Brann i personbil på Ljøen

Møre og Romsdal Brannvesen melder på Twitter om brann i personbil på Øvre Ljøen, om lag 5 km fra Hellesylt. Personbilen tok fyr etter at den ble parkert på en privat adresse. Brannvesenet er på stedet og driver slukking.


Bil på taket i Volda

Ein bil hamna på taket etter ei utforkøyring i Volda fredag kveld.

Det skal ha vore tre-fire personar i bilen, og alle var ute av bilen og oppegåande, ifølgje ei Twitter-melding frå politiet klokka 22.18.

I ei oppdatert melding skriv politiet at naudetatane har vore på staden og at dei involverte verkar for å vere uskadde. Dei blir undersøkt av ambulansepersonell på staden.

MC-førar tatt i 142 km/t

En MC-fører blei målt til 142 km/t i ei 80-sone på Moa fredag kveld. Vedkomande blir politimeld.

Det melder politiet i Møre og Romsdal på Twitter klokka 21.35.

Utrykkingspolitiet delte også ut tolv forenkla førelegg på grunn av høg fart.

Leita etter båt

Ein politipatrulje leita fredag kveld etter ein båt i Eidsfjorden utanfor Nordfjordeid, skriv NRK Vestland.

Ein innringar skal ha sett ein båt som køyrde merkeleg, både i ring og inn mot land. Politiet opplyser til NRK at Hovudredningssentralen har sendt ein brannbåt til staden. Kort tid etter blei det klart at dei ikkje har sett noko unormalt.

Frigir navn på den omkomne 25-åringen

Politiet frigir navnet i samråd med de pårørende.

Det ble iverksatt søk torsdag morgen etter at Dahlum ikke hadde kommet tilbake fra fjelltur. Letingen ble gjenopptatt tidlig fredag. 25-åringen ble funnet i området ved Nyheitinden i 12-tida fredag, men han var da død, opplyser politiet i en pressemelding.

Tidlegare Ulstein-ordførar er død

Den tidlegare ordføraren i Ulstein, Asbjørn Flø, er død, 87 år gamal. Det melder vikebladet.no

Flø var lokalpolitikar for Senterpartiet. Frå sommaren 1979 og ut 1987 var han ordførar i Ulstein. Så seint som i 2015 stod han på Senterparti-lista til lokalvalet, ifølgje Vikebladet Vestposten.

FHI: Utviklingen tyder ikke på nasjonal oppblussing

Utviklingen av koronasmitte i Norge tyder foreløpig ikke på en nasjonal oppblussing, ifølge Folkehelseinstituttet.

De tre siste ukene har det vært en økning i antall meldte tilfeller i Norge, men også økning i testaktiviteten. Andelen positive blant de testede har økt til 0,88 prosent, heter det i risikorapporten som ble lagt fram fredag.

Unge voksne og voksne under 50 år har de tre siste ukene utgjort om lag to tredeler av tilfellene.

Bare seks kommuner hadde flere enn ti tilfeller siste uke.

– Vi mener utviklingen foreløpig ikke tyder på en nasjonal oppblussing. Da ville vi ha forventet en høyere andel positive prøver, og mange flere tilfeller ville blitt oppdaget med den kraftige økningen i testing som har vært siste uke. Vi ville også ha forventet at flere kommuner fant mange tilfeller, heter det i rapporten fra FHI.

Bekymret for spredning blant studenter

I rapporten viser de til at utviklingen de siste to-tre ukene kan tilskrives flere forhold. FHI er mest bekymret for personer som er antatt smittet på private arrangementer og skjenkesteder, sekundærkontakter av disse og tilsynelatende sporadiske tilfeller der smitteforholdene foreløpig er ukjent.

– Spredningen blant unge voksne i Oslo og andre steder kan sette i gang ytterligere spredning i disse miljøene, kanskje forsterket av semesterstart, og smitteoppsporingen er vanskelig. Disse unge voksne kan selvfølgelig også spre smitte til eldre personer, skriver FHI.

I ferd med å få kontroll

Instituttet mener også at utbruddene i Lillestrøm, Sveio/Haugesund, Moss og Indre Østfold er i ferd med å komme under kontroll.

