Tunnel var stengd

Ein bil står fast i Eiksundtunnelen. Tunnelen er difor stengd.

Det skreiv Vegtrafikksentralen i ei Twittermelding like før klokka 10.00.

– Bilbergar er på veg, sto det i meldinga.

Klokka 10.40 er bilen fjerna og tunnelen er opna igjen.

Ragnhild Rong

Enighet i lønnsforhandlingene for anleggsarbeidere


Norsk Arbeidsmandsforbund og Byggenæringens Landsforening (BNL) ble natt til torsdag enige i lønnsforhandlingene for private anlegg.

Forhandlingsleder Anita Johansen fra Norsk Arbeidsmandsforbund sier hun er tilfreds med resultatet, og hun er fornøyd med at partene kom til enighet uten mekling.

Opphever opphaldsforbodet

Politimeister Ingar Bøen har vedteke at opphalsforbodet på Haramsøyfjellet ikkje blir forlenga når det gjeng ut ved midnatt.

Avgjersla har bakgrunn i at der ikkje er registrert nokre brot i det heile den månaden forbodet har vart, opplyser Bøen i ei pressemelding.

– For oss er det viktig at vi ikkje set i verk tiltak som er meir inngripande enn høgst nødvendig.

Politiet å understrekar at ein i tida framover ikkje vil akseptere at anleggsarbeidet vert hindra.

Skulle det igjen bli aksjonar som hindrar lovleg arbeid og fri ferdsel, vil politiet med ein gong gripe inn med sanksjonar. Det kan dreie seg om bøtelegging, men også kortare opphaldsforbod retta med enkeltpersonar som er særleg aktive, står det i pressemeldinga.

Ungdommer lagde falsk politikonto

Politiets nettpatrulje gikk onsdag ut og advarte andre, og spesielt ungdommer. De opplevde forrige uke at noen lagde flere falske politikontoer på Instagram. Kontoene ble brukt til å dele en mye omtalt selvmordsvideo.

– I tillegg kom det trusler mot politiet og andre, skriver nettpatruljen på Facebook.

Ungdommene som sto bak ble fort identifisert, og er nå anmeldt for forholdet som skal ha hendt forrige uke. De har også fått begrensninger i sin bruk av appen Instagram, etter at politiet kontaktet selskapet.

– Dette kan skje med flere kontoer. Husk å være kildekritisk, oppfordrer politiet, mens de minner om at det er ulovlig å utgi seg for å være politi, også på nett.


Helsesista advarer mot selvmordsvideo på Tiktok

Tale Maria Krohn Engvik, bedre kjent som Helsesista, varsler om en selvmordsvideo som trender på Tiktok.Voldsvideo delt i sosiale medier etter konflikt mellom russ fra Molde og Ålesund

Russ i Molde og Ålesund beskylder hverandre for voldsbruk. En video som viser slåsskamp mellom russegrupperingene er delt på nett.Avverget planlagt slåsskamp:

Politiet avverget planlagt slåsskamp blant ungdommer på Moa i går

Torsdag hadde ungdommer planlagt å møtes ved Moa for å slåss. Planlegging av slåsskamper i sosiale medier er en økende trend blant ungdommer.

Opp og ned igjen på Oslo Børs

Oslo Børs hadde en jevn oppgang fram til lunsjtider onsdag, men derfra gikk det noe nedover igjen. Hovedindeksen endte på 846,80 poeng, opp 0,2 prosent.

Som ofte den siste tiden var hydrogenselskapet Nel mest omsatt, og aksjen falt 2,6 prosent. Den siste måneden har den falt over 15 prosent, men ser vi utviklingen fra årsskiftet, er verdien nesten doblet.

Blant de andre store selskapene var utviklingen blandet. Equinor og DNB falt henholdsvis 0,8 og 0,3 prosent, mens Mowi (+0,9), Yara International (+0,1) og Tomra (+3,5) bidro til oppgangen i hovedindeksen.

Den største vinneren blant selskapene med en viss omsetning var Aker Solutions, som steg 5,8 prosent. Også Adevinta (+4,9) og Europris (+4,4) var blant dem som hadde en god børsdag.

Shippingsektoren hadde en samlet oppgang på 0,3 prosent onsdag, mens energi og sjømat falt henholdsvis 0,9 og 1,5 prosent.

