Volda: Plukka førarkort under trafikkontrollar

Politiet har beslaglagt i alt seks førarkort under to trafikkontrollar i Volda kommune fredag kveld:

Under ein trafikkontroll i Austefjorden fekk ein bilførar førarkortet beslaglagt etter at bilen vedkommande køyrde vart målt til 117 km/t i ei 80-sone.

Vidare vart fem førarkort beslaglagt under ein kontroll i ei 60-sone på Grodås. Høgste fart var 93 km/t og i den same kontrollen vart det gitt ti forenkla førelegg.

Forfølger ikkje masseslagsmål i Stryn

Det utvikla seg til eit masseslagsmål ved ein utestad i Stryn sentrum natt til søndag. Politiet i Stryn vart tilkalla og fekk stansa det som skal ha vore eit samanstøyt mellom lokale og tilreisande personar.

– Det var 10-12 personar involvert i slagsmålet. Ingen kom til skade etter hendinga og dei involverte ordna opp dagen etter. Vi vil difor ikkje forfølge denne saka vidare, seier politioverbetjent ved Stryn lensmannskontor, Tor Egedahl til Fjordingen.

Denne saka blei først publisert av Fjordingen

Roger Oldeide / Fjordingen

Den savnede gutten i Geiranger er funnet omkommet

Store mannskaper lette etter gutten i elva. Etter flere timer ble han funnet omkommet. Foto: Britt Ingunn Maurstad / Storfjordnytt / NTB scanpix  Foto: Britt Ingunn Maurstad / Storfjordnytt

Den snart to år gamle gutten som falt i en elv i Geiranger tirsdag ettermiddag, ble funnet omkommet litt etter klokka 21.30, ifølge politiet

Gutten ble funnet omkommet i fossen i elva i Geiranger av frivillige fra en elveredningsgruppe, opplyser operasjonsleder Tor Andre Gram Franck i Møre og Romsdal politidistrikt til NTB.

– Det er litt tidlig å konkludere med dødsårsak. Det blir i morgen bestemt om det skal gjennomført obduksjon for å få klarlagt dødsårsaken, sier Gram Franck.

Det ble i 16-tiden meldt at gutten hadde falt i en sideelv til elva i Geiranger. Hjelpemannskaper og frivillige har søkt etter gutten siden da. Moren havnet også i vannet, men kom seg opp uskadd.

Gutten ble funnet litt forbi der sideelven møter Geirangerelva, nær Hotel Union.

Familien blir ivaretatt av helsepersonell og kriseteam i kommunen.


Barn har falt i elv i Geiranger

Tirsdag ble søkt med store styrker etter en gutt på nesten 2 år som falt i ei sideelv til Geirangerelva, like ved Hotel Union i Geiranger. Seks timer etter første melding ble han funnet.Ordføraren: – Dette rører ved alle i Geiranger

Hendinga i Geirangerelva rører ved alle i bygda, fortel ordførar Jan Ove Tryggestad i Stranda kommune.

Aggressive menn på senter i Måløy

Vest politidistrikt opplyser at politiet rykker ut etter melding om truande kundar på eit senter i Måløy.

Mennene vert omtalt som aggressive og at dei skremmer kundar. Politiet fekk melding klokka 14.05.

Oppstart av trafikksikringstiltak ved Hessa skole ved skolestart

Ålesund kommune melder at parkeringa ved Hessa skole skal åpne opp igjen.

Grunnen til at parkeringsplassen var stengt i en periode, var at Ålesund kommune hadde planer om å starte trafikksikringstiltak ved skolen tidligere.

Nå er planen at arbeidet skal begynne i uke 34 (når skolene starter igjen).

Tau i propellen skapte trøbbel for Stranda-Liabygda-ferja

Rute 14 Stranda – Liabygda vart i dag tidleg innstilt grunna tekniske problem. Fjord1 melde i halv 8-tida at reservefartøyet MF Aukra driftar sambandet, men med redusert kapasitet.

Fjord1 sin operative leiar for Indre Sunnmøre, Kristin K. Øverås, seier til Sunnmørsposten at det har kome inn eit tau rundt thrusteren, som er ein del av ein del av framdrifts- og styresystemet til ferja.

– Dei skulle fortøye i går kveld, så kom eine tauet rundt thrusteren.

Der kjem ein dykkar som skal ned å sjekke thrusteren (propell) klokka 9.30 tysdag.