– Vi tror at også Oslo kan være i ferd med å få situasjonen under kontroll gjennom tilsvarende hardt arbeid, skriver FHI.

 / NTB

Anbefaler munnbind på fulle busser og tog i Oslo kommune og i Indre Østfold-regionen

Både engangsmunnbind og tøymunnbind kan brukes, opplyser Helsedepartementet.

Helseminister Bent Høie understreker at munnbind ikke erstatter regelen om en meters avstand.

– Den beskyttende effekten av munnbind er anslått til å være 40 prosent, mens det å holde minst én meter avstand er anslått å redusere risikoen for smitte med 80 prosent. Meteren er altså viktigere enn munnbindet, sier han.

Bruk av munnbind er en solidaritetshandling, ifølge Høie.

– Mange tror man bruker munnbind for å beskytte seg selv mot smitte, men man beskytter først og fremst andre mot smitte hvis man har viruset uten å vite det. Det kommer kampanjer som informerer om riktig bruk, sier han.

Barn som går på barnetrinnet (1. – 7. klasse) og de som er yngre enn dette, anbefales ikke å bruke munnbind. Barn under to år skal ikke bruke munnbind i det hele tatt.

Anbefalingen gjelder fra mandag 17. august og i to uker framover.

Dette gjelder reiser innad i Oslo kommune og til og fra kommunen. Det gjelder også i bo- og arbeidsmarkedsregionen Indre Østfold, som består av Indre Østfold kommune, Rakkestad kommune, Skiptvet kommune og Marker kommune.

 / NTB

To nye koronasmitta i Ålesund

Stor testaktivitet: Lange køer ved koronatestsenteret ved legevakta på Åse i Ålesund i forrige uke. Nå er det bekrefta tre tilfeller så langt denne uka.   Foto: Staale Wattø

Seint torsdag kveld, 13. august, fikk Ålesund kommune stadfesta to nye tilfeller av koronasmitte. En familie har vært på reise i utlandet, og to personer i familien er så langt bekrefta smitta. Det melder kommunen i en pressemelding fredag morgen.

– Familien hadde mistanke om korona i omgangskretsen på reise, og tok straks smittehensyn, sier kommuneoverlege Jonas Vegsundvåg.

Han sier at de har hatt fokus på smittevern på hjemreisa. Kommunen har fått bekrefta fra FHI at det ikke er nødvendig med smittesporing på flyet.

Etter hjemkomst har familien vært i karantene i hjemmet. De ble testet for korona onsdag 13. august. Nærkontakter er satt i karantene. De to har få symptomer og har det bra, melder kommunen.

Også på onsdag fikk Ålesund kommune bekrefta et tilfelle av koronavirus. Vedkommende jobber i NRK Møre og Romsdal, men har ikke en funksjon som har mye kontakt med publikum, ifølge kommunen. personen har oppholdt seg på Sunnmøre og i en kort periode på Østlandet. Nærkontakter ble satt i karantene og alle skal testes.
Sånn blir skolestart i Ålesund, Sula og Giske

Det blir variasjoner fra skole til skole, men i det store og det hele får ikke foreldre bli med inn på skolene. Én klasse skal stort sett være én kohort, så elevene kan starte med vanlig klasseinndeling.Fjorten nærkontaktar i karantene

Tysdag vart det klart at ein person som har vore i arbeid på Nordøyvegen er smitta av korona. Smitta vart oppdaga i Oslo.Vard-arbeidar koronasmitta – oppdaga som følge av selskapet sine eigne ekstratiltak

Tysdag vart det kjent at ein person som jobbar i Vard er koronasmitta. Personen sit no i isolasjon, og det same gjer nærkontaktane til vedkommande.

Båt kantra - fire personar hamna i sjøen

Fredag morgon fekk Hovedredningssentralen Sør-Norge (HRS) melding om ein båt som hadde kantra i Syltefjorden i Vanylven. Fire personar hamna i sjøen, men kom seg over i ein anna båt.

Alle er i god behald ifølgje Twittermeldinga til Hovedredningssentralen.

I 06-tida blei det jobba med å berge båten.

I 08-tida opplyser Redningsselskapet i ei Twittermelding at båten blir slept til grunt vatn for berging.

