Politiet etterlyser vitner etter voldtekt-anmeldelse

Det opplyser Møre og Romsdal politidistrikt i en pressemelding.

Overgrepet skal ha skjedd natt til lørdag i Ålesund, og kvinnen ble sendt til undersøkelse på overgrepsmottaket.

Allerede lørdag opplyste politiet at de hadde pågrepet en mann, som har status som siktet i saken. Til Sunnmørsposten sa politiadvokat Cathrin Remøy lørdag at mannen var i avhør og at politiet etterforsker saken.

Nå ønsker politiet å komme i kontakt med vitner som befant seg i Apotekergata, nært utestedet Mølla, og Bakkegata i Ålesund i tidsrommet 01.00 til 02.00 natt til lørdag.

Voldtekten skal ha skjedd utendørs.

I pressemeldingen spesifiserer politiet at de ønsker å komme i kontakt med en mann som gikk ned Bakkegata i retning Apotekergata på denne tida.

«Han kan være et sentralt vitne i saken», heter det i meldingen.

Har du sett noe? Ta kontakt med politiet på 701 18 700.

Politiet har tegnet opp området der de etterlyser vitner fra klokka 01.00 til 02.00 natt til lørdag.  Foto: Møre og Romsdal politidistriktRagnhild Rong

Båt gikk på land - ingen ble skadd

En båt skal ha gått på land i 22.20-tiden i området Ulvesund fyr i Nordfjord.

Ingen ble skadet i forbindelse med uhellet, ifølge Vest politidistrikt.

Nødetater og redningsskøyten er på vei til stedet, melder politiet i 22.40-tiden.

Ragnhild Rong

Mistenkt for promillekjøring

En kvinnelig sjåfør i 30-årene ble lørdag kveld stoppet av politiet i Ålesund for kontroll.

Hun er mistenkt for å ha kjørt i ruset tilstand og blir tatt med til blodprøvetaking.

Politiet beslagla førerkortet hennes.

Ragnhild Rong

Mistanke om ruskjøring: To mulige ruskjørere stoppet på to timer

Klokka 15.00 fredag stoppa Utrykningspolitiet en bil for kontroll i Busdalsvegen i Ålesund. En mannlig fører i 30-åra mistenkes for kjøring i ruspåvirka tilstand, og fikk førerkortet beslaglagt. Det ble tatt blodprøve for å måle promille.

Klokka 17.00 stoppa politiet en bil for kontroll på Innfartsvegen. En mann i 60-åra mistenkes for ruskjøring, og fikk også førerkortet beslaglagt.

255 ruskjørere på et halvt år

Politiet stanser berusa førere hver eneste dag i Møre og Romsdal. Det siste halvåret er 255 personer blitt anmeldt for ruskjøring.

Melding om åpne flammer i trehus

  Foto: eldin deumic

Nødetatene har rykket ut til Steinvågvegen i Ålesund sentrum fredag kveld etter melding om åpne flammer i forbindelse med tørrkoking. Det var melding om røykutvikling/åpne flammer på kjøkkenet i et trehus.

– Evakuering pågår, skrev politiet klokka 17.44.

Klokka 17.48 melder politiet at brannen er slukket og at det er starta utlufting. Minst to beboere har fått i seg en del røyk.

Nødetatene på stedet fredag kveld.   Foto: ELDIN DEUMIC


Molde: Brann i bil

Brannvesenet melder fredag 17.30 om en brann i en bil i Fjordgata i Molde. Brannvesenet er på stedet, og brannen er slukket. Det jobbes nå med å kjøle ned bilen.

Utvik: To bilar kilte seg fast på bru

To bilar har kilt seg fast på brua på fv. 60 i Utvik. Det melde Vest politidistrikt fredag like før klokka 17 fredag kveld.

Det skal vere ein personbil og ein bubil som har møtt kvarandre på brua. Personane var uskadde og sat fast i bilane, og bilane måtte bli trekt frå kvarandre. Vegen var stengd, og politiet på staden melde om lange køar i området.

Klokka 18.10 er bilane fjerna frå vegbana og vegen er open for trafikk.

Skal bygge ny godsterminal

BYGGER: Daglig leder i Øverland Transport og Renovasjon AS, Helge Lykkeslett (til venstre), og eier og daglig leder i Veøy AS, Arne Langseth, gleder seg stort til den nye terminalen står klar.   Foto: Bjørn Brunvoll / Romsdals Budstikke

Terminalen blir ei samlokalisering med Gjendem Transport AS og Øverland Transport og Renovasjon AS. Veøy AS eier nemlig Gjendem Transport, og har 60 prosent av aksjene i Øverland, melder Romsdals Budstikke.