– Då skal han skjære bort tauet om det er der, slik at ferja kan gå inn i rute igjen etterpå.

Klokka 10.32 melder Fjord1 at det er normal drift.

– Kleven-kontrakt kansellert

Dette stadfestar Kjetil Bollestad til nettstaden. Ifølgje nett.no var skipet eitt av to som var under bygging ved Kleven då verftet gjekk konkurs 3. juli.

Bollestad anslår opptil 70 tapte arbeidarplassar.

– Kanselleringa er ikkje ønskjeleg, og betyr om lag 60 til 70 arbeidsplassar for Kleven, og i tillegg kjem underleverandørar. Å finne ein ny kjøpar av skipet vil prioriterast framover, seier dagleg leiar Kjetil Bollestad til E24.

Skipet var eitt av to som var under bygging ved Kleven då verftet gjekk konkurs 3. juli. Bollestad vil førebels ikkje kommentere kor mykje verftet har fått betalt for jobben som er gjord med forsyningsskipet.

Bollestad vil ikkje ut med kor mykje verftet har fått betalt for jobben som er gjort med forsyningsskipet.

Smp.no/NTB

Ingen innlagt med koronavirus

Helse Møre og Romsdal melder at det ikke lenger er innlagte pasienter på sjukehusa i fylket som følge av koronaviruset. Én ansatt i helseforetaket er i karantene. Ifølge NRK Møre og Romsdal er det første gang siden mars at det ikke har vært innlagte pasienter.

Lørdag 27. juni var det tre innlagte pasienter.

Her får du oversikt over tidligere statusrapporter (ekstern lenke).

Lystad og Sæterøy Høybakk viste god skyteform

Anita Lystad skjøt godt i helga.  Foto: Beate Hjellen

Anita Lystad fra Hovdebygda og Ørsta skytterlag og Nora Sæterøy Høybakk fra Langevåg var blant de lokale skytterne som vant stevner i helga.

Lystad skjøt 345 poeng på to stevner i Romsdalen i helga. Det ga henne førsteplassen i Malmefjorden, og andreplass i Skaalastevnet med lik poengsum som vinneren Eline Lillegård fra Hjelmen.

– Jeg var selvfølgelig spent, og kjente på nerver, etter å ha skutt fine 149 og 148 poeng på 15-skuddene. Da var det utrolig moro å klare å følge opp med gode 10-skudd og omganger også, sier Lystad i en pressemelding.

Sæterøy Høybakk, som er eldre rekrutt, vant tre stevner i klassen sin. Hun gikk til topps i Malmefjorden, Skaalastevnet og Rakvåg. Høybakk var vunnet flere stevner i år og viser god form. Andreas Velde fra Engsetdal/Skodje ble nummer to i Skaalastevnet.

I juniorklassen i Malmefjorden og Skaalastevnet vant Isak Frøysadal Hauge fra Sunnylven begge stevnene. Han satte personlig rekord med først 349 i Malmefjorden og så 350 i Skaala.

6-åring falt 10-15 meter ved utkikkspunkt

En luftambulanse henter ut en skadd person ved det populære utkikkspunktet «Rampestreken» ved Åndalsnes i Rauma kommune. Video av William Boman.

En 6 år gammel gutt ble idag fraktet ut med luftambulanse fra Åndalsnes til Ålesund sjukehus.

Ifølge en ulykkesrapport fra Helse Møre og Romsdal er guttens tilstand stabil. Han skal også bare være lettere skadd, til tross for fallet.

Til NRK sa politiet i formiddag at barnet falt i et trappetrinn og videre ned en skråning.

Politiet meldte om ulykka på Twitter klokka 11.43.

Skadestedsleder Per Tore Storbråten opplyste til Åndalsnes Avis journalist på stedet at barnet hadde falt mellom ti og femten meter i området under utkikkspunktet Rampestreken.

Møre og Romsdal politidistrikt informerte senere om at den skadde var bevisst under hele redningsaksjonen.

Båt fekk motorhavari

Klokka 18.00 fekk Hovudredningssentralen melding om ein fritidsbåt med to personar om bord som hadde fått motorhavari vest for Gurskøya.

Båten dreiv mot land.

Redningsskøyta var framme klokka 18.36 og slepte båten trygt mot hamn.

Får også kompensasjon

Momentium: Lars Berg Giskeødegård og Ante Giskeødegård.  Foto: Mia Sandnes Nilsen (arkivfoto)

Kulturminister Abid Raja (V) held fram sin turné på Vestlandet. Søndag besøkte han både Sunnmøre museum, Ocean Sound Recording og Momentium.

