FHI: 69 kommuner berørt av koronautbruddet på Hurtigruten

FHI har varslet 69 kommuner om å følge opp i underkant av 400 passasjerer fra de to seilasene med MS Roald Amundsen som er berørt av koronasmitte.

– Dette er allerede et stort utbrudd, og vi er bekymret for ytterligere spredning, sier avdelingsdirektør Line Vold i Folkehelseinstituttet.

Kommunene det gjelder, er spredt over samtlige fylker i Norge.

 no / NTB

Ap vil skifte ut helseforetaksmodellen

«Mangel på demokratisk innflytelse og skeivfordeling internt i det regionale helseforetaket har resultert i en mistillit til styringen av spesialisthelsetjenesten, både blant befolkning, det helsefaglige miljøet og det politiske systemet.»

Det skriver leder i Ålesund Ap, Siv Katrin Ulla i en pressemelding.

Partiet har satt ned en egen arbeidsgruppe for å se på alternativer til helseforetaksmodellen. Videre skal de jobbe med å engasjere lokale og fylkesparti over hele landet, ifølge meldinga.

Ragnhild Rong

Ferje tilbake i normal drift

På sambandet Molde – Vestnes vil alle turer merket med A i ruteheftet innstilles fra klokka 10.45 på Molde.

Grunnen er tekniske problemer. Det skrev Fjord1 i en pressemelding tirsdag i 10.20-tiden.

Oppdatering: Klokka 12.30 opplyser Fjord1 at sambandet er tilbake i normal drift fra klokka 12.45.

Ragnhild Rong

Tre av ti reiselivsbedrifter planlegger oppsigelser

Administrerende direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv under NHO Reiselivs frokostmøte i NHO-bygget på Majorstuen i Oslo tirsdag.   Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

37 prosent av hotell og overnattingsbedrifter planlegger oppsigelser, mens tallet for servering og uteliv er 26 prosent. For campingbransjen er tallet nede i 10 prosent, ifølge undersøkelsen som NHO Reiseliv la fram på et frokostmøte tirsdag morgen.

Dersom ikke permitteringsordningen blir forlenget ut oktober og gitt dagens økonomiske situasjon, frykter halvparten av bedriftene at de må si opp ansatte, ifølge undersøkelsen.

Tross i at mange reiselivsbedrifter i Norge melder om en god sommer så langt, er det fortsatt mange permitterte i reiselivsnæringen. 40 prosent av bedriftene har permittert sine ansatte. 19 prosent har permittert 51 til 100 prosent av de ansatte.

 / NTB

Lavere fastrente for Lånekasse-kunder

Lånekassen justerer ned satsen på fastrentelån.  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

For lån med bindingstid på tre år er satsen 1,579 prosent, for fem år 1,677 prosent og ti år 1,952 prosent.

Rentesatsen har aldri vært lavere for lån med bindingstid på fem og ti år, opplyser administrerende direktør Nina Schanke Funnemark i Lånekassen.

Den flytende renten er på 1,539 prosent.

Alle Lånekassens kunder får automatisk flytende rente. De som ønsker å binde renten fra 1. september, må gi Lånekassen beskjed innen 17. august.

 / NTB

FHI: – Fornuftig med skjenkestopp

Det er fullt mulig å ta seg en halvliter i sola, men en ved midnatt stenges kranene. Fornuftig, mener FHI.  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

– Vi mener regjeringens vedtak er fornuftig fra et smittevernsynspunkt, sier overlege Preben Aavitsland i FHI til NTB.

Han viser til mange meldinger om at avstandsreglene i deler av serveringsbransjen, særlig puber og nattklubber, ikke blir opprettholdt.

– Det ser ut til at publikum glemmer rådene, og «forglemmelsen» blir gjerne verre utover kvelden. Vi fryktet at situasjonen kunne forverres når det blir kaldere i været og mer av utelivet foregår innendørs, begrunner han.

Noen oversikt over hvor mange som er blitt koronasmittet på utesteder, finnes imidlertid ikke.

– Det er ikke lett å måle. Men vi vet at mange smittede fra de siste ukene har vært på skjenkesteder, for eksempel i Indre Østfold og Oslo, sier Aavitsland, som minner om at mange nordmenn trolig ble smittet på utesteder i Østerrike i vinterferien.