Også ellers i Europa var stemningen positiv. I London steg FTSE 100-indeksen 1,5 prosent, mens CAC 40 i Paris og DAX 30 i Frankfurt hadde en oppgang på henholdsvis 1 og 0,8 prosent.

Prisen på nordsjøolje steg en del rundt børsens stengetid onsdag. Ved 17-tiden ble den omsatt for 42,30 dollar fatet, opp 1,3 prosent fra nattens nivå.

NTB

Frp klatrer på ny meningsmåling

Frp gjør et kraftig byks på Vårt Lands meningsmåling og får en oppslutning på 13,3 prosent. Det er partiets beste resultat i hele koronaperioden.

På Norstats septembergallup som er gjort for , er Frp månedens klare vinner med en fremgang på 3,6 prosentpoeng fra forrige måling. Vårt Land

Arbeiderpartiet går tilbake 1,4 prosentpoeng til 22,6 prosent. Høyre får en oppslutning på 25,3 prosent, en nedgang på 1,5 prosentpoeng.

KrF får økt oppslutningen med 0,4 prosentpoeng og er med 4,1 prosent over sperregrensen. MDG faller 0,7 prosentpoeng og ligger på 4,2 prosent. Venstre står på stedet hvil med en oppslutning på 3,2 prosent, mens Rødt går tilbake med 0,8 prosentpoeng og får en oppslutning på 3,4 prosent.

Senterpartiet har en økning på 0,3 prosentpoeng og ender på 14,3 prosents oppslutning. SV får en oppslutning på 7,8 prosent, ned 0,1 prosentpoeng.

Andre partier får 1,8 prosents oppslutning, en oppgang på 0,1 prosentpoeng fra augustmålingen.

Målingen ble gjennomført fra 14. til 20. september med 948 respondenter. Feilmarginen er mellom 1,0 og 3,3 prosentpoeng.

NTB

Forsinkelse på ferjesamband

Norled melder at det er en forsinkelse på sambandet Larsnes – Åram – Voksa – Kvamsøya på omtrent 20 minutter. De mener å kunne innhente forsinkelsen i løpet av kvelden.

Guldvog klokkeklar om høstferien: – Reis på fjellet eller hytta med god samvittighet

Helseminister Bent Høie under onsdagens pressekonferanse om koronasituasjonen. Foto: Jil Yngland / NTB 

Neste uke er det høstferie i Agder, Viken og Oslo, og uka etter er det resten av landet sin tur.

– For de av dere som har tenkt å dra på tur i Norge, er det helt i orden – reis på fjellet eller hytta med god samvittighet, sa helsedirektøren på regjeringens koronapressekonferanse onsdag ettermiddag.

– For dere som er hjemme mens skolen er stengt, er det fortsatt rom for å finne hyggelige ting der ikke mange mennesker samles på samme sted, sa han videre.

Guldvog trakk fram at kommunene nå har bedre systemer for testing og smittesporing, og at antallet koronapasienter i sykehusene fortsatt er lavt.

– Hytteforbudet i påsken, som vi alle husker, var ikke begrunnet i smittevernhensyn, men av hensyn til helseberedskapen i små hyttekommuner, minnet han om.

(NTB) NTB-Oda Ertesvåg

FHI-beregninger: Koronapandemien er trolig økende nasjonalt

Avdelingsdirektør Line Vold ved Folkehelseinstituttet understreker at estimatene er usikre. Foto: Heiko Junge / NTB. 

Folkehelsedirektør Bjørn Guldvog, justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H), helseminister Bent Høie (H) og avdelingsdirektør i Folkehelseinstituttet Line Vold under onsdagens pressekonferanse om koronasituasjonen. Foto: Jil Yngland / NTB 

Folkehelseinstituttet (FHI) skriver i sin siste ukesrapport at R-tallet nå beregnes til å være på 1,26.

– Reproduksjonstallet viser at epidemien nasjonalt sannsynligvis er økende, heter det i rapporten.

Det understrekes at beregningene er usikre, og at smittesituasjonen regnes for å være «relativt stabil».

– Smittespredningen er fortsatt på et relativt lavt nivå nasjonalt, selv om det har økt de siste ukene, skriver FHI.

– Et sidespor

Helsedirektør Bjørn Guldvog sier at det er «et sidespor» å legge for mye vekt på R-tallet.

