Rasfare

Mykje ulydar i snøen

– Mange av studentane lurte veldig på lydane frå under snøen. Drønn når du går på ski tyder på rasfare!

Glideblokk: Her ventar studentane ved friluftslivslinja ved Høgskulen i Volda i spenning. Ei kubikkmeterstor glideblokk er gjort klar for testing, under kyndig leiing av Ola Einang i raud anorakk. Det slapp å vente lenge: – Blokka glei ut svært raskt – noko som varslar særleg ustabile lag av snømassar i terrenget no, vurderer Einang. 

– Stadig fleire går på det som før vart rekna som uvanlege fjell for skitur

Ola Einang
pluss

Dette stadfestar høgskulelektor Ola Einang ved høgskulen i Volda. Saman med kollega Stig Løland hadde han med 25 friluftslivsstudentar til den årvisse veka med innføring i høgfjellssnøen sine mange løyndomar. Studentgruppa har tilhald på Standalhytta, midt i eit tureldorado for skientusiastar. Første kursdagen var ikkje gammal før studentane fekk første varsel: