Inge Huse gir seg etter seksti år som leder av industrieventyret i Sandøy:

– Prøver å la folk bestemme mest mulig sjøl

– Det er ikke så vanskelig å bli verdens beste i et eller annet. Det gjelder bare å finne ei nisje som er lita nok.

Går fra sjefsjobben: I rundt seksti år har Inge Huse leder familiebedriften I.P. Huse i Sandøy. Nå går an av og overlater jobben til Morten Hopland. 

Min erfaring er at ofte kommer logiske bestemmelser helt av seg sjøl

Inge Huse
pluss

Inge Huse lager en liten centimeter mellom tommel og pekefinger for å illustrere størrelsen på nisja som gjorde at I.P. Huse i løpet av bare ti år ble verdensledende i konstruksjon og produksjon av vinsjer til ankerhåndteringsskip. Sannheten er selvsagt at Huse i seksti år har ledet ei bedrift som har vært ei suksesshistorie og et industrieventyr. Men det er store ord han helst ikke bruker i utrengsmål. Huse vil helst være litt «nedpå» – og i hvert fall når det skal handle mest om han sjøl.