Det var redningsskøyta Idar Ulstein som tok seg av slepinga av båten. Skipsførar Øyvind Giske Sundquist fortel at dei fekk ei melding frå HRS i 6-tida fredag. Då hadde mannskapet allereie berga seg over i ein lettbåt.

– Då for vi ganske umiddelbart frå Fosnavåg og var vel framme ein 40–45 minutt seinare, seier han. Redningsskøyta fekk slept båten inn på ei grunne der ho ligg no fredag føremiddag.

– Den ligg no på ei grunne. Bergingsteam er på veg. Det er to fartøy som skal slepe båten til eit verkstad, seier han.


Nytt båtbyggeri i full sving i Vanylven:

No byggjast nye båtar i «Ulstein-hallen» på Fiskåholmen

Det er nytt liv på Fiskåholmen i Vanylven. Ein 99,9 prosent norskbygd snurrevadbåt er første oppdrag for ei nystarta båtbyggjarbedrift.


Det var fiskebåten MS Havstein som kantra. Båten er eigd av Havstein Remøy DA.

Ifølgje skipsrevyen.no er båten bygd ved verftet Barents Solutions. Den er nesten 13 meter lang og 5,4 meter brei.

Brann i bustad i Vanyvlen – totalskadd

Brann i ein bustad i Vanylven fredag enda med at huset blei totalskadd.  Foto: TANJA ANETT THUNEM / SYNSTE MØRE

Natt til fredag rykka brannvesenet ut etter melding om brann i ein bustad i området Tunheim på Fiskå i Vanylven. Alle personane i huset hadde kome seg ut og like før klokka 07.00 hadde brannvesenet sløkt brannen.

Det skriv 110-sentralen i ei Twittermelding i 7-tida fredag.

I 12-tida fortel operasjonsleiar i Møre og Romsdal politidistrikt, Arild Reite at huset er totalskadd.

– Det var overtenning på huset, så det er totalskadd. Vi har sperra av området og krimteknikarar skal gå inn å gjere undersøkingar. Akkurat no ventar vi på at røyken skal leggje seg og oska kjølne, seier han.

Det er oppretta sak på hendinga, men sidan krimteknikarane ikkje har fått undersøkt enda, kan ikkje Reite seie noko om kva som er årsaka til brannen.

Ragnhild Rong

Gjenopptar søk etter 25-åring

Store ressurser er satt inn i letingen etter en mann som er savnet etter tur til Nyheitind i Rauma.  Foto: EVEN ØRJASÆTER / ÅNDALSNES AVIS

Oppdatering: i 12-tiden opplyser operasjonsleder at tåka har letta og at redningshelikopteret er på veg til stedet.

– Det er på veg. Rundt klokka 12 skal det startes opp med søk fra helikopter. Foreløpig har vi folk på bakken som søker, sier operasjonsleder Arild Reite til Sunnmørsposten.

Etter et resultatløst søk torsdag blir søket etter den savna 25-åringen gjenopptatt fredag morgen. På grunn av tåke har ikke letemannskapet gått i gang enda, i 7-tiden fredag morgen.

– Mannskap møter fortløpende der inne og vi avventer at været skal bedre seg. Det er fortsatt tåke, som ligger på rundt 200 til 300 meter. Noe som betyr at vi ikke kan lete i høyden og at helikopteret foreløpig ikke kan gjøre søk. Det opplyser operasjonsleder Eivind Klokkersund i Møre og Romsdal politidistrikt til Sunnmørsposten fredag morgen.


Leteaksjon etter mann på Nyheitinden i Rauma

Det er en mann på 25 år fra Trøndelag som er savnet ved Nyheitinden i Rauma.


Etter værmeldingene å dømme, skal det bli bedre vær utover dagen og det blir satt inn store ressurser i søket etter mannen.

– Vi kommer til å ha innsatsleder fra politiet der, redningshunder, Røde Kors og alpine redningsgrupper. I tillegg skal vi bruke helikopter når det blir mulig å fly oppe i fjellet, sier han.

Søket vil fortsette utover dagen, eller til den savnede blir funnet.