Viktig for logistikken

– Å bygge en stor terminal er bra for arbeidsforholdene, og vi vil kunne betjene kundene våre enda bedre. Det er viktig for logistikken, sier Arne Langseth til avisa. Han er daglig leder og eier av Veøy AS.

Godsterminalen skal bygges i Årødalen i Molde, der Veøy AS har sikra seg ei tomt på ti mål. Terminalen kommer på ca. 25 millioner kroner.

Veøy AS er et av de største, privateide transportbedriftene i Norge med sine 480 ansatte landet over. Blant anna har de egen avdeling i Ålesund.


- Dette var ein tøff beskjed å få

Inge-Jonny Hide, dagleg leiar ved Myklebust Verft.  Foto: Ole-Ottar Karlsen Høgstavoll, Vikebladet Vestposten

Myklebust Verft i Gursken var i same konsern som Kleven Verft frå 2001 til 2018, og samarbeidde også ei tid etter skiljet.

Derfor var det tungt for Myklebust Verft å ta imot meldinga om Kleven-konkursen fredag morgon.

– Dette var ein tøff beskjed å få. Nyheita har prega dagen vore her ute. No tenkjer vi spesielt på dei tilsette som har hamna i denne situasjonen. Dette er ikkje noko kjekt for nokon, seier dagleg leiar Inge-Jonny Hide til Sunnmørsposten.

Han synest ikkje minst det er spesielt å tenke på at Kleven Verft har eksistert sidan 1944 og no er ein global aktør. Det er ikkje akkurat ei fersk bedrift som no går konkurs, minner Hide om.Kleven Verft og Myklebust Verft har samarbeidd mykje opp gjennom åra. No har dei ikkje lenger felles prosjekt. Men verfta brukar mange av dei same underleverandørane, så det kan vere at Kleven-konkursen påverkar Myklebust Verft indirekte.

På spørsmål om det kan vere aktuelt for Myklebust Verft å føreta seg noko opp mot Kleven Verft seier Hide at det er altfor tidleg å svare på det, sidan beskjeden om konkursen er heilt fersk.

Men Myklebust-sjefen håper i likskap med alle andre at nokon kan drive Kleven vidare.

– Ikkje minst er alle tente med at det kjem ei rask løysing, seier Hide.

Fylkesvaraordførar: - Dette rammar heile Møre og Romsdal

Fylkesvaraordførar Per Vidar Kjølmoen (Ap).  Foto: Staale Wattø (arkivfoto)

- Dette er opplagt ei svært alvorleg sak. Det gjeld både for Ulstein og for heile Møre og Romsdal.

Det seier fylkesvaraordførar Per Vidar Kjølmoen (Ap) til Sunnmørsposten om Kleven-konkursen.

Kjølmoen seier fylkeskommunen er bekymra, sidan verfta er ei av dei aller viktigaste næringane.

- Punkt éin no er at dei som ikkje har fått utbetalt lønn og feriepengar får den hjelpa dei treng. Her må bustyrar, bankar og fagforeiningane setje seg ned for å finne ei løysing, seier Kjølmoen.

Vidare håper han at det er mogleg å drifte Kleven Verft vidare med nye eigarar.

- Eg er heilt einig med Ulstein-ordførar Knut Erik Engh som sa at føresetnadene skulle vere dei aller beste, både med omsyn til kompetanse og lokalitetar, seier Per Vidar Kjølmoen.Fylkeskommunen ønskjer også å bidra til at Kleven Verft kan overleve på ein eller annan måte. Det er litt tidleg å seie eksakt korleis dei kan bidra.

– Men næringsutvikling er viktig for fylkeskommunen. No handlar det om å finne kreative forslag til korleis dette kan løysast. Vi skal høyre godt etter om det er forslag fylkeskommunen kan bidra til å realisere, varslar fylkesvaraordføraren.

Tunnel stenges for vedlikeholdsarbeid

Både Blindheimstunnelen og Moatunnelen stenges midlertidig for vedlikeholdsarbeid. Dette gjelder fra 6. juli kl. 21.00 til 7. juli kl. 02.00. Omkjøring er skiltet. Utrykningskjøretøy kan passere gjennom tunnelene.

Maria Moe

4 810 færre helt eller delvis ledige i Møre og Romsdal

Det melder Nav i en pressemelding.

Det er nå 5.639 helt arbeidsledige i Møre og Romsdal, og antallet har gått ned med 1.863 personer den siste måneden.

