Banksjef Finn Haugan

Håper clusteret på Sunnmøre overlever

Konsernsjef i Sparebank 1 SMN, Finn Haugan, har et håp om at alle parter kan samarbeide om å løfte offshorerederiene på Sunnmøre ut av krisa gjennom felles løsninger, slik at det store clusteret på Sunnmøre overlever.

Finn Haugan er optimistisk med tanke på at clusteret på Sunnmøre overlever krisa i olje-, offshore- og den maritime næringen.  Foto: NTB scanpix

Det er fem til ti banker inne på ulike elementer i samme bedrift, og i tillegg har du obligasjonseiere fra utsiden. Alle disse aktørene skal finne fram til en løsning sammen.

pluss

Foreløpig har offshorenæringen på Sunnmøre kun vært rammet av større nedskjæringer. Den store frykten er om et av selskapene må stoppe drifta helt. Da vil det også gå utover utstyrsprodusentene i den maritimenæringen.