Bekymringsmelding torsdag ettermiddag

Det er en 25 år gammel mann, opprinnelig fra Trondheim, men bosatt i Ålesund, som er savnet. Mannen hadde lagt ut på tur til det 1.598 meter høye fjellet Nyheitinden i Rauma onsdag ettermiddag. I 14-tiden mottok politiet en bekymringsmelding og igangsatte søk.

– Bekymringa gikk på at mannen, som er i 20-åra, opplyste til melder at han skulle gå en fjelltur omtrent midt på dagen onsdag. Melder har ikke fått kontakt med mannen i dag, og de ble derfor bekymret og tok kontakt med oss. Det sa operasjonsleder Arild Reite til Rbnett torsdag ettermiddag.

Den savnedes bil ble funnet torsdag og letemannskapet fortsatte søket utover natta. Det ble søkt opp til 1000 meters høyde, men på grunn av forholdene måtte søket avsluttes for kvelden.

Fredag morgen gjenopptas imidlertid leiteaksjonen.

Mulig observasjon

Torsdag opplyste politiet til Rbnett at et turfølge muligens hadde sett den savnede.

– Vi er ikke 100 prosent sikre, men et turfølge kan ha møtt mannen i går da han startet på turen. Vi tror det, sa operasjonsleder Leif Arne Mork i går.

Klokkersund forteller fredag morgen at de ikke har fått noen nye tips om observasjoner gjennom natta.

Pernille Huseby og Bjørg Irene Hovde, Romsdals budstikke

Småras fra Veslemannen

NRK Møre og Romsdal melder torsdag kveld om flere steinras fra Veslemannen i Rauma. Geolog Lars Harald Blikra i NVE sier at det er venta at det vil gå flere småras, etter et større ras i fjor da halvparten av steinmassene forsvant.

– Det har vært aktivt i mange uker, og det er en del løsmasser i renna. Området blir overvåket og det er en del bevegelse, men det er ikke økt farenivå, sier Blikra. Det er fortsatt lav fare i fjellskredvarselet 13. august - grønt farenivå 1.


54.400 kubikkmeter raste ut i skredet på Veslemannen

Det er bare små områder i bevegelse igjen på Veslemannen etter raset som ble utløst 5. september, ifølge NVE.Så mye kan ha rast ut fra Veslemannen: Et volum tilsvarende Ålesund rådhus og vel så det

Iføge sjefsgeolog Lars Harald Blikra har anslagsvis 50.000 kubikkmeter, kanskje litt mer, rast ut fra Veslemannen de siste dagene.Lærdommer fra Mannen

Derfor raste ikke fjellet i 2014 slik geologene spådde, og dette har geologene i NVE, politi og kommune lært av Veslemannen.

Mistenkeleg svilukt på Valle

Brannvesenet i Skodje rykka torsdag kveld ut til Valle for å kontrollere mistenkeleg svilukt i ein bustad.

– Det virkar som om drosselen i ei taklampe har teke kvelden. Lampa er kobla frå og brannvesenet returnerer, skriv 110-sentralen.

Redningsaksjon ved Trollkyrkja

Det pågår torsdag ettermiddag en redningsaksjon på Trollkyrkja i Hustadvika, melder politiet i Møre og Romsdal klokka 16.30.

Ei kvinne i 40-åra er trolig skadd i et bein. Kvinna er inne i ei grotte. Personell fra ambulanse, lege og redningsmann fra Sea King, samt frivillige fra Røde Kors er framme hos kvinna, skriver politiet.

Klokka 17.23 melder politiet at den skadde er i ferd med å bli frakta på båre ned fra fjellet. Det er tåke i området og ikke mulig å bruke helikopter.


Leteaksjon etter mann på Nyheitinden i Rauma

Store ressurser er satt inn i letingen etter en mann som er savnet etter tur til Nyheitind i Rauma.  Foto: EVEN ØRJASÆTER / ÅNDALSNES AVIS

Romsdals budstikke: Det opplyser politiet i Møre og Romsdal på Twitter torsdag kl 19.

Politiet ber andre turgåere i området om å ta kontakt.

– Vi ønsker kontakt med alle som har vært i området fra onsdag ettermiddag og torsdag om ta kontakt på 02800, sier operasjonsleder i politiet, Leif Arne Mork til Rbnett seint torsdag kveld.