I prosent av arbeidsstyrken er andelen redusert fra 5,4 prosent til 4,1.

– Nedgangen i antall fortsetter også den siste måneden. Nedgangen er på 2.947, og antall delvis ledige er nå 6.098 personer. I sum er 11.737 helt eller delvis ledige i Møre og Romsdal, en reduksjon på 4.810 den siste måneden, sier direktør Stein A. Veland i pressemeldinga. delvis ledige

Tallene for Sunnmøre viser at 3.431 personer var helt arbeidsledig i juni. I mai var dette tallet oppe i 4.533. Tallene viser også at det var 3.862 delvis ledige på Sunnmøre i juni mot 5.932 i mai.

165 fekk krisehjelp under korona

– Gjennom ein fylkeskommunal tiltakspakke for kulturlivet har 165 søkarar fått støtte til nye prosjekt og satsingar og kompensasjon for tapte inntekter i samband med koronapandemien, melder Møre og Romsdal fylkeskommune i ei pressemelding.

Pengar til ladepunkt for bildelingsordning i Ålesund

Ålesund kommune fekk innvilga søknaden sin om 700.000 kroner til 35 ladepunkt til kommunaletenestebilar. Desse skal brukast til elektriske bilar som skal inngå i ein bildelingspool. Etter ordnær arbeidstid skal ordninga også kunne nyttast av frivillige organisasjonar, innbyggarar og andre.

Miljødirektoratet innvilgar støtte som dekker inntil 50 prosent av kostnadane for etablering av slike ladepunkt. Prosjektleiar Sindre Rovde seier støtta frå Miljødirektoratet gjer at kommunen ikkje har økonomisk risiko ved å etablere ei slik ordning. I

Maria Moe

Ferjesamband innstilt

Ferjesamabandet Festøya-Hundeidvik er innstilt inntil videre, melder Fjord1

Maria Moe

Redusert kapasitet på ferjesamband

Norled melder om redusert kapasitet på avgang på ferjesambandet Skjeltene-Lepsøya-Haramsøya. Det blir redusert kapasitet fra Skjeltene fredag 3. juli på avgangen klokka 07.15 grunnet transport av farlig last. Det blir da plass til maks 12 passasjerer.

Vinteren er tilbake i Geiranger – har stengt vegen til Dalsnibba

Nibbevegen opp mot Dalsnibba er torsdag kveld stengd på grunn av snø, skriv Geiranger Skywalk Dalsnibba på Facebook. Fredag morgon klokka 9 blir det gjort ny vurdering.

Opdatering: Vegen er opna for trafikk fredag.


Slutt på utbyggingsbrems i Geiranger

Kommunal- og moderniseringsdepartementet har godkjent sak om områderegulering i Geiranger som har bremsa utvikling i bygda i fleire år. Det skriv Stranda kommune i ei pressemelding. Stranda hamnevesen tok initiativ til planarbeidet alt i 2014 og har saman med kommunen drive planen framover.

«Dette vil bety at vi no kan setje fokus på vekst og utvikling i Geiranger og at kommunen sin kamp gjennom snart 8 år har gitt eit positivt vedtak frå departementet. Stranda kommune har i påvente av avklaring på reguleringsplanen ikkje kunna handsama nye tiltak desse åra. Mange private aktørar har i denne perioden måtta avventa arbeidet med utvikling og tiltak», heiter det i pressemeldinga som er signert ordførar og kommunalsjef.

Kommunen vil mellom anna nå arbeide vidare med ny cruisekai.

Kleven-styremøte torsdag – men inga avklaring

Styremøtet er inne her t.v for inngangen.  Foto: Anne-Mari Tomasgard

Styret i Kleven er torsdag ettermiddag samla til møte for å arbeide vidare med å finne løysingar for å unngå konkurs.

Det har blitt antyda at det kan komme ei avklaring for verftet si framtid i løpet av dagen.

Fleire journalistar har samla seg utanfor lokala til Kleven torsdag ettermiddag, der styret er i møte. Dei har no fått beskjed frå seniorrådgjevar Johan Wilskow om at det truleg ikkje kjem meir info i dag. Wilskow jobbar i Gambit H+K Strategies og er pressetalsmann for den kroatiske eigaren.

– Det vil ikkje bli gitt noko informasjon eller utsegn frå Kleven Verft eller DIV Group i dag, skriv Wilskow i ein e-post til pressa torsdag ettermiddag.