Ifølgje har Raja lovd at Momentium skal få kompensert for tapte inntekter ut august. Dei kjem dermed inn under kompensasjonsordninga for kultur. NRK

– Det er vi veldig glade for, seier gründer Lars Berg Giskeødegård til NRK.

Laurdag lovde Raja at også Atlanterhavsparken skal få kompensert for manglande inntekter under koronakrisa.

Feststøy, slåssing og ordensforstyrrelse

Klokka 01.43 rykket politiet i Møre og Romsdal ut etter melding om feststøy fra en privat bolig i Ålesund sentrum. Festen ble avsluttet.

Det ble meldt om en overstadig beruset mann i Ålesund sentrum klokka 02.10. Mannen i 20-åra var i stand til å ta vare å seg selv, og ble kjørt hjem av politiet. I 02.30-tiden ble en mann i begynnelsen av 20-åra bortvist fra Ålesund sentrum på grunn av ordensforstyrrelse.

I Ørsta ble et kjøretøy avskiltet grunnet tekniske mangler. Klokka 03.52 ble også en overstadig beruset mann kjørt hjem av politiet i Ørsta.

Klokka 03.03 meldte politiet om slåssing i Ålesund sentrum. Fornærmede måtte til legevakten for en sjekk. Tre menn ble innbrakt og anmeldt.

Frakteskip fikk motorproblemer ved Molde

Hovedredningssentralen (HRS) Sør-Norge meldte om hendelsen rett før 23.30 lørdag kveld.

– Det er en fraktebåt som har fått maskinproblemer, så den driver, fortalte redningsleder Kjetil Hagen til NTB.

Brannbåten fra Molde kom til for å holde frakteskipet fra land. Både kystvaktskipet Njord, en taubåt og en servicebåt for oppdrettsanlegg var i området.

– Det begynte å blåse opp der ute, og det var ikke ønskelig å sende en fraktebåt opp på stranda. Derfor er det veldig bra at det ordnet seg raskt, sier redningsleder Andreas Bull til Romsdals Budstikke.

(©NTB)

(NTB) NTB

- Ikkje gjennombrot i kveld

Bjørn Åge Hamre, bustyrar for Kleven verft sitt konkursbu og dei to andre konkursramma Kleven-selskapa.  Foto: Anne-Mari Tomasgard

Fredag kveld kom nyheita om at Langset-gruppen sikrar jobb vidare for dei om lag 225 tilsette i Kleven Maritime Contracting (KMC).

Men det er framleis knytt stor spenning til kva som skjer med resten av Kleven Verft, som gjekk konkurs fredag sist veke.

Bustyrar Bjørn Åge Hamre reiste heim til Bergen fredag ettermiddag.

Likevel har det blitt jobba hardt gjennom laurdagen med å prøve å finne ei ny løysing.

– Det blir framleis jobba, men det blir nok ikkje noko gjennombrot i kveld, skriv Hamre i ein SMS til Sunnmørsposten klokka 21.20 laurdag kveld.

Tidlegare laurdag sa Bjørn Åge Hamre til nettavisa E24 at«to veldig seriøse interessentar» er aktuelle for å ta over konkursbuet.

Hamre sa då også at dei har løyst ein del utfordringar, men at det er fleire igjen som må ordnast.

Sunnmøre tingrett opna konkurs i Kleven Verft, Kleven Maritime Technology og Kleven Maritime Contracting fredag 3. juli.

Dette skjedde etter at bankane, Giek og Innovasjon Norge fraus Kleven sine kontoar og stoppa finansiering.

Gjelda er ifølge bustyrar Bjørn Åge Hamre på 300 millionar kroner.

Meldingar om røyk

Politiet har fått inn meldingar om røyk frå ein einebustad på Flisneset i Ålesund.

Naudetatane er på veg.

Noko seinare melder 110-sentralen at røyken vart sløkt av huseigarane.

Det er mykje røyk på staden, men det er kontroll på situasjonen.

Det blir no starta med ventilering.

Politiet melder at ein person er sjekka av helsepersonell.

Årsaka til hendinga var ein tørrkokt kjele.

Rusa båtførar mistenkt for tjuveri

Ein mann i 50-åra blir sikta for å ha køyrt ein båt i alkoholpåverka tilstand.

