U.KA-revyen «En saga blott»:

Revy med barte-bry

Nå lever de i NTNU-et, studentene i Ålesund. Revyen lover godt. Og er nesten utsolgt.
pluss

Er det i det hele tatt håp for det arrangerte tvangsekteskapet med universitetet i bartebyen? Gjenstår å se. Det er i det minste håp for U.KA-revyen «En saga blott».

Kun få ledige plasser til lørdagens forestilling. Marginalt flere billetter søndag. Men etter å ha sett deler av generalprøven vil vi rå etternølere å snøre joggesko-lissene snarest. For dette blir artig. Disse to forestillingene er eneste sjansene vi får i år.

Hva skjer i helga? Sjekk kulturkalenderen.

Fusjonsprosessen er et gjennomgangstema. Men de tilreisende ungdommene har for lengst skjønt hvilken landsdel de har landa i. I tilegg til passe hysteriske hyperlokale karikaturer av folk i høskolemiljøet – unnskyld universitetet – tar de derfor det sunnmørske på strak arm. Regn med å treffe noen erketypiske fiskere litt ut i showet, for eksempel.

Barter, karskkopper, Rosenborg, trønderstyr og hendelse: Alt kommer trillende rett etter den Star Wars-inspirerte rulleteksten med smått dystopiske fremtidsutsikter. Studentene sjøl sier fusjonen har gitt mye friksjon. Tydeligvis inspirasjon også.

Ålesund-studenter klare med «Jomfrudommen»:

Debuterer med studentrevy

Også når elevene ved Høgskolen i Ålesund setter opp revy. Likevel lover de et show utenom det vanlige.


I revysjef Rebekka Hovdes vaskeseddel trekker hun dessuten fram den brenn-aktuelle problemstillinga «hva skal vi gjøre etter olja». Et mulig/umulig svar: Mannlig stripping. Det kan gi cash i kassa. Kanskje. Eller neppe…

Revyen spilles i Parken kulturhus, så alt ligger proft til rette. Og U.KA-revyen har alliert seg med et flott, stort orkester med til dels profesjonelle innslag. Det låter i alle fall sånn.

Gjør som mer enn 25.000 andre - følg smp.no på Facebook

Ålesunds ekstase rundt IKEA får heldigvis ikke ligge i fred for revyskaperne. Morgan og Ola-Conny surrer innom fra Ullared og i det hele tatt: Det er bare å glede seg, for ungdommene både spiller og synger supert.

- Husk at vi ikke har holdt på med dette lenger enn tre uker, unnskylder regissør Reidar Aandal seg.

Ingen grunn til dét.