Blir professor ved høgskulen:

Oscar-nominert animatør til Volda

Den britiske animatøren Peter Lord, kjent for blant annet «Flukten fra Hønsegården», blir professor på Høgskulen i Volda fra høsten av.

Berømt Fra høsten av blir den Oscar-nominerte briten Peter Lord professor ved Høgskulen i Volda. Han står bak en rekke verdensberømte animasjonsfilmer, og grunnla det prestisjetunge Aardman Animations, kjent for figurene «Wallace & Gromit». Bildet er fra Filmfestivalen i Cannes i 2005.  Foto: Ntb Scanpix

– Dette viser at animasjonsmiljøet i Volda er svært ettertraktet internasjonalt

Kristian Fuglseth
pluss

– Selv om han ikke formelt har takket ja til jobbtilbudet, har vi såpass god kontakt med han at jeg trygt kan si han vil undervise i Volda til høsten. Dette er en gledelig sommernyhet, sier høgskolelektor Kristian Fuglseth.