Mannen vart tatt på Herøyfjorden i ettermiddag.

Politiet meiner også det er sannsynleg at båten mannen førte har blitt stole.

Mannen er no sett i arresten.

Hus i brann i Brandal

Hus i brann i Indredalen i Brandal.  Foto: Einar Orten Trovåg

Klokka 18.05 laurdag opplyste politiet at det brenn i ein carport i Brandal i Hareid.

Carporten er tilknytt eit hus. Klokka 18.29 melde politiet at det ikkje er personar i huset, som er i Indredalen i Brandal.

Politiet bad naboar om å lukke vindauga.

Sunnmørsposten sin journalist på staden fortalde klokka 18.45 at også huset står i full brann.

Politiet sin innsatsleiar på staden, Elise Haavik, sa klokka 18.55 at det var fire personar i huset då det starta å brenne. Ingen skal vere skadde.

Haavik kunne ikkje seie noko om brannårsak eller kvar det starta å brenne.

Brannvesenet henta vatn frå ei elv i nærleiken for å intensivere sløkkingsarbeidet.

Klokka 20.55 seier operasjonsleiar i politiet, John Bratland, at det framleis blir drive sløkkingsarbeid på staden og at det truleg vil halde fram ei stund til utover kvelden.

Ifølgje Bratland er det heller ingenting nytt om brannårsaka.

Det kan ta tid før ein har dette klart. Det skal nemleg både gjennomførast avhøyr og andre undersøkingar.

  Foto: Einar Orten Trovåg

Brannvesenet hentar meir vatn i elva.  Foto: Einar Orten Trovåg

  Foto: Einar Orten Trovåg

Opna med siger

Hødd vann 2–1 heime mot Moss i serieopninga i 2. divisjon i ettermiddag.

Eit sjølvmål sørgja for at Hødd leia 1–0 til pause.

Netan Sansara dobla for Hødd etter kvilen.

Agwa Okuot Obiech reduserte på straffespark, men Hødd kunne også ha scora fleire og drog til slutt i land ein fortent siger.

Reaksjonar frå kampen kjem på smp.no seinare i kveld.

Hødd leiar til pause

Like før pause sørgja eit sjølvmål for at Hødd gjekk opp i leiinga 1–0 mot Moss.

Rett etter kunne Moss ha utlikna, men Thomas Jakobsen skaut i tverrleggjaren på meir eller mindre ope mål.

Det meste ligg no til rette for ein spennande 2. omgang.

Den følgjer du her (+):


Hødd vann 2-1 heime i serieopninga:

Sjå Hødd - Moss i opptak

PostNordligaen er endeleg i gang og Hødd møter Moss i første seriekamp.

Atlanterhavsparken får kompensasjon

Atlanterhavsparken blir inkludert i kompensasjonsordningen for kultur,- idretts og frivillighetssektoren.

Dermed får de kompensert inntektene de har gått glipp av under koronakrisen.

Det er NRK som melder dette etter at kulturminister Abid Raja (V) har besøkt Atlanterhavsparken lørdag.

Raja understreker at Atlanterhavsparken er en frivillig stiftelse og dermed skal kompenseres.

Daglig leder Tor Erik Standal sier til NRK at drahjelpen fra regjeringen er viktig.

– Dette er gull verdt for oss og vil bidra til å få oss gjennom den vanskelige situasjonen, sier Standal.

Abid Raja på Atlanterhavsparken laurdag føremiddag.  Foto: Kulturdepartementet


Slik startar Hødd

Hødd serieopnar heime mot Moss klokka 16.00 – i ein kamp som blir vist direkte på smp.no.

Den nye trenaren Kevin Knappen har valt å starte med desse 11:

Ole-Monrad Alme, Emil Solnørdal, Jens Berland Husebø, Ramzi Toure Idrissou, Netan Nico Sansara, Joakim Wrele (kaptein), Robin Hjelmeseth, Bendik Rise, Eirik Franke Saune, Melvin Tony Frithzell, Robin Shroot.


Hødd vann 2-1 heime i serieopninga:

Sjå Hødd - Moss i opptak

PostNordligaen er endeleg i gang og Hødd møter Moss i første seriekamp.

Ny rektor i Ørsta

Hans Robert Bondhus er tilsett som rektor ved kulturskulen i Ørsta.

Det melder Møre-Nytt.

Bondhus tek til i stillinga 1. august.