Hvilken effekt tiltaket vil ha, er også vanskelig å si, medgir han.

– Poenget er å ha mange tiltak som hver reduserer risikoen litt slik at vi holder epidemien under kontroll.

Som følge av skjenkestoppen ble det i helgen meldt om en rekke hjemmefester og større ansamlinger av feststemte utendørs.

– Smittevernmessig er det bedre at folk samles utendørs enn innendørs, og at ti personer samles på nachspiel enn hundre på puben, sier Aavitsland.

 / NTB

Nakstad etter festnatt: – Absolutt ikke noe vi trenger nå

Et stort antall studenter og ungdommer samlet seg i Frognerparken i Oslo mandag kveld.  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Natt til tirsdag fortvilte politiet i Oslo over festende ungdom i Frognerparken som ikke holdt skikkelig avstand. Meldingene kommer på toppen av flere rapporter fra hele landet de siste dagene om ungdommer som fester uten å ta hensyn til smittevernreglene.

– Vi ser at en del uttrykker at de ikke har noen tro på de der smittegreiene, at det nærmest er fake news. Det er den verste kampen helsevesenet har tror jeg: Den mot dumskapen, sa operasjonsleder Andre Kråkenes i Oslo politidistrikt til NTB mandag kveld.

Kråkenes presiserer at det ikke er ungdommer i Frognerparken han viser til, men at utsagnene om fake news falt i helgen.

Rapportene får assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad til å reagere, spesielt med tanke på at smittetallene nå øker flere steder.

– Det er skuffende å høre slike utsagn, og det er absolutt noe vi ikke trenger nå når vi går inn i høsten, hvis vi ønsker at både skolestart og start på universiteter og høyskoler på en tilnærmet normal måte, sier han til NRK.

Nachspiel

Flere av dem som samlet seg i parker mandag kveld, deltok på fadderarrangementer på universiteter og høyskoler.

– Det er klart unge mennesker vil møtes etter ferien, og august er en måned med mye fest og sammenkomster vanligvis, så det er veldig forståelig. Men man må følge de samme reglene både for avstand til hverandre og maksimalt antall, selv om man er student, sier den assisterende helsedirektøren.

I helgen ble det besluttet at utestedene i hele landet må stenge ved midnatt. Nakstad overlater til andre å uttale seg om hvorvidt dette har ført til økt festing andre steder, men understreker at det er veldig usikkert.

– Jeg tror det at man både er på vorspiel, går ut på byen og drar på nachspiel etterpå, er en sånn sammenhengende kjede av festing som man er innstilt på mentalt når fredag eller lørdag kommer. Og om man er på det ene stedet eller det andre stedet er jeg ikke sikker på at betyr så veldig mye, sier han til NRK.

Og legger til:

– Problemet her er at folk ikke følger reglene. Når de er på fest, og det er alkohol involvert, så blir den meteren veldig kort, og det er et hovedproblem uansett hvor du fester.

Rebusløp

Også i Bergen har fadderuken skapt utfordringer. Mandag rykket politiet ut på grunn av 150 studenter i tett kø. Hendelsen i Bergen oppsto i forbindelse med et rebusløp for studentene ved Høyskolen Kristiania, skriver Bergensavisen.

Bilder fra stedet viser et stort antall studenter som står tett i tett i en lang kø utenfor Eplehuset i Bergen sentrum.

– Så store ansamlinger er ikke ønskelig, og vi anmoder folk om å forholde seg til avstandsreglene. Tiltakene på innsiden av butikken var god, men på utsiden var det problematisk, sier innsatsleder Tom Johannessen i Vest politidistrikt.

Høgskolens fadderstyre forklarer at det ble tatt grep etter køsituasjonen.

– Det var litt mange faddergrupper som gikk til den posten samtidig, og det er veldig beklagelig. Vi har vakter på alle poster, men de hadde ikke forberedt seg helt på at det skulle bli så mange med en gang, sier Line Louise Røen, som er leder for regional markedsutvikling ved Campus Kristiania til avisen.

 / NTB

Redusert kapasitet på ferje

På sambandet Skjeltene – Lepsøya – Haramsøya blir det redusert kapasitet fra Skjeltene klokka 10.05.

Det melder Norled i en pressemelding.

På denne avgangen tar ferja kun 12 passasjerer.

