Ålesunder Øyvind VonDoren Asbjørnsen (52):

Fra film til klokkedesign

Øyvind VonDoren Asbjørnsen har designet og utviklet ei klokke i samarbeid med fagfolk i Sveits og andre steder i verden.

Kolleksjon Urverket er laget i Sveits. Skinnet på klokkereima er produsert i Italia. Det hele settes sammen i Hong Kong, forteller ålesunderen bak de nye klokkene. I midten av desember lanserte han kolleksjonen.   Foto: Von Doren

– Til våren kommer en egen damekolleksjon.

Øyvind VonDoren Asbjørnsen
pluss

Klokkeklar Øyvind VonDoren Asbjørnsen lanserer klokker i design inspirert av hjembyen Ålesund.   Foto: Von Doren

– Jeg har brukt hundrevis av timer. Det er massevis av små detaljer som skal stemme, forteller han.

– Det har blitt mye mer arbeid enn jeg trodde da jeg satte i gang med dette for ni måneder siden. Mye arbeid, men veldig gøy. Jeg har tegnet og designet og fått mye hjelp av fagfolk. 3D-modeller av prototyper ble støpt og justert og støpt på nytt. Det er viktig å lage noe som er av høy kvalitet, sier ålesunderen.