38-åringen har lang musikkerfaring. Mellom anna har han spelt i ei rekkje band gjennom 30 år, i tillegg til å ha vore lydteknikar.

Bondhus har også vore lærar ved kulturskulen i 11 år. Det siste året har han også vore konstituert rektor.

Motorsykkel har køyrd av vegen

Ålesund brannvesen melder klokka 22.12 om ein utforkøyring med motorsykkel på Vatne.

Mannskap frå Vatne og Brattvåg har rykka ut.

Politiets operasjonssentral melder at politi og helse også er på veg til staden. Ulukka skal ha skjedd på fylkesveg 661 ved Vestrefjorden.

Klokka 23.13 skriv politiet i ei twittermelding at ein lett motorsykkel har køyrd av vegen i ein skarp sving. Føraren, ein gut i tenåra, har vidare køyrd over eit jorde og hamna i ei elv. Han fekk smerter i ei hand, men er elles uskadd, ifølgje politiet.

Guten blir sendt til legevakt for kontroll. Politiet melder at førarkort er kverrsett, dei har teke hand om motorsykkelen og opprettar sak etter ulukka.

Bil utfor vegen

Ein bil har køyrt av vegen ved Andestadvatnet i Sykkylven i kveld.

Det opplyser politiet.

Naudetatane er på veg.

Litt seinare melder politiet at dei har kome i kontakt med føraren av bilen.

Han hadde drege heim før politiet kom.

Personen var åleine i bilen og var ikkje skadd.

Ny båtrute mellom Åheim og Ålesund

Operasjonssjef Kåre Molvær med katamaranen «Gabriele» som Cruise Service kjøpte frå Italia i fjor.   Foto: Staale Wattø

Cruise Service AS har etter lang tids vurdering vedtatt å benytte den tildelte konsesjonen om rute mellom Ålesund og Stad.

De vil starte med én daglig avgang. Båten vil gå klokka 11.00 fra Ålesund og være på Åheim kl. 13.00.

Returen går 13.30 og vil være i Ålesund 15.30.

Det vert ei sommerrute og ei vinterrute:

Mellom 1. mai til 30. september vil de gå ytre lei. Det vil si via Flø, Fosnavåg, Flåvær, Sandshamn og til Åheim.

Fra 1. oktober til 30 april vil de gå den indre leia og ha stoppested på Eiksund, Larsneset og Åramsundet.

Ber om innspel til stoppestadar

Startar ny hurtigbåtrute 8. juli

Cruise Service har fått konsesjon på rutedrift mellom Ålesund og Stad, og tek sikte på å starte opp 8 juli, når den nye Byfjordkaia er klar ved rutebilstasjonen i Ålesund.

Bil hamna i fjellveggen

Hendinga gjekk føre seg på Riksveg 15 i området Geisholtane i Nordfjord. Det skriv Vest politidistrikt i ei Twittermelding i 12.50-tida.

Både politi og ambulanse er på staden og begge dei to personane er ute av bilen og medviten.

Politiet kan ikkje seie noko om skadeomfang. Det er ikkje trafikale problem på staden.

Ragnhild Rong

Grønt lys for reiser til blant annet Hellas, Italia, Frankrike, Spania og noen regioner i Sverige

Mange nordmenn lengter etter sol og varme. Foto: Gunnar Lier / NTB scanpix  Foto: Gunnar Lier

Omtrent hver 14. dag vil det bli gjort en ny vurdering av Folkehelseinstituttet av hvilke land som oppfyller de nye kriteriene.

Det er kun seks andre land i EU/EØS/Schengen-området der reiser fortsatt vil medføre innreisekarantene når man kommer tilbake til Norge. Det gjelder Bulgaria, Kroatia, Luxembourg, Portugal, Romania og Ungarn.

– De som velger å reise, må sette seg godt inn i restriksjoner, smittevernregler og anbefalinger i det landet de skal reise til. De må også være forberedt på at situasjonen kan forandre seg raskt. Vi er ikke i en normalsituasjon, og unntaket fra reiserådet er ikke en oppfordring til å reise, understreker utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H).

Åpner for svenske regioner

I Sverige kan nordmenn fra 15. juli reise karantenefritt til regionene Skåne, Blekinge og Kronoberg. Reiser til resten av landet vil fortsatt medføre karantenekrav ved retur til Norge.

Västra Götaland, som mange nordmenn med hytte har interesse av å reise til, er fortsatt rødt, så den svenske feriedrømmen har fremdeles ikke gått i oppfyllelse for mange.

