Forskerspirer i full gang ved Spjelkavik barneskole

– Jeg elsker eksplosjoner

Eksploderende vann og vulkaner er aktiviteter som står på planen når Forskerfabrikken arrangerer sommerskole i Ålesund denne uka.

Eksperiment Her utfører deltakerne eksperimentet «Eksploderende vann», og teoriene lot ikke vente på seg når kursleder Camilla Emilie Ytterland spurte hvorfor dette skjedde. Fra venstre: Siren Giving Tynes, William Lundbø, Camilla Emilie Ytterland og Maria Sætre.  Foto: Nils Harald Ånstad

pluss

– I går var det noen som tok litt for mye såpe når vi skulle lage vulkan. Da bruste det ganske lenge, forteller Mathea Åsheim Nesset. Hun er en av 26 elever fra 5.- til 7. klasse som har meldt seg på sommerskole i regi av Forskerfabrikken i år. Her får elevene studere ulike steintyper, lage vulkan og gjøre mange andre eksperimenter innenfor realfag, samtidig som de lærer teorien bak.