– Bakgrunnen er at når vi har veldig lav smitte, så skal det så få utbrudd til før R-tallet eksploderer, sier han til NTB.

Men legger til:

– Vi merker oss naturligvis når det går over 1. For vi liker det ikke at det holder seg der over tid, sier han.

Helt siden april har beregningene av R-tallet her til lands vært på under 1, men i begynnelsen av juli opplyste FHI at det trolig lå tett opp mot 1.

I en risikovurdering instituttet la fram i mai, kom det fram at R-tallet trolig allerede var under 1 da de mest omfattende koronatiltakene ble iverksatt 12. mars. Det ble beregnet at det høyeste nivået hadde vært på 3,1.

(NTB) NTB-Marius Helge Larsen og Johan Falnes

Aure: Mann kom i klem mellom båt og flåte

Det har vært ei arbeidsulykke i Aure kommune onsdag, opplyser politiet.

– En mann skal ha kommet i klem mellom en båt og en flåte og falt i sjøen. Vedkommende er kommet opp av vannet og tatt hånd om av personell på stedet, het det på Twitter litt før klokka 13. Nødetatene blei da meldt til å være undervegs til stedet.

Ved 14-tida melder NRK Møre og Romsdal at mannen er frakta til Ålesund sjukehus med luftambulanse. Skadeomfanget skal så langt være ukjent, men mannen skal ha klaga på smerter.

Aure: Frakta til St. Olavs etter traktorvelt

En person er frakta til St. Olavs hospital i Trondheim med luftambulanse etter en traktorvelt i Tustna i Aure kommune onsdag.

Ifølge politiet har ulykka trolig skjedd under bruk av traktor på fritida, der traktoren har trilla over personen. Personen blir meldt å være bevisst.

– Politiet er på stedet, og krimteknikere er kalt ut for å bistå med åstedsundersøkelse. Ulykkesgruppe er orientert, heter det i ei Twitter-melding.

Politiet meldte første gang om hendelsen klokka 11.43 onsdag.

Anmeldes etter mistanke om promillekjøring

Politiet har stanset en fører som mistenkes for promillekjøring. Utåndingsprøve med tanke på alkohol blir tatt på stedet, melder Politiet på Twitter. De anmelder føreren. Vedkommende ble stanset på Fredsberg i Ålesund.

141.000 personer var arbeidsledige i august


Nye tall fra Statistisk sentralbyrå viser at 141.000 personer var arbeidsledige i august. Det er 52.000 flere enn før koronakrisen.

Ifølge sesongjusterte tall var det færre arbeidsledige i august enn i juli.

147 nye bekreftede koronatilfeller siste døgn

Ved midnatt natt til onsdag var det registrert 13.152 koronasmittede her i landet, viser foreløpige tall. Det er en økning på 147 tilfeller siste døgn.

Den siste uken har økningen vært på 759 tilfeller, viser tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

Dømt til fengsel etter narkobeslag og ruskøyring

Ein mann i 30-åra er i Sunnmøre tingrett dømt til fengsel i seks månader for oppbevaring av amfetamin og for køyring i ruspåverka tilstand. Det melder . NRK Møre og Romsdal

Då politiet ransaka leilegheita til mannen, fann dei 88 gram amfetamin. 90 dagar av straffa blir utsett med ei prøvetid på to år. Mannen blir også dømt til å betale ei bot på 80.000 kroner.

Han må greie seg utan førarkort i eitt år.

No er det berre to bruelement att

Tysdag kom bruelement nummer fem på plass.  Foto: Nordøyvegen

Dei tre siste bruelementa til Lepsøybrua er komne, og det eine er også montert.

– Vi tek dei to siste så snart vêret er ok, seier prosjektleiar Marianne Nærø tysdag ettermiddag.

Den 800 meter lange brua mellom Skjelten og Lepsøya er bygd opp av sju stålelement. Seglingshøgda er 40 meter.


Videoreportasje frå Nordøyvegen:

Bruker den største flytekrana i landet for å bygge Lepsøybrua

Sjå korleis bygginga av den 800 meter lange Lepsøybrua foregår.Bygger 800 meter lang bru – løfter fleire hundre tonn tunge element

Sjå videoreportasje frå Nordøyvegen. Laget av Kristoffer Antonsen.Ein stor dag for Nordøyvegen:

Her blir første del av Lepsøybrua hekta på

Måndag ettermiddag kom det første stålelementet på plass på Lepsøybrua. – Ein milepæl, seier Nordøyvegen si leiing.