Ragnhild Rong

Varebil hadde 200 kilo overlast

Statens vegvesen har trafikkontrollar med jamne mellomrom og melder måndag om resultatet av ein kontroll på Nordfjordeid.

Totalt vart 57 tungbilar kontrollerte, i tillegg vart det utført kontroll av to lette bilar.

Ein sjåfør hadde overlasta varebilen med 200 kilo, han måtte laste om til lovleg vekt før han fekk køyre vidare, opplyser Statens vegvesen.

Det vart gitt to køyreforbod/avskiltingar og delt ut tre skriftlege manglar. Ein sjåfør fekk mangellapp fordi frontruta på lastebilen var knust og ein sjåfør måtte fjerne gjenstandar i frontruta før han køyrde vidare.

Båtfører hadde ikke redningsvest – fikk gebyr av politiet

En båtfører fikk gebyr for manglende bruk av redningsvest da politiets båtpatrulje gjennomførte kontroller på Borgundfjorden og Storfjorden mandag.

I alt 17 båtførere ble kontrollert, opplyser Møre og Romsdal politidistrikt på Twitter.

Branntilløp ved bedrift

110-sentralen for Møre og Romsdal melder måndag kveld at det har vore eit branntilløp i eit sikringsskap ved ei bedrift på Harøya. Branntilløpet vart sløkt av ein tilsett på staden. Brannvesenet har vore på staden for kontroll, ein elektrikar er tilkalla, blir det opplyst måndag kveld.

Krev laksen tilbake i elv

Ein grunneigar i Dalsfjorden i Volda krev auka minstevassføring i Åmela for å få laksen tilbake i elva.

Kraftutbygging har gjort at laksestammen er utdøydd, ifølgje brevet grunneigar Dag Aamelfot har sendt til NVE, Norges Vassdrags- og energidirektorat.

Aamelfot viser til fornying av konsesjon og EU sitt vassdirektiv om reetablering av biologisk mangfald, og krev at elva blir reetablert som lakseførande elv.

Åmela var tidlegare beste lakseelva i Dalsfjorden, ifølgje Aamelfot. Han meiner bygging av laksetrapp og etablering av ny laksestamme bør vere kurant å finansiere for interesserte partar.

Han tek over etter Sandnes

Leiar: Trygve Skjerdal er ny leiar i Verdsarvrådet.  Foto: Aurland kommune

Trygve Skjerdal, ordførar i Aurland kommune, er valt til ny leiar i Verdsarvrådet for Vestnorsk fjordlandskap. Han tek over etter Arne Sandnes frå Valldal.

Eva Hove, ordførar i Fjord kommune, er valt til ny nestleiar. Dette skjedde på rådsmøtet.

Verdsarvrådet for Vestnorsk fjordlandskap har som si fremste oppgåve å arbeide for å vareta og fremja av verdsarvstatusen tildelt Geirangerfjord- og Nærøyfjordområdet i fellesskap.

– Verdsarvrådet si viktigaste oppgåve er å bidra til å ta vare på vårt verdfulle og vakre fjordlandskap. Både vår generasjon og komande generasjonar skal kunne oppleve desse unike verdiane, og samstundes få ei stadfesting på kor viktig kombinasjonen av busetnad, næring, naturbruk og tradisjonar har vore, og er, for å ta vare på dette landskapet. Som leiar i rådet skal eg arbeide aktivt for å vidareføre dette, seier Skjerdal i ei pressemelding.


Synspunkt:

«Ordføraren usamd med Verdsarvrådet»

Som avtroppande leiar i Verdsarvrådet, slår Arne Sandnes fast i ein kronikk i Sunnmørsposten at kravet om nullutslepp frå cruiseskip og ferjer i bl. a. Geirangerfjorden, må gjelde seinast frå 2026 i tråd med Stortinget sitt vedtak.Helge Søvik, pensjonert redaktør

Redusert kapasitet på ferje

Norled melder at det 11. august blir redusert kapasitet til 12 passasjerer i sambandet Skjeltene-Lepsøya-Haramsøya. Dette gjelder avgangen kl. 07.15 fra Skjeltene.

Årsaken er farlig last.

Maria Moe

Rykker ut til trafikkulykke

Mandag ettermiddag kolliderte en varebil og en lastebil i Tennfjord.

