Bedrifter vil ha ordninger for lønnstilskudd

En lønnstilskuddsordning kan redusere behovet for å permittere ansatte. Undersøkelsen er utført blant 2.200 bedrifter over hele Norge, melder NRK.

– For veldig mange vil det være dyrere å ta folk tilbake fra permittering og i arbeid enn å holde bedriften stengt, sier styreleder i DNH og administrerende direktør i Bergen Næringsråd Mari Warncke til kanalen.

Næringsminister Iselin Nybø (V) bekrefter at ordningen kan være en mulighet.

– Det er jo en del av tiltakene som vi nå sitter og vurderer, sier hun.

(©NTB)

(NTB) NTB

Tre tunge kjøretøy fikk kjøreforbud

Statens vegvesen hadde kontroll på Romsdalen kontrollstasjon mandag. 16 tunge kjøretøy ble kontrollerte, tre av dem fikk kjøreforbud.

Det ble også notert seks tekniske mangler og skrevet ut et bilbeltegebyr.

Det melder Statens vegvesen i ei pressemelding.

Savna gutt funnet i god behold

Det har vært en leiteaksjon i det som før kommunesammenslåinga blei omtalt som indre bydel i Ålesund, mandag ettermiddag og kveld.

– En gutt under skolealder blei meldt savna av foreldra sine. I tillegg til dem hadde vi to patruljer som deltok i leitinga. Gutten blei funnet i god behold klokka 19.34. Da hadde han vært borte i rundt tre timer, sier operasjonsleder Eivind Klokkersund ved Møre og Romsdal politidistrikt til Sunnmørsposten.

– Det viste seg at gutten hadde gått på besøk til en kamerat, og han blei funnet hjemme hos denne, legger han til.

Politiet fikk melding om at gutten var savna litt før klokka 19. Etter dette gikk det altså vel 30 minutter før han blei meldt funnet.

Redusert kapasitet på ferje

På grunn av farlig gods blir det redusert kapasitet på ferjeavgangen fra Vestnes til Molde 26. mai klokka 11.45. Det melder Fjord1.

Mann omkom etter å ha kjørt i fjellvegg

Klokka 10.19 sendte Møre og Romsdal ut en pressemelding om at mannen var omkommet. Pårørende er varslet.

Politiet opplyser til NTB at en forbipasserende på stedet klokka 4.54 varslet om en personbil som hadde kjørt inn i fjellveggen.

– En person satt fastklemt, hardt skadd. Nødetatene er på stedet og har fått personen ut av bilen. Luftambulanse har akkurat landet i 5.30-tiden og vil frakte vedkommende til sykehus. Veien blir stengt, sa operasjonsleder Jens Dahl til NTB tidlig mandag morgen.

Bilføreren var alene i bilen. Årsaken til ulykken er ikke kjent, men politiets ulykkesavdeling ble sendt til stedet.

(©NTB)

(NTB) NTB

10 kjøretøy fikk kjøreforbud etter kontroll på E136

Statens vegvesen kontrollerte 122 kjøretøy i Romsdalen søndag – 10 fikk kjøreforbud.

Kontrollen ble gjennomført søndag kveld på Romsdalen kontrollstasjon på E136.

Det ble kontrollert 108 tunge kjøretøy og 14 personbiler. 10 kjøretøy fikk kjøreforbud grunna tekniske mangler.

To ålesundere deltar i Farmen kjendis

Kjendis: Tidligere fotballspiller Jouhn Arne Riise deltar i sesong fem av Farmen kjendis. 

Det meldte TV2 mandag morgen. Serien blir spilt inn utenfor Kragerø, innspillingene varer i seks uker og programmet bli å se på TV2 i 2021.

Komiker: Terje Sporsem fra Ålesund deltar i Farmen kjendis.  Foto: Staale Wattø

Helgapraten: John Arne Riise

20 år med Riise-sirkus

Åpenhjertig John Arne Riise om den skuffende AaFK-returen, sitt nye liv i Ålesund, livet i rampelyset, forholdet til barna – og dialekten som får han til å skru av TV-en.Terje Sporsem om "Religion"

– Mange spør meg om jeg er redd, men det er jeg ikke. Ikke nå.

Terje Sporsem elsker at det blir samfunnsdebatt rundt showene hans. Men reaksjonene rundt «Religion» kom som julaften på kjerringa. PST derimot, sto klar.Påtalemyndigheten ber om at Sigrids drapsmann blir holdt i tvungen behandling

Den drapsdømte ålesunderen blir mandag framstilt for tredje gang siden domsavsigelsen i 2014. Påtalemyndigheten ber Sunnmøre tingrett holde mannen i tvungent psykisk helsevern fordi det fortsatt er stor gjentakelsesfare, ifølge NRK.

Han samtykker i begjæringen, opplyser forsvareren, advokat Ida Andenæs.

Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) forsvant fra Østensjø i Oslo natt til 5. august 2012. Den nå 45 år gamle mannen ble funnet skyldig i å ha brakt jenta til campingvogna han bodde i og utsatt henne for grov vold der. En måned senere ble liket funnet, innpakket og svært godt skjult, på Sofiemyr utenfor Oslo.

(©NTB)

(NTB) NTB

Arrestert for blotting

Ein person er teken med til Ålesund politistasjon etter at han blotta seg for forbipasserande, melder Politiet i Møre og Romsdal på Twitter søndag kveld.

Vedkomande er rusa, ifølgje politiet. Han vil bli politimeld for forholdet.

Rykker ut til brann i Volda

Volda brannvesen rykker ut på brann i ein bygning i Lønnevegen, melder Møre og Romsdal 110 på Twitter klokka 16.13 søndag.

KLokka 15.50 melder politiet at det er brann i ein bustad og at brannvesenet har kontroll. Brannen er avgrensa til bordkledning, og det er ingen personskade.

To til sykehus etter ulykke med vannscooter på Sunnmøre

To menn er innlagt på Ålesund sykehus etter en vannscooterulykke i Sykkylven lørdag kveld.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 21.50.

– Vi fikk melding fra vitner som hadde sett ulykken på sjøen. De dro ut og berget de to mennene og fikk dem til legevakten, forteller operasjonsleder John Bratland i hos politiet i Møre og Romsdal til NTB.

Etter hvert ble de to, en mann i 20-årene og den andre i 30-årene, hentet til Ålesund sykehus med ambulanse og luftambulanse.

– Vi har ikke snakket med dem, men har sikret blodprøve fra den ene. Vi mistenker promillekjøring, sier operasjonslederen.

Han sier de vet lite om omstendighetene rundt hendelsen og de er også usikre på hva som skjedde med vannscooteren.

(NTB)

Person mistenkt for kjøring i ruspåvirket tilstand

UP stoppet søndag morgen en personbil i Ålesund. Føreren er mistenkt for kjøring i ruspåvirket tilstand. Det blir tatt prøver, førerkortet beslaglegges og politiet oppretter sak.

Brann i bil på Ørskogfjellet

Politiet har mottatt melding om at det skal ha vært en bilbrann på Ørskogfjellet lørdag ettermiddag.

– Melding om brann i bil. Brannen er slukket og bilen står ikke til hinder for trafikken. Brannvesenet er på stedet, skriver Møre og Romsdal politidistrikt i ei melding 17.57.

Ifølge Vestnes brannvesen ble brannen raskt slukket av folk på stedet.

Innstillinger på Anda - Lote

B-ruta på ferjesambandet Anda – Lote er innstilt inntil vidare. Årsaka er teknisk feil. Trafikkmeldinga kom klokka 15.24.

Fleire ulovleg fort på E39

Heile 24 bilførarar måtte punge ut etter å ha blitt tatt i fartskontroll på E39 Ørskogfjellet laurdag.

Ein bilførar mista førarkortet, etter at UP målte farten til 118 km/t i 80-sona.

I tillegg fekk fem forenkla førelegg for å ha brukt mobiltelefon under køyring, ifølgje Twitter-melding frå Politiet i Møre og Romsdal klokka 14.01.

Mista førarkortet

Politiet tok førarkortet frå ein 20-åring på Moa i Ålesund natt til laurdag.

Årsaka var brot på paragraf 3 i vegtrafikklova:

«Enhver skal ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varsom så det ikke kan oppstå fare eller voldes skade og slik at annen trafikk ikke unødig blir hindret eller forstyrret.»

Meld for ulovleg køyring

Ein mann i 30 åra er meld til politiet for køyring utan gyldig førarkort. Han hadde også narkotika då han blei stoppa i Volda i 23-tida fredaqg kveld.Bileigaren blir politimeld for å ha overlate køyretøyet til ein utan førarkort.

Bedrifter vil ha ordninger for lønnstilskudd

En lønnstilskuddsordning kan redusere behovet for å permittere ansatte. Undersøkelsen er utført blant 2.200 bedrifter over hele Norge, melder NRK.

– For veldig mange vil det være dyrere å ta folk tilbake fra permittering og i arbeid enn å holde bedriften stengt, sier styreleder i DNH og administrerende direktør i Bergen Næringsråd Mari Warncke til kanalen.

Næringsminister Iselin Nybø (V) bekrefter at ordningen kan være en mulighet.

– Det er jo en del av tiltakene som vi nå sitter og vurderer, sier hun.

