En institusjon på Fjelltun stenger dørene

Triste kunder på Cuba

– Dette er ingen juleglede, sier Einar Røssaak. Sammen med kona Gunn gjør han sin siste handel hos konkursramma Cuba på Fjelltun.

Kunder Ekteparet Gunn og Einar Røssaak har vært faste kunder på nærbutikken Cuba i mange år. Begge synes det er trist at butikken nå er konkurs og blir lagt ned.  Foto: Staale Wattø

pluss

Dagligvarebutikken Cuba har eksistert på Fjelltun siden 1954. Men denne uka var det slutt.

– Vi bor i Kristoffer Randers veg på Fjelltun, og har handlet her i alle år. Det er ikke vår skyld at butikken gikk konkurs, sier Gunn Røssaak.

Hun legger til at butikken har vært et møtested for folk på Fjelltun. Og hun håper at lokalene kan fortsette å være det, i en eller annen form.

BAKGRUNN: Cuba på Fjelltun konkurs: – Vi gjorde så godt vi kunne

Vemodig dag

Et annet par fra Fjelltun som har sin siste, vemodige handletur til nærbutikken Cuba er Sigmund Røsås og kona Inger Kongshaug:

– Vi bor i Fridtjof Nansens veg, og det har vært så praktisk å ha denne butikken like i nærheten. Hvis vi hadde glemt noe, var det bare å stikke ned i butikken. Og så kunne vi gå tur og handle samtidig, sier Inger Kongshaug.

– Derfor er det trist at butikken forsvinner. Vi har handla her i 35 år. Nå må vi ned i Nørvegata eller Ystenesgata for å finne nærmeste butikk. Og da må vi alltid bruke bil, legger Sigmund Røsås til.

STORHANDEL Yazer Shawakh fylte opp handlevogna med tilbudsvarer under opphørssalget.  Foto: Staale Wattø

Hyggelige betjening

Ekteparet sier at de har prøvd å være lojale og har så ofte som mulig gjort sine innkjøp på Cuba.

– De som har arbeidet her på butikken har alltid vært så hyggelig og hjelpsomme, sier Sigmund Røsås.

AVSKJED Inger Kongshaug og Sigmund Røsås gjør sitt siste innkjøp på Cuba. Begge synes det er vemodig.  Foto: Staale Wattø

Han og kona håper at andre vil prøve å drive dagligvarebutikk i de samme lokalene.

‌ – Det bor jo tross alt en del folk her oppe, sier Sigmund Røsås.

Det var opphørssalg og halv pris på Cuba fredag, noe flere hadde fått med seg, blant andre Yazer Shawakh, syrer som har bosatt seg i Ålesund.

– Jeg har handla noen ganger her tidligere, men ikke så mye som nå, sier han – og fyller et par vogner med alt fra kaffe og te til pasta og syltetøy.

Fullt kjør

HEKTISK Espen Furnes hadde en travel dag i kassa fredag.  Foto: Staale Wattø

I kassa finner vi Espen Furnes fra Joker Godøya som er leid inn for å hjelpe til med opphørssalget.

– Det har vært mye folk her i dag. Og svært mange av dem sier at de er lei seg over at butikken forsvinner, sier Furnes.