– Personene skal være ute og oppegående. Nødetatene er på veg til stedet, opplyste Møre og Romsdal politidistrikt på Twitter klokka 15.32.

Ulykken skal ha skjedd ved Engesetdalsvatnet.

Like etter klokka 16.00 ble vegen åpnet igjen.

Det er oppretta sak og etterforskning er iverksatt, får Sunnmørsposten opplyst hos operasjonssentralen.

Godøytunnelen var stengt

Godøytunnelen var midlertidig stengt i forbindelse av oppryddingsarbeid mandag ettermiddag. Det meldte Statens Vegvesen på Twitter.

Klokka 15.38 opplyste Statens Vegvesen at tunnelen hadde åpnet igjen.

Køyrde i 131 km/t

Ein 19-åring er dømd til 30 timar samfunnsstraff etter at han blei målt til 131 km/t i ei 80-sone på riksveg 15 i ytre Nordfjord ein laurdagskveld i juli.

Straffa må gjennomførast i løpet av 90 dagar, ifølgje dommen frå Sogn og Fjordane tingrett.

Den unge mannen er også frådømd førarkortet i åtte månader og må ta heile førarprøva på nytt, om han vil ha tilbake førarkortet.

Flytrafikken øker på Vigra – snart blir det også charterturer

Antall flypassasjerer ved Ålesund lufthavn, Vigra øker for hver måned sammenlignet med bunnivået i april.

– Passasjertallet var 50 prosent høyere i juli enn i juni, men sammenlignet med fjorårets normalmåneder, er imidlertid reduksjonen fortsatt stor, skriver lufthavnsjef Tor Hånde i en pressemelding.

I juli reiste 36.233 passasjerer til og fra Vigra. Det er en nedgang på 62,5 prosent sammenlignet med samme måned i 2019. Det er fortsatt utenlandstrafikken som har størst reduksjon med 84,7 prosent i juli.

I juli har Wizz Air operert rutene til Gdansk i Polen og til Kaunas i Litauen. Fra og med 3. august startet KLM opp igjen ruta Ålesund – Amsterdam. I sommer har det ikke vært charterfly til «Syden», men Apollo starter charterturer til Kreta fra Vigra lørdag 5. september, opplyser Avinor.

Minister kommer til Ålesund for å diskutere Nasjonal Transportplan

Samferdselsminister Knut Arild Hareide kommer til Ålesund 18.august.

– Alle fylkene og de fire største byene har spilt inn hvilke løsninger de ønsker i ny Nasjonal Transportplan. Nå drar jeg ut og møter fylkene og byene for å diskutere prioriteringene deres. Jeg besøker også næringslivet i regionene for å høre hvilke transportutfordringer de mener er viktigst, sier Hareide i en pressemelding.

Ny Nasjonal Transportplan for perioden 2022-2033 skal legges fram våren 2021.

Konsertarrangører frykter problemer langt inn i neste år

Norske konsertarrangører frykter at også 2021 blir et vanskelig år preget av koronarestriksjoner. De ber myndighetene opprettholde støtteordningene.

Flere arrangører VG har snakket med frykter at sommeren 2021 vil bli vanskelig på grunn av koronarestriksjoner og svekket økonomi etter årets mange avlysninger.

– Det som uansett er sikkert, er at 2021 blir et svært krevende år for bransjen. Da vil konsekvensene av den tapte festivalsommeren 2020 slå inn for fullt, noe som bare forsterkes av at også julekonsertene henger i en tynn tråd, i hvert fall med den inntjeningen aktørene er vant til og avhengige av, sier Tone Østerdal i Norske konsertarrangører til VG.

Koronamistanke om bord på kystvaktskip

– Det var kontakt mellom AMK og båten i natt. Her ble det avgjort at båten må gå til Tromsø, sier direktør ved Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) Anita Schumacher til Nordlys.

Vaktsjef Trond Johansen i Kystvakten opplyser til avisa at det vil bli sendt en pressemelding om dette om kort tid, men at han utover dette ikke har noen kommentar til saken.

Det er ikke kjent hvilket kystvaktskip det er snakk om, eller hvor mange om bord som mistenkes å være smittet.

 / NTB

Stor pågang på kommunens koronatelefon

Mandag formiddag opplever Ålesund kommune stor pågang på koronatelefonen. Mange som ringer må vente lenge i kø, og kan oppleve at linja blir brutt mens de venter.