I følge adressa. no er mannen fra Levanger, men har de siste årene bodd i Ålesund. Han skal være meget fjellvant.

Mannen skal ha lagt ut på tur til det 1.598 meter høye fjellet onsdag ettermiddag. Politiet opplyser at det er all grunn til å tro at han har gått turen og ikke kommet ned igjen.

Det var i 14.00-tida torsdag politiet meldte om at det var igangsatt en leteaksjon.

  Foto: OTTAR RYDJORD, Romsdals budstikke

Operasjonsleder ved Møre og Romsdal politidistrikt, Arild Reite, opplyste til Rbnett klokka 14.10 at de fikk inn ei bekymringsmelding.

– Bekymringa gikk på at mannen, som er i 20-åra, opplyste til melder at han skulle gå en fjelltur omtrent midt på dagen onsdag. Melder har ikke fått kontakt med mannen i dag, og de ble derfor bekymret og tok kontakt med oss.

Det er igangsatt en storstilt leteaksjon etter en savnet turgåer i 20-åra. Mannen skal ha lagt ut på tur til Nyheitinden i Isfjorden onsdag ettermiddag, og har ikke latt høre fra seg siden. FOTO: OTTAR RYDJORD   Foto: OTTAR RYDJORD, Romsdals budstikke

Reite fortalte at politiet har gjort undersøkelser, og sendt en patrulje opp i dalen, der det er naturlig å parkere når man skal gå denne fjellturen. Der står også den savnede turgåerens bil.

– Det er all grunn til å tro at han har gått turen, og ikke kommet ned igjen. Derfor satte vi i gang en leteaksjon i og rundt området. Politiet er der med mannskap og politihund, norske redningshunder, Røde Kors og Norsk Folkehjelp er også på stedet, opplyste Reite.

Letemannskap på plass: Ifølge Rbnetts reporter på stedet, skal det være 18 personer fra Røde Kors i Rauma og Tresfjord på stedet, og folk fra Norsk Folkehjelp Nesset skal være på vei fra Meringdalen og Eikesdalen.   Foto: OTTAR RYDJORD, Romsdals budstikke

Operasjonslederen vet ikke om mannen var rustet for å være ute over lang tid.

Nyheitinden er en topp på 1.598 moh, og ligger mellom Isfjorden og Eikesdalsvatnet.

Rbnett var i kontakt med politiet rundt klokka 16.15, og det var da ingen nye oppdateringer. Operasjonsleder Leif Arne Mork fortalte da at det er satt inn store ressurser i leteaksjonen fra blant andre politi, hjelpekorps og sivile.

Romsdals Budstikkes medarbeider på stedet der bilen står parkert, opplyser i 1830- tida torsdag at 5-6 lavinehunder har søkt i området. Og mannskap fra Røde kors og Norsk Folkehjelp har vært langt opp i fjellet uten at mannen er funnet.

Kl 2030 torsdag kveld opplyser politiet operasjonsleder Leif Arne Mork til Rbnett at det er tåke og lavt skydekke i området ved Nyheitinden. Det skal vurderes om det kan søkes med helikopter ved toppen av fjellet.

– Sea King har ankommet nå etter et annet redningsoppdrag. Det skal vurderes nå om det er god nok sikt til å søke med helikopter i høyden, sier Mork.

– Hvordan er terrenget å ferdes i for letemannskapene?

– I lavlandet er terrenget greit, men lenger opp er det jo høyfjell og området rundt tinden er bratt og høyt, i tillegg er det breer, sier Mork.

Han opplyser at mannskaper så langt har leitet opp til rundt 1000 meters høyde, og vært i noen DNT-hytter i området.

– Er det gjort observasjoner av den savnede?

– Vi er ikke 100 prosent sikre, men et turfølge kan ha møtt mannen i går da han startet på turen. Vi tror det, sier Mork.

– Er det mulig å fortsette søket utover kvelden etter at det blir mørkt?

– Vi vil holde på utover, også etter at det blir mørkt. Vi skal holde trykket oppe så lenge det er trygt og forsvarlig, opplyser operasjonslederen.

