Brannvesenet rykket ut etter melding om mistenkelig røyk

Ålesund Brannstasjon rykket ut onsdag kveld, etter melding om mistenkelig røyk i Storgata i Ålesund.

– Det viser seg å komme fra et lite bål i en hage. Brannvesenet har slukket bålet og returnerer snart til stasjonen, opplyser 110-sentralen i Møre og Romsdal på Twitter.

Taushet om partilederkampen i Venstre

Sveinung Rotevatn (V) møter pressen under Venstres møte i valgkomiteen som er samlet for å diskutere lederspørsmålet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix  Foto: Terje Pedersen

Fra før er det kjent at Sveinung Rotevatn stiller som lederkandidat. Valgkomiteen hadde onsdag kalt inn statsrådene Abid Raja, Iselin Nybø og Guri Melby, samt Rotevatn, til samtaler. I tur og orden gikk de fire mulige kandidatene inn for å møte valgkomiteen i Venstre på Thon Hotell Slottsparken.

– Hva jeg og valgkomiteen har snakket om, kommer fra min side til å forbli mellom meg og valgkomiteen. Utover det har jeg ingen kommentar, understreker Raja onsdag ettermiddag.

Nybø har bestemt seg

På vei inn til møtet onsdag sa Nybø at hun hadde bestemt seg i spørsmålet om hun ville stille som lederkandidat. Men etter møtet var hun vag i sine svar til pressen.

– Jeg har for min del sagt at jeg mener det viktigste valgkomiteen gjør nå, er å sette sammen ett lag som kan skape ro i partiet og som kan være med på å ta partiet framover fram til valget. Jeg har også sagt at jeg vil bidra uavhengig av hvilken posisjon jeg har, sier Nybø.

Rotevatn tok seg tid til å svare på spørsmål på vei inn.

– Jeg kommer til å si at jeg har lyst til å bli leder i Venstre. Det har jeg sagt til medlemmene i Venstre, og jeg opplever at mange ønsker at jeg skal bli det, men det er det valgkomiteen som bestemmer, sier Rotevatn.

Ledertrio

Guri Melby har gitt klart uttrykk for at hun ikke kommer til å avklare om hun stiller som lederkandidat onsdag.

– Men jeg har bestemt meg, ja, det har jeg, sa hun på vei ut av møtet onsdag kveld.

Leder av valgkomiteen, Per A. Thorbjørnsen, sier til VG at komiteen først og fremst skal se på topplasseringene, altså ledertrioen.

– Storparten av de øvrige plassene vil det skje minimalt med, sier han.

Valgkomiteen møtes både onsdag og torsdag denne uken, ifølge avisa. Komiteen skal ha innstillingen klar senest 28. august. Valget av ny partileder skjer på landsmøtet en måned senere.

Venstre-topp tror Raja har sagt ja

Stortingsrepresentant Carl-Erik Grimstad ber om at Raja tar kampen mot Rotevatn og tror han har sagt ja.

– Abid har vært unormalt taus. Jeg håper og tror han har sagt ja til å bli leder, men jeg vet ingenting, sier Grimstad til TV 2.

En delt innstilling fra valgkomiteen kan være sunt ettersom man da får en åpen og tillitvekkende debatt, tror Grimstad.

Han mener Abid Raja også kan passe godt som nestleder.

– Men jeg antar at han har sagt ja. Hvis han trekker seg nå på oppløpssiden, så vil mange bli veldig, veldig skuffet, sier Carl-Erik Grimstad.

NTB

Trafikkontroll i Ørsta: Ikke alt var på stell

Statens vegvesen og politiet har gjennomført trafikkontroll i Ørsta.

– Det ble utstedt 28 mangellapper, 7 gebyr for slitte dekk, gebyr for manglende medbrakt førerkort, gebyr for manglende vognkort, 2 gebyr for ikke å ha benyttet hjelm. De ble ilagt 8 kjøreforbud, opplyser Møre og Romsdal politidistrikt på Twitter onsdag kveld.

Underskot for kraftverk

  Foto: Tryggestad kraft

Tryggestad Kraft AS fekk eit underskot på knapt tre millionar kroner i fjor, ifølgje rekneskapen som no er offentleg i Brønnøysundregistra.

Inntektene til kraftverket var på knapt 3,9 millionar kroner. Til samanlikning hadde selskapet i 2018 inntekter på 13,1 millionar kroner og eit overskot på 3,4 millionar kroner.

