Hanne Krogh og Tre Tenorers julekonserter i Operahuset Nordfjord:

Redda via Facebook

La ut fortvilt statusoppdatering - fikk hjelp av kjenning til å ordne privatfly.

  Foto: Joon Brandt

Kultur

Hanne Krogh og Tre Tenorers julekonserter i Operahuset Nordfjord, fredag, holdt på å gå i vasken.

Teknisk feil på flyet

For flyavgangen artistene skulle med fra Gardermoen til Sandane blei etterhvert kansellert på grunn av teknisk feil på et fly.

- Og selv om vi alltid reiser slik at det finnes et alternativ seinere på dagen, var dette flyet gått da beskjeden om kansellering endelig kom, forteller Hanne Krogh og managermannen Trygve Sundbø.

Med to utsolgte konserter - 1.070 publikummere klare for en kveld i operaen, var fortvilelsen stor.

- Vi vurderte å dra til Ålesund og leie helikopter derfra, men kom til at forsinkelsen da hadde blitt for stor. Så da satt vi der, da, på Gardermoen og lurte på hva i all verden vi skulle gjøre, forteller Krogh.

Statusoppdatering ga resultater

Ei statusoppdatering på Facebook skulle imidlertid vise seg å gi resultater Krogh ikke hadde venta.

- Jeg vet jo at nettstedet kan fungere som problemløser, men at det skulle finnes hjelp til å ordne privatfly blant de mange lykkeønskningene og gode tankene fra venner og bekjente, det hadde jeg ikke trodd, ler artisten - på skurrete telefonlinjer på veg til Haugesund.

I privatfly

For det var altså det som skjedde.

- En bekjent skreiv noe alla at lykkeønskninger er vel og bra, men at jeg måtte si fra hvis jeg trengte et fly, forteller Krogh. Og for å gjøre ei lang historie kort:

- Privatfly blei leid, og vi kom oss av gårde likevel. En time og et kvarter etter at vi egentlig skulle gått på i operahuset, var vi på scena sammen med de to lokale korene: Eid mannskor og D-kor. Ikke blei det tid til lydprøve - og tenorene, de sendte tekstmeldinger til lydmannen om justeringer når de hadde et ledig øyeblikk bak scena, forteller Krogh, og ler hjertelig.

Fire timer i strekk

- Og konsertene gikk så fint! Og det til tross for at vi tok inn deler av forsinkelsen ved fra den ene og nesten rett over i den neste. Faktisk hadde vi bare ti minutters pause.

- Dere opptrådte med andre ord i nesten fire timer sammenhengende?

- Ja, og ikke bare jeg og tenorene, men også korene. Korene sto i fire timer! Jeg er så imponert over dem, i tillegg til at de er så dyktige også fordi de makta et slikt maraton, sier Krogh, og fortsetter:

- Når man gir ALT for å få til noe, slik vi gjorde fredag, gir det et enormt kick når det faktisk går. Da vi endelig kunne spise middag, seint på kveld, kan du tro stemninga var høy.