Politiet opplyser til RBnett like før kl 22 torsdag kveld at de vil være i området med mannskap hele natta, og vurdere leitingen. De vil starte leitingen igjen så snart det lysner.

Saka ble først publisert i Romsdals budstikke.

Pernille Huseby og Bjørg Irene Hovde, Romsdals budstikke

Holder øvelse i sentrum

I en Twittermelding opplyser 110-sentralen at brannvesenet skal ha øvelse på cruiseskipkaia i Ålesund. Det er dermed ingen dramatikk knyttet til oppmøtet av brannbiler.

Ragnhild Rong

Redusert kapasitet på ferjeavgang

På sambandet Skjeltene – Lepsøya – Haramsøya blir det redusert kapasitet på avgangen fra Haramsøya klokka 14.00 torsdag.

Det skriver Norled i en pressemelding.

Det betyr at avgangen har kapasitet til 12 passasjerer.

Ragnhild Rong

Solberg: Bedrifter får permittere ansatte i ett år

Normalt er permitteringsperioden på 26 uker, men på grunn av koronapandemien ble den utvidet til 30 uker. Nå utvides den altså ytterligere.

– Vi ser at en slik endring er nødvendig i den økonomiske situasjonen vi fortsatt ser for oss fremover, i alle fall et halvt år og kanskje videre, sier Solberg til VG.

Ordningen gjelder fra 1. november og til 30. juni 2021, opplyser regjeringen i en pressemelding.

– Antallet permitterte har falt kraftig. Likevel er det flere bransjer som reiseliv og eksportrettet industri som møter stor usikkerhet utover høsten, sier arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

Regjeringen foreslår også ny arbeidsgiverperiode II på fem dager, fra og med 1. januar neste år. Dermed vil arbeidsgivers lønnsplikt gjenoppstå noen dager i midten av permitteringen. Ordningen vil gjelde for alle som ved årsskiftet har vært permittert i 30 uker eller mer.

 / NTB

Innstilte avganger etter tekniske problemer

To ferjeavganger på sambandet Stranda – Liabygda er innstilt på grunn av tekniske problemer.

Det melder Fjord1 i en pressemelding.

Avgangene som innstilles er klokka 13.00 og 13.15.

Ragnhild Rong

Flyavganger gjeninnføres på Vigra

Både Widerøe og SAS gjenopptar tidligavganger fra Vigra fra neste uke. Illustrasjonsfoto/Arkivfoto.  Foto: Staale Wattø

Det skriver lufthavnsjef, Tor Hånde i en pressemelding.

Blant avgangene som settes opp er morgenflyet med SAS fra Ålesund til Oslo. Avgangen klokka 06.40 vil gå fem dager i uka, fra mandag til fredag og starter opp mandag 17. august.

Fra tirsdag 18. august starter også morgenavganger klokka 06.30 med Widerøe fra Ålesund til Bergen.

I meldingen skriver Hånde følgende:

«Det er flere måneder siden flypassasjerene på Vigra hadde tilbud om tidlige flyavganger, da koronasituasjonen medførte at nattstopp ble tatt bort utenfor flyselskapenes baser. De nye tidligavgangene vil forenkle reisevirksomheten for næringslivet i regionen.»

Ragnhild Rong

Også Sparebanken Møre har merket koronakrisa

Trond Lars Nydal, Adm. Dir. Sparebanken Møre. Arkivfoto.  Foto: Staale Wattø

Sparebanken Møre melder om et kvartal med vekst og styrket soliditet i en pressemelding. De legger imidlertid ikke skjul på at koronakrisa har påvirket dem også.

I 2. kvartal var nemlig resultatet etter skatt på 150 millioner kroner, en reduksjon på 31 millioner kroner sammenlignet med samme kvartal i 2019.

– Vi møtte koronasituasjonen med et godt finansielt fundament, og har hatt fokus på tett oppfølging av kundene våre. Resultatet for 2. kvartal er påvirket av reduksjon i rentenetto og økte tap, men vi har samtidig tatt nye markedsandeler, økt andre inntekter og redusert kostnadene våre. Vi er godt posisjonert til å være en solid bank for kundene våre gjennom denne perioden, skriver adm. direktør Trond Lars Nydal i Sparebanken Møre i meldingen.