Selskapet var inntil nyleg eigd av grunneigarar på Tryggestad på Hellesylt, men i mai i år blei selskapet seld til Finsk Kraft AB.


Selger lokalt kraftverk i Stranda

Finsk Kraft AB kjøper Tryggestad Kraft AS.

Stoppet sjåfør - mistenkt for ruskjøring

En sjåfør ble onsdag stoppet av politiet i Ålesund. Politiet mistenker at sjåføren har kjørt i ruspåvirket tilstand. Personen ble tatt med til blodprøvetaking og politiet oppretter sak på hendelsen.

Det skriver Møre og Romsdal politidistrikt i en Twittermelding i 13.30-tiden.

Ragnhild Rong

Parr røk ut mot norgesmester i tennis-nm

Christian Parr fra Ålesund kvalifiserte seg til hovedturneringen i NM-senior i helgen, etter tre seire i kvalifiseringsspillet. I første runde møtte Parr regjerende norgesmester Andreja Petrovic, og måtte se seg slått 6-2 6-1 i sett.

I double hadde Christian med seg tvillingbror Anders, men røk her også i første runde tirsdag.

Bussjåførene reagerer: FRAM ber folk holde avstand

I en pressemelding onsdag ber FRAM om at folk holder avstand og respekterer oppmerket avstand mellom hverandre og sjåføren. Dette på grunn av tilbakemeldinger fra bussjåfører, som mener folk ikke er flinke til å holde avstand.

«Etter at framdørene på bussene ble åpnet 10. august, har FRAM fått tilbakemelding fra sjåfører om at de reisende ikke er flinke til å holde avstand. Det er trengsel ved påstigning, og enkelte respekterer ikke markeringen som er satt opp for å holde avstand til sjåføren», heter det i meldingen.

FRAM minner om at de er avhengig av friske bussjåfører for å kunne holde i gang kollektivtrafikken for alle dem som benytter seg av det.

Ragnhild Rong

Ruteendring for buss og hurtigbåt fra mandag av

Fra mandag 17. august blir det noen ruteendringer. Det melder FRAM i en pressemelding. Blant endringene er at det vil gå daglig sjukehusbuss fra Vanylven, via Sande, Herøy og Ulstein til Ålesund sjukehus. Det blir en bussavgang fra Åheim klokka 08.05 og to avganger fra Ålesund sjukehus klokka 11.25 og 15.45.

I tillegg blir det 20-minuttfrekvens mellom Ørsta og Volda i rushtiden. Dette gjelder om morgenen mellom klokka 06.45 og 09.45, samt på ettermiddagen mellom klokka 13.50 og 16.50.

Det blir også satt inn en ekstra hurtigbåtavgang fra Ålesund til Hareid klokka 19.25 og fra Valderøya klokka 19.35.

Avgangen fra Ålesund klokka 09.50 på morgenen utgår.

I tillegg skriver FRAM følgende om vedtatte rutekutt:

«Rutekutt som er vedtatt som følge av pålagte innsparingskrav vil bli gjennomført fra 17. august. Det blir mindre justeringer på mange ruter, hovedsakelig på dager/tider uten skole».

Ragnhild Rong

Ferjesamband innstilt - ble hjulpet til kai av redningsskøyta

Ferje på sambandet Hundeidvik - Festøy har fått tekniske problemer.  Foto: Smp-tipser

Sambandet mellom Hundeidvik og Festøy er midlertidig innstilt på grunn av tekniske problemer.

Det meldte Fjord1 i en pressemelding i 09.30-tida onsdag.

Ifølge en tipser, hadde ferja lagt og drevet på fjorden i omtrent en halvtime.

Regionleder Odd Reidar Ormåsen i Fjord1 forteller at det er snakk om et manøveranlegg som ikke fungerer som det skal.

– Vi ønsker ikke å gå til kai sånn som det er nå og derfor ligger vi i fjorden. Vi har maskineriet i gang, men avventer å legge til kai til vi får assistanse fra redningsskøyta. Den er på veg og har snart kommet fram, sier Ormåsen.

Ferja går av egen maskin og siger seg sakte i retning Sykkylven, der den skal legge til kai. Det er to passasjerer og fire mannskap om bord på ferja, ifølge Ormåsen.

– Dette er den eneste ferja som går på sambandet og vi jobber med å få inn en reserveferje, sier han.

