Helgapraten

Nettverksbyggeren

Den ene uka er hun i en jordhytte i Ghana, den neste sitter hun rundt et møtebord i Qatar. Hun mener hun kan binde verden sammen, Kari Aina Eik. Det gjelder bare å tenke stort nok.

I tenårene laget Kari Aina Eik og bestevenninne Inger Longva Birkevold en nedtellingskalender på antall dager som sto igjen til de kunne reise fra Ålesund. Kari Aina var den første som dro, og siden har hun aldri flyttet tilbake. – Jeg har en enorm utferdstrang, men jeg elsker Ålesund og må hit minst en gang i halvåret, sier Kari Aina, som nå har startet et internasjonalt samarbeid med innovasjonskonferansen InnoTown i Ålesund.  Foto: Staale Wattø

pluss

Se for deg en sovende flyplass, midt på natta i Baku, Aserbajdsjan. Se for deg at et enslig fly finner landingsstripa og bryter stillheten. Nå kan du se for deg noen trøtte passasjerer som kommer tuslende i ankomsthallen. Blant dem, en rakrygget og svarthåret norsk kvinne. Selv nå, midt på natta, i en sliten utgave av seg selv, har hun et åpent, nysgjerrig blikk, og hun smiler bredt da hun ser en høy fyr, en diger bjørn av en mann, som står og holder et skilt med navnet hennes på: Kari Aina Eik.