volda, og skisserer fleire område dei to kan samarbeide på. Mellom anna ser han føre seg at universitetet og høgskulen går saman om å danne eit Senter for framifrå utdanning i mediefag.

— Brevet og skisser til samarbeid med UiB har blitt godt teken imot her i Volda, seier Roppen til Khrono.

Han er imidlertid klar på at det ikkje skal være snakk om fusjon, men om samarbeid.

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
Søre