Historia om Kleven:

Historia om Kleven: Har overlevd fleire kriser

Historia om Kleven er ei historie om opp- og nedturar, fusjonar, tilbakekjøp og sal. Det som no skjer i Kleven er slik sett ikkje heilt eineståande.Dystre markedsutsikter for verftene, ifølge seniorøkonom:

Slik forklarer seniorøkonomen krisa ved Kleven verft

Vi har for mange verft i forhold til den forventa etterspørselen i årene som kommer. I tillegg er det svært vanskelig å finne investorer som vil gå inn i bransjen. Slik oppsummere seniorøkonom i Menon Economics, Anders Helseth, situasjonen for verftsbransjen.
Krisa i Kleven:

240 har ikkje fått løn og feriepengar

Dei 240 utanlandske arbeidarane i Kleven Maritime Contracting AS har ikkje fått løn eller feriepengar som følgje av den fastlåste situasjonen i Kleven.Mistenkt for ruskjøring i Ålesund sentrum

Utrykningspolitiet har torsdag ettermiddag stanset en bilfører ved Skansekaia i Ålesund sentrum. Bilføreren mistenkes for ruskjøring og er pågrepet. Han blir framstilt for blodprøve, opplyser politiet.

Laserkontroll i Sykkylven

Politiet har torsdag halde laserkontroll i 60-sona på Sørestrandvegen i Sykkylven. Resultatet vart eit forenkla førelegg på ein bilførar som køyrde 84 km/t.

Fram lanserer egen studentbillett

For skuleåret 2020–2021 set FRAM i gong eit prøveprosjekt med ein periodebillett for studentar opp til 30 år. Det skriv Møre og Romsdal fylkeskommune på sine nettsider. Billetten gir fri reise på buss, hurtigbåt og ferje i Møre og Romsdal i skuleåret. Tilbodet vil i første omgang vere tilgjengeleg i ein prøveperiode i 2020–2021. Det vil deretter bli ei evaluering for å vurdere om dette skal bli eit permanent tilbod.

Redusert kapasitet i sambandet

Norled melder om redusert kapasitet i rute C i sambandet Solavågen-Festøya inntil videre.

Maria Moe

Strekning stengt grunna arbeid

Fylkesveg 5940 er stengt i Fargardalen på strekninga mellom Skodjevåg og Sjøholt. Årsaken er asfaltarbeid mellom klokka 07 og 10 torsdag morgen.

Maria Moe

Fører kjørte i påvirka tilstand

Politiet melder onsdag kveld på Twitter at de har tatt en fører som mistenkes for å ha kjørt i påvirka tilstand. Mannen hadde heller ikke gyldig førerkort.

Politiet tar blodprøve og oppretter sak på forholdet. En kvinnelig passasjer i bilen anmeldes for besittelse av narkotika.

Hendelsen skal ha skjedd på E39 på Sjøholt.

Nest varmeste juni noensinne

Meteorologisk institutt melder at juni i Norge endte 3,2 grader over normaltemperaturen. Det er den nest varmeste som er målt.

Bare i 1953 har vi hatt en varmere juni i landet. På Østlandet og i Trøndelag var juni den aller varmeste siden målingene startet.

Hundeidvika - Festøya var innstilt

Sambandet Hundeidvika – Festøya er innstilt inntil videre. Det melder Fjord 1. litt etter klokka 14 onsdag

Klokka 16.45 ble igjen normal drift i sambandet.

Innstilt grunnet tekniske problemer

Sambandet Volda-Lauvstad er innstilt inntil videre grunnet tekniske problemer.

Maria Moe

Kleven verft utset styremøtet

Det blir likevel ikkje styremøte i Kleven verft onsdag. Styremøtet blir truleg torsdag føremiddag.

Det opplyser Johan Wilskow, seniorrådgivar i Gambit H+K Strategies som er pressetalsmann for den kroatiske Kleven-eigaren.

– Som vi sa i går så håpa DIV GROUP å fatte ei avgjerd i løpet av dagen, men det ser ikkje ut til at det vil skje. Det blir arbeidd vidare med å sjå om det finst løysingar for å unngå konkurs, skriv Wilskow i ei melding til media.

Og han held fram:

– Men det er klart at viss ikkje bankane endrar på si avgjerd om å gjenopne kontoane til Kleven Verft, så er det ikkje noko anna alternativ enn å begjære oppbod.


Samband blir innstilt

Fjord1 melder at rute 09 mellom Hundeidvika og Festøya blir innstilt fra klokka 11.25 til 13.45. Årsaken er teknisk feil.

Normal drift i sambandet har siden blitt utsatt til 14.45.

Maria Moe