Byggenummer 1 blir teken godt vare på

50 år sidan første bussen

I desse dagar er det 50 år sidan den første bussen rulla ut frå Vest Karosseri i Stryn. Kjøparar var Stranda og Sykkylven Billag.

VETERAN Dette er den første bussen som vart bygd i Stryn, for 50 år sidan, hos Vest Karosseri, seinare VestBuss. Dei slutta å bygge eigne karosseri i 2011. Det lokale selskapet Vidre busskarosserier heldt fram i Vest sine gamle produksjonslokale til 2013. Frå 2008 og fram til VestBuss gjekk konkurs i oktober 2016 var dei importør av merket Iveco Bus (tidlegare Irisbus), og har også hatt agenturet på forskjellige produkt for bussmarknaden.   Foto: LÅNT UT AV JON RASMUS LANGESET VIK

pluss

Bedrifta er lagt ned, men bussen køyrer framleis. No er det Stryn Motorhistoriske Forening som har ansvaret for å halde bussen i god stand.