Oppdatering: Klokka 11.15 opplyser Redningsselskapet i en Twittermelding at de bistår ferja til kai ved Magerholm. Fjord1 melder at det blir satt inn reserveferje på sambandet fra omtrent klokka 15.00.

Ragnhild Rong

Utrykningspolitiet: 93 prosent færre kontrollert for promille i sommer

Slike tilfeldige promillekontroller er stanset på grunn av koronapandemien. Nå kontrolleres kun sjåfører der det er mistanke om rus. Illustrasjonsfoto.  Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

I juni og juli i år kontrollerte Utrykningspolitiet 7.043 sjåfører i ruskontroller. Det er 93 prosent færre enn i samme periode i fjor.

Det viser tall NRK har fått tilgang til. I fjor ble 106.311 sjåfører kontrollert for rus i juni og juli.

– Nå sjekker vi kun der vi har grunn til å tro, eller der det er mistanke om rus inne i bildet. Derfor er det en voldsom tilbakegang i antall kontrollerte, sier assisterende UP-sjef Steven Hasseldal.

Tilfeldige promillekontroller langs veien ble stanset da koronatiltakene ble iverksatt i mars. Fem måneder senere gjennomfører fortsatt ikke politiet tilfeldige promillekontroller.

I de to sommermånedene i år har Utrykningspolitiet tatt 435 personer for ruspåvirket kjøring. Det er 14 prosent færre enn de 503 som ble tatt i samme periode i fjor.

Hesseldal sier de fortløpende vurderer om de skal gjenoppta de tilfeldige promillekontrollene igjen i lys av smittesituasjonen.

 / NTB

Valderøytunnelen åpnet igjen

Statens vegvesen melder noen minutter etter klokka ti tirsdag kveld at Valderøytunnelen er stengt. Årsaken er gjenstander i veibana.

Entreprenør er på vei til stedet for å rydde opp, skrev de.

En halvtime senere meldte vegvesenet at tunnelen var åpnet igjen.

Nytt smittetilfelle i Vestnes

Ein tilreisande arbeidar i Vard har fått påvist koronasmitte tysdag. Det opplyser Vestnes kommune i ei pressemelding. Vedkommande kom nyleg til brakkeriggen på Trohaugen.

– Aktiviteten ved VARD sine verft er i ferd med å ta seg opp igjen etter ferien, og alle tilreisande arbeidarar frå utlandet blir no testa av verksemda sitt helseteam ved framkomst. Personen har ikkje symptom, og har vore i karantene sidan framkomst. Vedkommande er no i isolasjon, det er også nære kontaktar, skriv kommunen i pressemeldinga.

VARD og kommuneoverlegen har gjennomført smittesporing.

Personen har ikkje hatt kontakt med lokalbefolkninga eller vore i butikkar, ifølge kommunen.

Tatt med 65.000 kroner i bagasjen

To tilreisande kvinner i 20-åra må møte i retten etter at dei i fjor sommar blei tatt med narkotika og ein større pengesum i bagasjen i Måløy.

Ifølgje tiltalen kom kvinnene til hurtigbåtterminalen i Måløy med båt frå Bergen ein kveld i august i fjor. Dei oppbevarte då til saman 60 narkotiske tablettar, 1,5 gram kokain og 620 gram cannabisharpiks.

I bagasjen hadde kvinnene også 65.000 kroner i kontantar, som politiet meiner er utbytte frå straffbare handlingar.

Tilsett på Nordøyvegen koronasmitta

Ein tilsett som har arbeidd med Nordøyvegen har fått påvist korona. Vedkommande har reist frå Ålesund, og han er ikkje busett her, opplyser Ålesund kommune i ei pressemelding tysdag.

Koronaprøven blei tatt ein annan stad i Norge.

Smitteteamet i Ålesund har gjennomført smitteoppsporing og komme i kontakt med nærkontaktar til vedkommande. Dei er sett i karantene i 10 dagar. Dei som er i karantene skal ta koronatest snarast råd.

Det er ikkje mistanke om at andre har blitt smitta av koronavirus av vedkommande i Ålesundregionen, opplyser kommunen.

Ap vil skifte ut helseforetaksmodellen

Ålesund sjukehus i Helse Møre og Romsdal. Arkivfoto / Illustrasjonsfoto.  Foto: Staale Wattø

«Mangel på demokratisk innflytelse og skeivfordeling internt i det regionale helseforetaket har resultert i en mistillit til styringen av spesialisthelsetjenesten, både blant befolkning, det helsefaglige miljøet og det politiske systemet.»