Netto renteinntekter hos banken ble redusert med 54 millioner kroner sammenlignet med i fjor, men andre inntekter ble økt med 46 millioner kroner.

I år har banken tapt 42 millioner kroner på utlån og garantier, mot 6 millioner i fjor. Sparebanken Møre mener imidlertid de er robuste, også i en pandemi.

– Det er fortsatt usikre utsikter for flere bransjer, og det er utfordrende å forutsi de langsiktige konsekvensene av koronapandemien og oljeprisfallet. Vi har imidlertid en solid og diversifisert næringslivsportefølje med lav eksponering mot offshore og supply. Også personmarkedsporteføljen er god, med lavt mislighold og lav andel forbrukslån, skriver Nydal i meldingen.

Ragnhild Rong

Barn skadd etter traktorvelt

– Traktoren har veltet på en skogsvei, litt utenfor bebyggelse. Det var en voksen person og et barn i traktoren, og barnet har fått en fot eller et bein i klem. Brannvesenet måtte hjelpe med å få løs barnet, sier operasjonsleder Arild Reite til VG.

Barnet er fraktet til St. Olavs hospital i Trondheim. Den voksne personen er uskadd.

 / NTB

Overtent naust i Hustadvika inneholder diesel og gass

Flere gassflasker og en dieseltank står i naustet som brenner i Vikan i Hustadvika kommune i Møre og Romsdal. Naboer er bedt om å lukke vinduene.   Foto: Geir Tverfjell / NTB scanpix

Brygga er overtent, opplyste politiet i Møre og Romsdal tidlig torsdag morgen.

– Naustet skal ha flere tusen liter med diesel og flere gassflasker lagret. I tillegg står det en bil inne i naustet. Politiet har sperret av store deler av området og prøver å forhindre at tanken med diesel tar fyr, sier operasjonsleder Arild Reite i Møre og Romsdal politidistrikt til avisa Rbnett.

Brannbåten i Molde kommune bistår Hustadvika brannvesen med å legge ut lenser i sjøen for å begrense diesel som lekker fra naustet.

Brannvesenet opplyser at det tar tid å slukke brannen, mens politiet har bedt innbyggere i nærheten om å lukke vinduene. Vinden har tatt seg opp i området i morgentimene.

 / NTB

Rykka ut til trafikkulukke

Det har vore ei trafikkulukke på E39, Nordfjordvegen i Nordfjord.

Det skriv Vest politidistrikt i ei Twittermelding i 08.40-tida torsdag.

Ein bil og to personar har vore involvert i hendinga og personane er ute av bilen. Det er ikkje trafikale problem på staden.

Klokka 09.05 var ambulansen framme på staden. Dei involverte blei undersøkt av helsepersonell og ein person blir frakta til sjukehus for sjekk.

Ragnhild Rong

Brannvesenet rykket ut etter melding om mistenkelig røyk

Ålesund Brannstasjon rykket ut onsdag kveld, etter melding om mistenkelig røyk i Storgata i Ålesund.

– Det viser seg å komme fra et lite bål i en hage. Brannvesenet har slukket bålet og returnerer snart til stasjonen, opplyser 110-sentralen i Møre og Romsdal på Twitter.

Taushet om partilederkampen i Venstre

Sveinung Rotevatn (V) møter pressen under Venstres møte i valgkomiteen som er samlet for å diskutere lederspørsmålet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix  Foto: Terje Pedersen

Fra før er det kjent at Sveinung Rotevatn stiller som lederkandidat. Valgkomiteen hadde onsdag kalt inn statsrådene Abid Raja, Iselin Nybø og Guri Melby, samt Rotevatn, til samtaler. I tur og orden gikk de fire mulige kandidatene inn for å møte valgkomiteen i Venstre på Thon Hotell Slottsparken.

– Hva jeg og valgkomiteen har snakket om, kommer fra min side til å forbli mellom meg og valgkomiteen. Utover det har jeg ingen kommentar, understreker Raja onsdag ettermiddag.

Nybø har bestemt seg

På vei inn til møtet onsdag sa Nybø at hun hadde bestemt seg i spørsmålet om hun ville stille som lederkandidat. Men etter møtet var hun vag i sine svar til pressen.