Godkjenner fusjon mellom Gresvig og Sport1

Konkurransetilsynet godkjenner fusjonen mellom Gresvig og Sport1. Eller for å være presis: De tillater foretakssammenslutningen mellom Gjelsten Holding AS og deler av konkursboet etter Gresvig.

Sportskjeden Gresvig begjærte oppbud i februar. Store deler av boet ble kjøpt av Olav Nils Sunde og Sport1-eier Bjørn Rune Gjelsten.

Flere andre sportskjeder har ment at sammenslåing vil svekke priskonkurransen.

– Konkurransetilsynet har etter en helhetsvurdering kommet til at en sammenslåing av Gresvig og Sport1 ikke i betydelig grad vil hindre effektiv konkurranse i sportsmarkedet, sier avdelingsdirektør Magnus Gabrielsen i Konkurransetilsynet i ei pressemelding.

Mer juks avdekket i høyere utdanning

På et halvt år er antallet som er tatt i juks på norske høyskoler og universiteter, økt med nesten 50 prosent.

Tall har hentet inn fra Direktoratet for IKT og fellestjenester i høyere utdanning (Unit) viser hvor mange som per 12. september er utestengt fra høyere utdanning i Norge. Universitetsavisa

– Unngå unødige reiser til og frå Oslo

Det seier kommuneoverlegen i Ålesund.

Måndag innførte Oslo strengare reglar for smittevern, etter at alle bydelar no er «raude».


90 barn i karantene etter koronasmitte i barnehage i Oslo

90 barn og 24 ansatte er satt i karantene etter at et barn i Mellombølgen barnehage på Lambertseter i Oslo har testet positivt på korona.


Møre og Romsdal er framleis fylket med færrast registrert smitta av koronaviruset, 0,76 per 1.000 innbyggarar. I andre enden av skalaen er Oslo, med rundt 6 smitta per 1.000.

Ålesund har rundt 0,7 smitta per 1.000 innbyggarar. Kommuneoverlege Olav Mestad i Ålesund fortel om folk som kjem heim frå hovudstaden og andre stader og må i karantene.

– Fleire som har hatt nærkontakt med smitta i Oslo og andre stader kjem i karantene og vert testa, opplyser Mestad.

På spørsmål frå Sunnmørsposten om han ønskjer å innføre tiltak for å hindre «import» av koronasmitte til Ålesund og Møre og Romsdal, svarer han dette:

– Vi vil jo minne folk om å unngå unødige reiser begge vegar og fylgje smittevernreglane. Innanlands karantene er ikkje aktuelt om ikkje sentrale myndigheiter finn det nødvendig, seier Mestad.

(NTB) NTB

108 nye bekreftede koronatilfeller siste døgn – flere enn 13.000 smittet

Ved midnatt natt til tirsdag var det registrert 13.005 koronasmittede her i landet, viser foreløpige tall. Det er en økning på 108 tilfeller siste døgn.

Den siste uken har økningen vært på 729 tilfeller, viser tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

Lettere å dømme noen til tvungent psykisk helsevern

Justis- og beredskapsminister Monica Mæland sier en lavere terskel for å dømmes til tvunget psykisk helsevern vil fange opp dem som ikke skal være i fengsel, men heller ikke gå fri. Foto: Fredrik Hagen / NTB 

– Vi må verne lokalsamfunnet mot farlige personer som ikke skal sitte i fengsel, sier justis og beredskapsminister Monica Mæland (H) i en pressemelding.

– Vi må fange opp de som faller mellom to stoler, da sørger vi for at personer som utgjør en fare for seg selv ikke får gå fri, fortsetter hun.

Lovendringen gjelder for gjennomføring eller forsøk på mindre alvorlige lovbrudd, som mindre alvorlige voldsforbrytelser. Den kommer etter at Stortinget i juni i fjor endret reglene om utilregnelighet.

(©NTB)

(NTB) NTB

Pasient testa positivt - ni tilsette i Helse Førde sette i karantene

Ein pasient som var innom Førde sentralsjukehus søndag, testa måndag positivt på korona. Dermed er ni tilsette i Helse Førde er sette i karantene. Det skriv helseføretaket i ei pressemelding måndag klokka 19.45.