Det skriver leder i Ålesund Ap, Siv Katrin Ulla i en pressemelding.

Partiet har satt ned en egen arbeidsgruppe for å se på alternativer til helseforetaksmodellen. Videre skal de jobbe med å engasjere lokale og fylkesparti over hele landet, ifølge meldinga.

Ragnhild Rong

Ferje tilbake i normal drift

På sambandet Molde – Vestnes vil alle turer merket med A i ruteheftet innstilles fra klokka 10.45 på Molde.

Grunnen er tekniske problemer. Det skrev Fjord1 i en pressemelding tirsdag i 10.20-tiden.

Oppdatering: Klokka 12.30 opplyser Fjord1 at sambandet er tilbake i normal drift fra klokka 12.45.

Ragnhild Rong

Tre av ti reiselivsbedrifter planlegger oppsigelser

Administrerende direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv under NHO Reiselivs frokostmøte i NHO-bygget på Majorstuen i Oslo tirsdag.   Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

37 prosent av hotell og overnattingsbedrifter planlegger oppsigelser, mens tallet for servering og uteliv er 26 prosent. For campingbransjen er tallet nede i 10 prosent, ifølge undersøkelsen som NHO Reiseliv la fram på et frokostmøte tirsdag morgen.

Dersom ikke permitteringsordningen blir forlenget ut oktober og gitt dagens økonomiske situasjon, frykter halvparten av bedriftene at de må si opp ansatte, ifølge undersøkelsen.

Tross i at mange reiselivsbedrifter i Norge melder om en god sommer så langt, er det fortsatt mange permitterte i reiselivsnæringen. 40 prosent av bedriftene har permittert sine ansatte. 19 prosent har permittert 51 til 100 prosent av de ansatte.

 / NTB

Lavere fastrente for Lånekasse-kunder

Lånekassen justerer ned satsen på fastrentelån.  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

For lån med bindingstid på tre år er satsen 1,579 prosent, for fem år 1,677 prosent og ti år 1,952 prosent.

Rentesatsen har aldri vært lavere for lån med bindingstid på fem og ti år, opplyser administrerende direktør Nina Schanke Funnemark i Lånekassen.

Den flytende renten er på 1,539 prosent.

Alle Lånekassens kunder får automatisk flytende rente. De som ønsker å binde renten fra 1. september, må gi Lånekassen beskjed innen 17. august.

 / NTB

FHI: – Fornuftig med skjenkestopp

Det er fullt mulig å ta seg en halvliter i sola, men en ved midnatt stenges kranene. Fornuftig, mener FHI.  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

– Vi mener regjeringens vedtak er fornuftig fra et smittevernsynspunkt, sier overlege Preben Aavitsland i FHI til NTB.

Han viser til mange meldinger om at avstandsreglene i deler av serveringsbransjen, særlig puber og nattklubber, ikke blir opprettholdt.

– Det ser ut til at publikum glemmer rådene, og «forglemmelsen» blir gjerne verre utover kvelden. Vi fryktet at situasjonen kunne forverres når det blir kaldere i været og mer av utelivet foregår innendørs, begrunner han.

Noen oversikt over hvor mange som er blitt koronasmittet på utesteder, finnes imidlertid ikke.

– Det er ikke lett å måle. Men vi vet at mange smittede fra de siste ukene har vært på skjenkesteder, for eksempel i Indre Østfold og Oslo, sier Aavitsland, som minner om at mange nordmenn trolig ble smittet på utesteder i Østerrike i vinterferien.

Hvilken effekt tiltaket vil ha, er også vanskelig å si, medgir han.

– Poenget er å ha mange tiltak som hver reduserer risikoen litt slik at vi holder epidemien under kontroll.

Som følge av skjenkestoppen ble det i helgen meldt om en rekke hjemmefester og større ansamlinger av feststemte utendørs.

– Smittevernmessig er det bedre at folk samles utendørs enn innendørs, og at ti personer samles på nachspiel enn hundre på puben, sier Aavitsland.

 / NTB

Nakstad etter festnatt: – Absolutt ikke noe vi trenger nå

Et stort antall studenter og ungdommer samlet seg i Frognerparken i Oslo mandag kveld.  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Natt til tirsdag fortvilte politiet i Oslo over festende ungdom i Frognerparken som ikke holdt skikkelig avstand. Meldingene kommer på toppen av flere rapporter fra hele landet de siste dagene om ungdommer som fester uten å ta hensyn til smittevernreglene.