– Jeg har for min del sagt at jeg mener det viktigste valgkomiteen gjør nå, er å sette sammen ett lag som kan skape ro i partiet og som kan være med på å ta partiet framover fram til valget. Jeg har også sagt at jeg vil bidra uavhengig av hvilken posisjon jeg har, sier Nybø.

Rotevatn tok seg tid til å svare på spørsmål på vei inn.

– Jeg kommer til å si at jeg har lyst til å bli leder i Venstre. Det har jeg sagt til medlemmene i Venstre, og jeg opplever at mange ønsker at jeg skal bli det, men det er det valgkomiteen som bestemmer, sier Rotevatn.

Ledertrio

Guri Melby har gitt klart uttrykk for at hun ikke kommer til å avklare om hun stiller som lederkandidat onsdag.

– Men jeg har bestemt meg, ja, det har jeg, sa hun på vei ut av møtet onsdag kveld.

Leder av valgkomiteen, Per A. Thorbjørnsen, sier til VG at komiteen først og fremst skal se på topplasseringene, altså ledertrioen.

– Storparten av de øvrige plassene vil det skje minimalt med, sier han.

Valgkomiteen møtes både onsdag og torsdag denne uken, ifølge avisa. Komiteen skal ha innstillingen klar senest 28. august. Valget av ny partileder skjer på landsmøtet en måned senere.

Venstre-topp tror Raja har sagt ja

Stortingsrepresentant Carl-Erik Grimstad ber om at Raja tar kampen mot Rotevatn og tror han har sagt ja.

– Abid har vært unormalt taus. Jeg håper og tror han har sagt ja til å bli leder, men jeg vet ingenting, sier Grimstad til TV 2.

En delt innstilling fra valgkomiteen kan være sunt ettersom man da får en åpen og tillitvekkende debatt, tror Grimstad.

Han mener Abid Raja også kan passe godt som nestleder.

– Men jeg antar at han har sagt ja. Hvis han trekker seg nå på oppløpssiden, så vil mange bli veldig, veldig skuffet, sier Carl-Erik Grimstad.

NTB

Trafikkontroll i Ørsta: Ikke alt var på stell

Statens vegvesen og politiet har gjennomført trafikkontroll i Ørsta.

– Det ble utstedt 28 mangellapper, 7 gebyr for slitte dekk, gebyr for manglende medbrakt førerkort, gebyr for manglende vognkort, 2 gebyr for ikke å ha benyttet hjelm. De ble ilagt 8 kjøreforbud, opplyser Møre og Romsdal politidistrikt på Twitter onsdag kveld.

Underskot for kraftverk

  Foto: Tryggestad kraft

Tryggestad Kraft AS fekk eit underskot på knapt tre millionar kroner i fjor, ifølgje rekneskapen som no er offentleg i Brønnøysundregistra.

Inntektene til kraftverket var på knapt 3,9 millionar kroner. Til samanlikning hadde selskapet i 2018 inntekter på 13,1 millionar kroner og eit overskot på 3,4 millionar kroner.

Selskapet var inntil nyleg eigd av grunneigarar på Tryggestad på Hellesylt, men i mai i år blei selskapet seld til Finsk Kraft AB.


Selger lokalt kraftverk i Stranda

Finsk Kraft AB kjøper Tryggestad Kraft AS.

Stoppet sjåfør - mistenkt for ruskjøring

En sjåfør ble onsdag stoppet av politiet i Ålesund. Politiet mistenker at sjåføren har kjørt i ruspåvirket tilstand. Personen ble tatt med til blodprøvetaking og politiet oppretter sak på hendelsen.

Det skriver Møre og Romsdal politidistrikt i en Twittermelding i 13.30-tiden.

Ragnhild Rong

Parr røk ut mot norgesmester i tennis-nm

Christian Parr fra Ålesund kvalifiserte seg til hovedturneringen i NM-senior i helgen, etter tre seire i kvalifiseringsspillet. I første runde møtte Parr regjerende norgesmester Andreja Petrovic, og måtte se seg slått 6-2 6-1 i sett.

I double hadde Christian med seg tvillingbror Anders, men røk her også i første runde tirsdag.