Pasienten blei akutt dårleg på gjennomreise i Sogn og Fjordane. Vedkommande blei frakta med ambulanse til Førde sentralsjukehus. Her blei det raskt avgjort å sende pasienten til Haukeland universitetssjukehus. Her blei pasienten testa for korona, og viste seg å vere positiv.

– Vedkommande blei kartlagt for covid-19 på sjukehuset i Førde, men sidan det ikkje var symptom eller mistanke om smitte blei det ikkje teke test, seier fagdirektør i Helse Førde, Evy-Helen Helleseth i pressemeldinga.

I alt er altså ni tilsette i Helse Førde sette i karantene. Dette er ambulansepersonell som køyrde personen til og frå Førde, og helsepersonell som var i kontakt med pasienten i mottaket ved sentralsjukehuset.

Arbeidet med smittesporing held fram utover kvelden måndag, heiter det i pressemeldinga. Pasientens heimkommune er varsla.

Tekniske problem i Solavågen-Festøya

A-ruta i ferjesambandet Solavågen-Festøya er ute av drift på grunn av tekniske problem, opplyser Norled i ei trafikkmelding klokka 13.42 måndag.

Frå 14.30 melder Norled at sambandet er i normal drift igjen.

Ferjesamband i rute igjen

På grunn av tekniske problem var ferjesambandet rute 14 mellom Stranda og Liabygda midlertidig innstilt. Ruta er ved 14-tiden mandag i gang igjen, melder Fjord1.

Prislappen på koronatiltakene så langt: 125 milliarder kroner

Regjeringen har så langt i år brukt 125 milliarder kroner på koronatiltak, viser nye beregninger. Summen inkluderer 6,1 nye milliarder som settes av for høsten.

– Mange næringer og sektorer er fortsatt hardt rammet. De nye tiltakene skal bidra til at vi har et livskraftig og variert næringsliv, kulturliv og transporttilbud også etter korona, sier næringsminister Iselin Nybø (V).

De nye tiltakene er beregnet å koste 6,1 milliarder kroner i 2020.

De siste beregningene for hvor mye koronatiltakene har kostet så langt er nedjustert både når det gjelder utbetalinger via folketrygden og for enkelte av ordningene som er innført tidligere i år.

Den totale prislappen, inkludert de nye seks milliardene, er beregnet til 125 milliarder kroner.

– Krisen er ikke over, men vi er inne i en annen fase enn vi var i vår. Det krever at vi skifter modus i krisehåndteringen. Vi må legge bedre til rette for aktivitet og omstilling og i større grad se fremover mot de mer langsiktige utfordringene vi går i møte, sier finansminister Jan Tore Sanner (H).

NTB

Ny støtteordning for arrangører og messer

Regjeringen foreslår å etablere en støtteordning for store, publikumsåpne arrangementer utenom kultur- og idrettssektoren, som messer og matfestivaler.

Arrangementsmarkedet kan også søke på midler gjennom kompensasjonsordningen for reiselivet på 1 milliard kroner og omstillingspengene på 250 millioner kroner via Innovasjon Norge.

Næringsminister Iselin Nybø (V) la fram tiltakene sammen med distriktsminister Linda Hofstad Helleland (H) mandag.

– Med den nye støtteordningen for arrangører vil regjeringen gi aktørene mulighet til å planlegge store arrangementer også på sikt, til tross for økonomiske utfordringer, sier Nybø.

Smitteverntiltak har blant annet fått store økonomiske konsekvenser for matfestivaler, ifølge landbruks- og matminister Olaug Bollestad (KrF).

– Nå støtter vi matfestivalene for å sikre at disse arrangementene kan videreføres så snart smittesituasjonen tilsier det, sier hun.

Ordningen for arrangører og messer inngår i regjeringens budsjettforslag om økonomiske tiltak i møte med virusutbruddet, som blir lagt fram mandag.

NTB

Regjeringen oppretter kompensasjonsordning for reiselivet på inntil en milliard kroner

Regjeringen innfører en kompensasjonsordning på inntil en milliard kroner for reiselivsbedrifter. I tillegg vil de gi 250 millioner kroner til omstilling.

– Den foreslåtte ordningen vil gjelde fra september til og med desember 2020 og innebærer at staten dekker en andel av reiselivsbedriftenes faste, uunngåelige utgifter. Ordningen vil gjelde for overnattingsbransjen, serveringsbransjen, formidlingsbransjen og deler av bransjene for passasjertransport og opplevelser, skriver regjeringen i en pressemelding.

