FN: Over 100.000 sover ute i Syria

Anslagsvis 170.000 av de sivile som er tvunget på flukt nordvest i Syria, oppholder seg nå under åpen himmel eller i uferdige bygninger, ifølge FN.

En syrisk gutt varmer seg på hendene ved vraket av et regjeringshelikopter som ble skutt ned over landsbygda vest for Aleppo by i forrige uke. Bildet ble tatt fredag.   Foto: Ghaith Alsayed / AP / NTB scanpix

Folk i Idlib på flukt fra kampene forrige uke. Det finnes ingen trygge steder for sivile nordvest i Syria, ifølge FNs menneskerettssjef, som ber om humanitære korridorer for flyktningene.   Foto: AP Photo / AP / NTB scanpi

Utenriks

– Barske vinterforhold forverrer ytterligere lidelsene for disse sårbare menneskene som flyktet fra sine hjem for å unnslippe vold, heter det i en uttalelse fra FNs nødhjelpskontor OCHA torsdag.

Den største masseflukten i den ni år lange krigen i Syria utspiller seg midt på vinteren. Stadig er det kuldegrader, og det er snø i flere distrikter.

Rundt 900.000 sivile er drevet på flukt nordvest i Syria siden regjeringens siste offensiv mot opprørerne startet i desember.

(©NTB)

FN: Skrekkscenario for flyktninger i Syria

Situasjonen for flyktninger i det nordvestlige Syria er blitt drastisk forverret de siste to ukene, sier FNs nødhjelpssjef Mark Lowcock.

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
Utenriks