Kommunen jobber med å finne en løsning, og håper å ha det på plass i løpet av dagen.

Kommuneoverlegen oppfordrer folk til å ikke gi opp, og å prøve igjen senere dersom de ikke kommer gjennom.

– Har man symptomer i øvre luftveier bør man holde seg hjemme til det er avklart hva det er. Gjelder det egen helse må man også gjerne ta kontakt med fastlegen for bistand, sier han.


Ålesund:

Stor pågang på koronatelefonen: – Kapasiteten er sprengt

Mandag formiddag hadde folk problemer med å komme gjennom til Ålesund kommunes koronatelefon. Det jobbes på spreng for å fikse problemene, forteller fungerende kommuneoverlege.

16 koronasmittede innlagt på norske sykehus

Det viser oppdaterte tall fra Helsedirektoratet.

Seks pasienter er innlagt i Helse nord, i Helse sør-øst er det fem koronapasienter, mens to er innlagt i Helse vest og tre i Helse Midt-Norge.

Ved midnatt var det registrert økning på 39 smittetilfeller det siste døgnet. Totalt er det registrert 9.638 tilfeller av koronasmitte i Norge, ifølge foreløpige tall fra Folkehelseinstituttet.

 / NTB

Brann i traktor

Ein traktor brann i området Langelandåsen, Nordfjordeid. Vest politidistrikt fekk melding klokka 11.48 og naudetatane dro til staden.

Det skriv Vest politidistrikt i ei Twittermelding klokka 12.03 måndag.

Brannvesenet jobba med å sløkke brannen og det var ikkje fare for spreiing til bygningar eller terreng.

Brannen er no sløkt.

Ragnhild Rong

Ingen nye positive tester ved Årim

For tre dager siden testet en ansatt hos Årim positivt for koronaviruset. Den ansatte renovatøren skal ha jobbet i Ørskog og Skodje forrige uke.

– Det er kartlagt hvem renovatøren har vært i kontakt med og personer som potensielt kan være smittet. Kommunelegen har kommet med bestilling på hvem som skal testes rund den smittede, skrev selskapet i pressemeldinga fredag.Mandag kan Årim melde at alle de som er testet, har testet negativt.

– Vi har i helga testet personer rundt den smittede i samråd med kommunelegen. Alle disse har testet negativt og er i karantene. Alle som har testet negativt vil i tillegg ta en ny test onsdag 12. august, skriver selskapet mandag.

Tunnel var stengd

Ein bil står fast i Eiksundtunnelen. Tunnelen er difor stengd.

Det skreiv Vegtrafikksentralen i ei Twittermelding like før klokka 10.00.

– Bilbergar er på veg, sto det i meldinga.

Klokka 10.40 er bilen fjerna og tunnelen er opna igjen.

Ragnhild Rong

Ny hurtigrutepassasjer bekreftet smittet

Alle de smittede personene i Trondheim har et mildt sykdomsforløp, opplyser kommunen i en pressemelding.

To av de smittede er i 20-årene, tre er i 30-årene, videre er det én i 40-årene, én i 50-årene og en person under ti år som er bekreftet smittet.

Personen i 50-årene er smittet på Hurtigruten, mens to av tilfellene har ukjent smittested. Resten er nærkontakter til andre kjente smittede.

I løpet av de tre siste dagene er 770 personer blitt koronatestet i kommunen, og koronatelefonen har mottatt 957 henvendelser i samme periode.

– Det er nå et stort press på koronatelefonen og på legevakten, skriver kommunen i pressemeldingen.

 / NTB

Nytt besetningsmedlem på Roald Amundsen innlagt på sykehus

Totalt er det mandag seks koronapasienter på sykehuset. Alle de seks er fra mannskapet på ekspedisjonsskipet, opplyser UNN på Twitter.

Ingen av pasientene trenger intensivbehandling, ifølge UNN.

Tromsø kommune overtok torsdag det medisinske ansvaret for mannskapet om bord i skipet, og alle ble testet på nytt. Totalt har 41 ansatte og 21 passasjerer testet positivt på koronaviruset etter seilasene med skipet Roald Amundsen mellom 17. og 31. juli.