Kompensasjonsordningen som nå foreslås, vil bygge på regelverket for den generelle kompensasjonsordningen for næringslivet, som ble avviklet 1. september.

Regjeringen foreslår også å gi ytterligere 250 millioner kroner til omstilling, som fordeles via Innovasjon Norge. For å kvalifisere til støtte må bedriftene vise til mer enn 30 prosent omsetningsfall de to siste månedene sammenlignet med året før.

De vil også ha en egen tilskuddsordning på 200 millioner kroner der kommunene som har måttet sette i verk ekstra lokale smitteverntiltak på grunn av større smitteutbrudd, kan kompensere bedrifter som har blitt spesielt rammet.

NTB

Frank Bakke-Jensen (H) blir ny fiskeridirektør

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) blir ny fiskeridirektør.  Foto: Ole Berg-Rusten

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) blir ny fiskeridirektør, men ikke før han er ferdig på Stortinget.

Den erfarne Høyre-politikeren er ansatt som ny direktør for Fiskeridirektoratet, bekrefter Nærings- og fiskeridepartementet mandag formiddag. Det var som først omtalte ansettelsen i åremålsstillingen, som har en varighet på seks år. iTromsø

– Med Frank Bakke-Jensen får vi en fiskeridirektør med stort engasjement for sektoren og erfaring fra både lovgivende og utøvende myndighet, sier næringsminister Iselin Nybø (V).

Bakke-Jensen fortsetter som forsvarsminister og vil ikke tiltre som fiskeridirektør så lenge han er innvalgt på Stortinget. Direktør Per Sandberg for Statistikkavdelingen i Fiskeridirektoratet blir konstituert som fiskeridirektør inntil en vikar er ansatt.

– Jeg har store, viktige saker å gjennomføre som forsvarsminister, og nå er min kapasitet fullt og helt konsentrert om forsvarspolitikk. Samtidig er jeg fra Båtsfjord, og sjømatnæringa er en del av mitt DNA. Jeg har et brennende engasjement for kysten, sjømatnæringen og lokalt næringsliv, sier Bakke-Jensen.

Han har før han ble statsråd vært Høyres fiskeripolitiske talsperson på Stortinget. I vår varslet han at han ikke ønsket gjenvalg til Stortinget.

Nåværende fiskeridirektør Liv Holmefjord har sittet i jobben siden 2008, gjennom to åremålsperioder på seks år.

NTB

Salatfabrikk stopper produksjon etter at ansatte ble koronasmittet

En salatfabrikk på Lierstranda i Viken må midlertidig stenge dørene etter at tre ansatte har fått påvist koronasmitte.

Avdelingen i Bama er den største produksjonsenheten til selskapet. De lager kuttede salater og grønnsakblandinger.

Det første smittetilfellet ble meldt fredag kveld, og søndag ble ytterligere to bekreftet. Da besluttet selskapet å stenge ned produksjonen inntil situasjonen er avklart, ifølge . Drammens Tidende

Fabrikken skal i mellomtiden vaskes og desinfiseres. Det skal ikke være fare for smitte på produktene som er laget ved fabrikken.

– Ifølge helsemyndighetene og Mattilsynet er det ingenting som tyder på at korona smitter via mat. Tiltakene våre handler om smittevern, ikke mattrygghet, sier kommunikasjonsdirektør Pia Gulbrandsen i Bama til avisen.

(©NTB)

Over 4.500 nye bussjåfører går ut i streik

Lørdag blir ytterligere over 4.500 bussjåfører tatt ut i streik – i tillegg til de 3.800 sjåførene som allerede har lagt ned arbeidet.

Fra arbeidstidens start lørdag morgen blir bussjåførene i Vestland, Trøndelag, Rogaland og Finnmark tatt ut i streik. Også bussjåfører i store deler av Nordland og hele Kristiansand slutter seg til de streikende på lørdag. NTB

Hurtigbåt måtte kansellere avgang fra Ålesund

Det ble ingen tur med hurtigbåt mellom Ålesund og Stad mandag.

– Dagens rute er kansellert grunnet dårlig vær og store bølger, opplyste selskapet Cruise Service på sine nettsider.

Hurtigbåten skulle hatt avgang fra Ålesund 11.30.