Dronning Elizabeth er ikke som alle andre

London (NTB): Hun er den eneste personen i Storbritannia som kan kjøre bil uten lappen, hun kan sparke hele den australske regjeringen hvis hun vil og har egen minibank hjemme.

Storbritannias dronning Elizabeth (89).  Foto: Stuart C. Wilson / Reuters / NTB scanpix

Utenriks

Dronning Elizabeth II av Storbritannia passerer onsdag dronning Victoria i regjeringstid. Da overtar hun topplasseringen på listene over lengstregjerende monark i Storbritannia og tidenes lengst regjerende kvinnelige monarker i verden. I den anledning har The Independent sett nærmere på stillingsbeskrivelsen hennes og listet opp noen privilegier:

Førerkort i Storbritannia utstedes i dronningens navn, derfor burde det være unødvendig for henne å utstede et førerkort til seg selv. Men hun har kjøreferdigheter. Elizabeth kjørte for eksempel førstehjelpskjøretøy under 2. verdenskrig. Hun trenger for øvrig ikke registreringsnummer på bilene sine heller.

Dronningen trenger heller ikke pass eller reisepapirer utstedt i dronningens navn. Det må for eksempel prins Charles og resten av kongefamilien ha.

Den britiske majesteten har to fødselsdager i året. Den egentlige, i april, og den som feires offisielt, en lørdag i juni.

Dronningen har 700 rom å velge mellom og egen minibank på Buckingham Palace. Den britiske monarken behøver ikke å betale skatt, men hun har faktisk gjort det likevel, siden 1992.

Teknisk sett er hun statsoverhode i Australia og kan dermed gi hele den australske regjeringen sparken.

Om noen skulle ha lyst til å sette henne i fengsel for noe av dette, bør de være klar over at dronningen er immun mot straffeforfølgelse og kan ikke arresteres.

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
Utenriks