– Vi ser at en del uttrykker at de ikke har noen tro på de der smittegreiene, at det nærmest er fake news. Det er den verste kampen helsevesenet har tror jeg: Den mot dumskapen, sa operasjonsleder Andre Kråkenes i Oslo politidistrikt til NTB mandag kveld.

Kråkenes presiserer at det ikke er ungdommer i Frognerparken han viser til, men at utsagnene om fake news falt i helgen.

Rapportene får assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad til å reagere, spesielt med tanke på at smittetallene nå øker flere steder.

– Det er skuffende å høre slike utsagn, og det er absolutt noe vi ikke trenger nå når vi går inn i høsten, hvis vi ønsker at både skolestart og start på universiteter og høyskoler på en tilnærmet normal måte, sier han til NRK.

Nachspiel

Flere av dem som samlet seg i parker mandag kveld, deltok på fadderarrangementer på universiteter og høyskoler.

– Det er klart unge mennesker vil møtes etter ferien, og august er en måned med mye fest og sammenkomster vanligvis, så det er veldig forståelig. Men man må følge de samme reglene både for avstand til hverandre og maksimalt antall, selv om man er student, sier den assisterende helsedirektøren.

I helgen ble det besluttet at utestedene i hele landet må stenge ved midnatt. Nakstad overlater til andre å uttale seg om hvorvidt dette har ført til økt festing andre steder, men understreker at det er veldig usikkert.

– Jeg tror det at man både er på vorspiel, går ut på byen og drar på nachspiel etterpå, er en sånn sammenhengende kjede av festing som man er innstilt på mentalt når fredag eller lørdag kommer. Og om man er på det ene stedet eller det andre stedet er jeg ikke sikker på at betyr så veldig mye, sier han til NRK.

Og legger til:

– Problemet her er at folk ikke følger reglene. Når de er på fest, og det er alkohol involvert, så blir den meteren veldig kort, og det er et hovedproblem uansett hvor du fester.

Rebusløp

Også i Bergen har fadderuken skapt utfordringer. Mandag rykket politiet ut på grunn av 150 studenter i tett kø. Hendelsen i Bergen oppsto i forbindelse med et rebusløp for studentene ved Høyskolen Kristiania, skriver Bergensavisen.

Bilder fra stedet viser et stort antall studenter som står tett i tett i en lang kø utenfor Eplehuset i Bergen sentrum.

– Så store ansamlinger er ikke ønskelig, og vi anmoder folk om å forholde seg til avstandsreglene. Tiltakene på innsiden av butikken var god, men på utsiden var det problematisk, sier innsatsleder Tom Johannessen i Vest politidistrikt.

Høgskolens fadderstyre forklarer at det ble tatt grep etter køsituasjonen.

– Det var litt mange faddergrupper som gikk til den posten samtidig, og det er veldig beklagelig. Vi har vakter på alle poster, men de hadde ikke forberedt seg helt på at det skulle bli så mange med en gang, sier Line Louise Røen, som er leder for regional markedsutvikling ved Campus Kristiania til avisen.

 / NTB

Redusert kapasitet på ferje

På sambandet Skjeltene – Lepsøya – Haramsøya blir det redusert kapasitet fra Skjeltene klokka 10.05.

Det melder Norled i en pressemelding.

På denne avgangen tar ferja kun 12 passasjerer.

Ragnhild Rong

Varebil hadde 200 kilo overlast

Statens vegvesen har trafikkontrollar med jamne mellomrom og melder måndag om resultatet av ein kontroll på Nordfjordeid.

Totalt vart 57 tungbilar kontrollerte, i tillegg vart det utført kontroll av to lette bilar.

Ein sjåfør hadde overlasta varebilen med 200 kilo, han måtte laste om til lovleg vekt før han fekk køyre vidare, opplyser Statens vegvesen.

Det vart gitt to køyreforbod/avskiltingar og delt ut tre skriftlege manglar. Ein sjåfør fekk mangellapp fordi frontruta på lastebilen var knust og ein sjåfør måtte fjerne gjenstandar i frontruta før han køyrde vidare.

Båtfører hadde ikke redningsvest – fikk gebyr av politiet

En båtfører fikk gebyr for manglende bruk av redningsvest da politiets båtpatrulje gjennomførte kontroller på Borgundfjorden og Storfjorden mandag.

I alt 17 båtførere ble kontrollert, opplyser Møre og Romsdal politidistrikt på Twitter.