Politiet etterforsker om Hurtigruten har brutt lovverket. Også Sjøfartsdirektoratet og Fylkeslegen i Troms og Finnmark gransker utbruddet.

 / NTB

Matvareprisene trakk konsumprisindeksen opp

Indeksen har gått opp 1,3 prosent siden juli 2019, viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

De fleste varegruppene hadde en oppgang i juli. Unntaket er klær og skotøy som gikk ned 2,8 prosent.

Også i juli er konsumprisindeksen påvirket av myndighetenes koronarestriksjoner. Tjenester der tilnærmet all konsum har falt bort utgjør om lag 2,5 prosent av total KPI.

Kjerneinflasjonen (KPI-JAE) steg med 3,5 prosent fra juli 2019 til samme måned i år. Fra juni til juli var det en nedgang på 0,9 prosent.

 / NTB

Eldar Sætre går av som konsernsjef i Equinor

Eldar Sætre gir seg som konsernsjef i Equinor etter seks år i stillingen.  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Det opplyser selskapet i en pressemelding mandag.

Opedal har jobbet i selskapet siden 1997. Han kommer fra stillingen som konserndirektør for teknologi, prosjekter og boring. Han har tidligere blant annet vært direktør og landsjef i Brasil.

– Anders Opedal har dyp kunnskap om, og bred erfaring fra energisektoren. Han har gått gradene i Equinor, han har vist sterkt lederskap og han har levert resultater som har overgått forventningene som er stilt til ham, sier styreleder Jon Erik Reinhardsen i Equinor.


Sunnmøring tjente mest av statens toppsjefer

Eldar Sætre tjente i fjor mest av toppsjefene i selskapene hvor staten er stor eier.


Opedal vil bli presentert på en pressekonferanse på Equinors kontor på Fornebu klokken 12 mandag. Styreleder Reinhardsen og Eldar Sætre vil være til stede på pressekonferansen.

Energiomstilling

– Styrets mandat til Anders er å akselerere Equinors utvikling som et bredt energiselskap, og å øke verdiskapingen for våre aksjonærer gjennom energiomstilling, sier Reinhardsen.

Opedal er den første ingeniøren som blir konsernsjef i selskapet. Han har mastergrad som ingeniør fra NTNU og mastergrad i bedriftsledelse fra Heriot-Watt universitetet i Edinburgh.

Nå vil han bruke tiden fram til 2. november til å forberede seg på stillingen som konsernsjef.

– Jeg vil bruke muligheten til å lytte, både til organisasjonen og eksterne interessenter, for å høre deres verdifulle perspektiver før jeg setter retning for en ny tid, sier Opedal.

Olje- og energiminister Tina Bru (H) har store forventninger til den nye konsernsjefen.

– Han får en svært viktig og utfordrende jobb med å utvikle selskapet videre til et bredt energiselskap som bidrar til å nå målene for Parisavtalen. Det vil være nødvendig for å nå målet om høy verdiskapning over tid, sier Bru i en uttalelse til NTB.40 år i selskapet

64-åringen Sætre gir seg i Equinor 1. mars etter å ha jobbet i selskapet i over 40 år.

– Jeg har tilbrakt hele mitt yrkesaktive liv i Equinor. Jeg er glad i dette selskapet og det har virkelig vært et privilegium å få jobbe med alle de fantastiske folkene i Equinor gjennom fire tiår. Jeg er veldig stolt av det vi har oppnådd sammen, sier Sætre i pressemeldingen.

Det var Sætre som var konsernsjef da selskapet endret navn fra Statoil til Equinor i 2018.

– Navneskiftet til Equinor reflekterer selskapets utvikling som et bredt energiselskap og vil for alltid stå som en viktig milepæl fra Eldars tid som konsernsjef, sier styreleder Jon Erik Reinhardsen.

Røde Kors måtte hjelpe folk som hadde gått seg fast i Geiranger

Politiet sette i gang ein redningsaksjon i Geiranger søndag kveld. To personar hadde gått seg fast i bratt terreng ved Gomsdalen opplyste Politiet i Møre og Romsdal på Twitter.

Tre mann frå Geiranger Røde Kors tok seg opp fjellsida og var oppe ved dei to personane litt over klokka 23.00.

Røde Kors ville deretter gå i lag med dei to ned til fjorden, der dei har kajakkar liggande, blei det opplyst seint søndag kveld.