«Det sier litt om hvor stor makt rusen har over deg, når du som mor ikke klarer å slutte»

Minst 180.000 barn har minst én forelder som misbruker alkohol eller narkotika. Hege Brekke var fullstendig knust da hun ga fra seg barna sine i desember for fem år siden.

Høye tall: Minst 180.000 barn har én forelder som misbruker alkohol eller som sliter med narkotikamisbruk. Hos Ålesund behandlingssenter lærer rusmisbrukere hvordan de skal snakke med barna sine om problemene de har. Pårørendekoodinator Karine Nossen Aarsund har hatt mange samtaler med barn på dette rommet. foto: Kristian Stenerud 

– Vi kan ikke si at nå blir alt bra og at mamma eller pappa ikke kommer til å ruse seg igjen

Karine Nossen Aarsund
pluss

– Jula er barnas høytid. Vi skal kose oss. I det ligger store forventninger. Det er bare å se på alle kampanjene vi blir bombardert med, og hvordan utviklingen har vært når det gjelder materielle goder barn «skal» ha. Men mange barn undrer seg; Blir det julefeiring i år? Blir det mat på bordet og pakker under treet? Denne usikkerheten er alvorlig i forhold til barns utvikling, sier pårørendekoordinator Karine Nossen Aarsund.