Dette gjelder også handelsnæringen i Strömstad-området, som har slitt de siste månedene.

Tyske og nederlandske turister på vei

At regjeringen har åpnet for turister fra Tyskland, er særlig kjærkomment for det norske reiselivet, som har slitt i forbindelse med nedstengning og restriksjoner de siste månedene.

Tyskland og Nederland er blant de viktigste markedene for norsk reiselivsnæring. I fjor sommer tilbrakte turister fra disse to landene rundt 2 millioner døgn på norske hoteller, campingplasser og vandrerhjem.

– Nå kan reiselivsbedrifter over hele landet ta imot gjester fra en rekke land i Europa igjen. Åpningen vil gi større inntekter til bedriftene og få flere tilbake i jobb, sier næringsminister Iselin Nybø (V).

Jubler

Administrerende direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv sier at åpningen er et steg tilbake fra kanten av stupet, og at det vil bety enormt mye for norsk reiseliv.

– Å ta imot gjester fra land som Nederland, Italia, Spania og særlig Tyskland, kan gi muligheter for bookinger også etter at nordmenn drar hjem fra fellesferie, sier hun.

Devold tar videre til orde for å fylle kassa til Innovasjon Norge, slik at det kan trykkes til med markedsføring av reiselivet opp mot viktige land.

Virke-direktør Ivar Horneland Kristensen er også fornøyd, men han understreker at situasjonen fortsatt er kritisk og uforutsigbar for mange reiselivsbedrifter.

Bosted gjelder

Siden 14. mars har Utenriksdepartementet frarådet reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Det har også vært innført reiserestriksjoner for borgere fra andre land til Norge. For norske borgere som har vært i utlandet, har det vært et krav om karantene i ti dager ved hjemkomst.

I sin pressemelding presiserer Utenriksdepartementet at det er bosted, ikke statsborgerskap som er avgjørende. En amerikaner bosatt i Italia vil altså kunne komme til Norge uten karantenekrav, mens en italiener bosatt i USA ikke vil kunne gjøre det, med mindre de oppfyller andre innreiseregler, som de nye kjærestereglene.

 no / NTB

VG: Regjeringen åpner for karantenefrie reiser til de store ferielandene

Norske turister på stranden i Marathi på Akrotiri-halvøya ved Chania på Kreta i Hellas er drømmen for pakkereisearrangørene.  Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix

Dermed kan det se ut til at land som Hellas, Spania og Italia igjen kan få besøk av norske turister, ifølge avisa.

Klokka 12 legger FHI fram et kart over hvilke land i Europa som tilfredsstiller de norske kriteriene for innreise, og UD vil i den forbindelse oppdatere sine reiseråd fra 15. juli. I tillegg til å oppdatere Europa-kartet, vil FHI oppdatere kartet over Norden. Det er knyttet spenning til om noen svenske regioner vil åpne for karantenefrie reiser for nordmenn.

Tyskland og Hellas topper ønskelista

Kartet med røde og grønne land og regioner vil bli oppdatert hver 14. dag. Folkehelseinstituttet har opplyst at de vil bruke de samme kriteriene som når de til nå har vurdert våre nordiske naboer.

Øverst på reiselivsnæringens ønskeliste når det gjelder ferieåpning for nordmenn og reisende til Norge, har vært Tyskland og Hellas.

Står for store deler av omsetningen

August er selve sommerferiemåneden i Tyskland. For en reiselivsnæring i trøbbel i Norge, hadde det vært kjærkomment med tyske besøkende, som vanligvis står for en betydelig del av omsetningen om sommeren.

For reiselivsbedriftene som jobber med å oppfylle nordmenns sydendrømmer, er det Hellas som fremkaller håpet etter en traurig sommer. Dersom Hellas blir blant landene på regjeringens liste fredag, er det ventet at de vil sette opp flere turer til landet ved Middelhavet.

 / NTB

Redningsaksjon etter at to personar hamna i elva

Torsdag kveld hadde politiet og Hovedredningssentralen redningsaksjon i Valldøla etter melding om ein sakna person i elva.

Personen var sakna i samband med at ein gummibåt velta i elva. Ikkje lenge etter melde politiet i ei Twittermelding om at personen blei funnen ute av elva.

To personar hamna i elva etter at gummibåten velta, og begge kom seg ut av elva på eiga hand. Dei blei teken hand om av helsepersonell etter hendinga.

Ragnhild Rong