(©NTB)

(NTB) NTB

Trafikkuhell i Ørsta

Klokka 14.30 melder Møre og Romsdal 110-sentral om eit trafikkuhell i krysset ved Voldavegen og Melsvegen på E39. To personbilar har køyrt inn i kvarandre.

Politiet opplyser at det ikkje er personskader.

Lang kø til Bingsa

Politiet melder på Twitter at det er lang kø til Bingsa i Olsvika. Politiet har pålagt dirigering inn på området, og ber om at folk kjører forsiktig.

Maria Moe

Farevarsel for vind på Vestlandet

Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel på gult nivå for vind på Vestlandet. Vinden vil øke utover dagen fredag, men gi seg fredag kveld og natt.

Meteorologisk institutt advarer mot å dra ut i småbåter og minner om at løse gjenstander kan bli tatt av vinden.

Maria Moe

Stanset vinglete fører

En bilfører ble torsdag kveld stanset av politiet på Gåseid i Ålesund etter tips om vinglete kjøring.

Føreren var beruset, skriver politiet.

- Fører blir fremstilt for blodprøvetaking og blir anmeldt for forholdet.

Satte igjen varebil uten framhjul - og med punktert bakhjul

Politiet rykket torsdag kveld ut til Skarbøvika i Ålesund. I Kaptein Linges veg, like ved Osanebana, hadde noen satt igjen en varebil uten høyre framhjul. Bakhjulet var punktert.

Politiet oppsøkte eieren/føreren i hjemmet sitt.

- Fører framstod som beruset, og blir framstilt for lege og blodprøvetaking, skriver politiet i Møre og Romsdal på Twitter. Politiet oppretter sak.

Vipps: Problemene løst

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix 

Betalingstjenesten Vipps var torsdag ettermiddag helt utilgjengelig for brukerne, men kom opp igjen en times tid senere.

Det melder Vipps på Facebook: – Problemene er nå løst og Vipps fungerer som normalt.

– Vi er lei oss for at det skaper problemer i vippsingen og jobber med å løse det så fort som mulig, skrev Vipps i det opprinnelige Facebook-innlegget.

(©NTB)

(NTB) NTB

Fritidsbåt med startproblemer

Redningsskøyta Det Norske Veritas II har vært ute på tur til en fritidsbåt utenfor Ålesund med startproblemer.

- Etter litt startproblemer kjørte de lykkelig av gårde, melder Redningsselskapet torsdag kveld.


Til sjukehus etter MC-uhell

Naudetatane rykka torsdag kveld ut til Hellesylt i Stranda kommune etter melding om eit trafikkuhell.

– To lett-MC-ar har køyrd i kvarandre. Begge førarar har ramla i bakken, melde politiet i Møre og Romsdal på Twitter like før klokka 17.30 torsdag.

I ei oppdatering klokka 18.20 melder politiet at føraren av den eine MC-en er køyrd til sjukehuset i Volda med mogleg brot i ei hand. Politiet opprettar sak.

Åtvarer mot snøskredfare

Politiet i Møre og Romsdal melder om stor snøskredaktivitet i politidistriktet.

– Ber om at alle som er ute på tur vurderer forholda rundt seg godt. Ta trygge val, er oppmodinga politiet kjem med på Twitter.

Fleire med for høg fart

UP delte ut 16 forenkla førelegg til bilførarar som køyrde for fort i 80-sona på riksveg 15 i Markane i Stryn onsdag, skriv Fjordingen.

Høgste målte fart var 101 km/t.

På kvelden onsdag skreiv politiet i Stryn ut eitt forenkla førelegg på 8.500 kroner til ein bilførar som vart målt til ein gjennomsnittsfart på 109 km/t i 80-sone frå Langesethøgda retning Kjøs. Også dette er på riksveg 15.


Ber folk stoppe støyande arbeid

Vest politidistrikt har fått inn melding om støyande arbeid på hagar og gardsplassar.

– Vi ber folk om å respektere lov om helgedagar og helgedagsfred og ta omsyn til naboar og andre, skriv politidistriktet på Twitter.

Person tatt av snøskred i Rauma

Vedkomande som er tatt melde like etter om at det har gått bra, og at han sjølv vil ta seg ut av området – uskadd, skriv politiet i Møre og Romsdal på Twitter klokka 13.04.

Raset skal ha gått i området Blånebba, ifølgje meldinga.

I ei ny Twitter-melding torsdag ettermiddag skriv politiet at det er stor snøskredaktivitet i politidistriktet.

– Ber om at alle som er ute på tur vurderer forholda rundt seg godt. Ta trygge val, er oppmodinga politiet kjem med på Twitter.

Ifølgje varsom.no er det no faregrad tre for heile Nordvestlandet. Det vil seie betydeleg snøskredfare.