Branntilløp ved bedrift

110-sentralen for Møre og Romsdal melder måndag kveld at det har vore eit branntilløp i eit sikringsskap ved ei bedrift på Harøya. Branntilløpet vart sløkt av ein tilsett på staden. Brannvesenet har vore på staden for kontroll, ein elektrikar er tilkalla, blir det opplyst måndag kveld.

Krev laksen tilbake i elv

Ein grunneigar i Dalsfjorden i Volda krev auka minstevassføring i Åmela for å få laksen tilbake i elva.

Kraftutbygging har gjort at laksestammen er utdøydd, ifølgje brevet grunneigar Dag Aamelfot har sendt til NVE, Norges Vassdrags- og energidirektorat.

Aamelfot viser til fornying av konsesjon og EU sitt vassdirektiv om reetablering av biologisk mangfald, og krev at elva blir reetablert som lakseførande elv.

Åmela var tidlegare beste lakseelva i Dalsfjorden, ifølgje Aamelfot. Han meiner bygging av laksetrapp og etablering av ny laksestamme bør vere kurant å finansiere for interesserte partar.

Han tek over etter Sandnes

Leiar: Trygve Skjerdal er ny leiar i Verdsarvrådet.  Foto: Aurland kommune

Trygve Skjerdal, ordførar i Aurland kommune, er valt til ny leiar i Verdsarvrådet for Vestnorsk fjordlandskap. Han tek over etter Arne Sandnes frå Valldal.

Eva Hove, ordførar i Fjord kommune, er valt til ny nestleiar. Dette skjedde på rådsmøtet.

Verdsarvrådet for Vestnorsk fjordlandskap har som si fremste oppgåve å arbeide for å vareta og fremja av verdsarvstatusen tildelt Geirangerfjord- og Nærøyfjordområdet i fellesskap.

– Verdsarvrådet si viktigaste oppgåve er å bidra til å ta vare på vårt verdfulle og vakre fjordlandskap. Både vår generasjon og komande generasjonar skal kunne oppleve desse unike verdiane, og samstundes få ei stadfesting på kor viktig kombinasjonen av busetnad, næring, naturbruk og tradisjonar har vore, og er, for å ta vare på dette landskapet. Som leiar i rådet skal eg arbeide aktivt for å vidareføre dette, seier Skjerdal i ei pressemelding.


Synspunkt:

«Ordføraren usamd med Verdsarvrådet»

Som avtroppande leiar i Verdsarvrådet, slår Arne Sandnes fast i ein kronikk i Sunnmørsposten at kravet om nullutslepp frå cruiseskip og ferjer i bl. a. Geirangerfjorden, må gjelde seinast frå 2026 i tråd med Stortinget sitt vedtak.Helge Søvik, pensjonert redaktør

Redusert kapasitet på ferje

Norled melder at det 11. august blir redusert kapasitet til 12 passasjerer i sambandet Skjeltene-Lepsøya-Haramsøya. Dette gjelder avgangen kl. 07.15 fra Skjeltene.

Årsaken er farlig last.

Maria Moe

Rykker ut til trafikkulykke

Mandag ettermiddag kolliderte en varebil og en lastebil i Tennfjord.

– Personene skal være ute og oppegående. Nødetatene er på veg til stedet, opplyste Møre og Romsdal politidistrikt på Twitter klokka 15.32.

Ulykken skal ha skjedd ved Engesetdalsvatnet.

Like etter klokka 16.00 ble vegen åpnet igjen.

Det er oppretta sak og etterforskning er iverksatt, får Sunnmørsposten opplyst hos operasjonssentralen.

Godøytunnelen var stengt

Godøytunnelen var midlertidig stengt i forbindelse av oppryddingsarbeid mandag ettermiddag. Det meldte Statens Vegvesen på Twitter.

Klokka 15.38 opplyste Statens Vegvesen at tunnelen hadde åpnet igjen.

Køyrde i 131 km/t

Ein 19-åring er dømd til 30 timar samfunnsstraff etter at han blei målt til 131 km/t i ei 80-sone på riksveg 15 i ytre Nordfjord ein laurdagskveld i juli.

Straffa må gjennomførast i løpet av 90 dagar, ifølgje dommen frå Sogn og Fjordane tingrett.

Den unge mannen er også frådømd førarkortet i åtte månader og må ta heile førarprøva på nytt, om han vil ha tilbake førarkortet.